Plaskepost 2002
Noen er ferdigplasket og har vaglet seg, én tar plaskepause til ære for fotografen, og de siste er dypt konsentret om å få den gjenstridige klypa til å kvittere riktig.
--------------
1. mai arrangerer jeg start på turorienteringen i Vestre Bærum på Kalvøya. Av og til er det vårens vakreste eventyr, ofte heller det våteste. I år var det av de våtere, men ikke så vått som det var i 2002.
Bildet inngår i albumet Turorientering for alle, også fotografer - Turorientering er tingen for deg som liker å komme deg ut i naturen og bli kjent på nye steder. Typisk familieaktivitet, og tempoet velger du selv. Gode muligheter for den fotointeresserte til å oppdage nye motiver, både landskap og dyr.
Utstyr
  • Canon EOS Elan
  • Canon EF 28-80 mm USM
  • Blender-
  • FilmtypeFujicolor 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger547
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189028} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Vegard L.
Artig situasjonsbilde. Mange elementer i bildet, men kan leve med det. Kan du ha brukt et hakk for mye usm eller er det min skjerm....?
Mvh Vegard
Tom A. T.
'Flott'' situasjon du har foreviget her. Sterke farger, men det får man gjerne i slikt vær. Kan kanskje se ut som du har ørlite for usm på min skjerm også.
mvh Tom T
Odd Tore S.
usm: threshold 5; radius 0,2; amount 200.
Jeg tror nok ikke at usm er problemet her, men heller denne typen negativfilm, som ikke er grei å ha med å gjøre med pga. bl. a. mange, store og uregelmessige fargekorn. Typisk kandidat for NI om det er større flater og avgrensninger, men her ble det områder med bare grøt uansett hvordan jeg prøvde å stille inn.
Jeg foretrekker nok direkte digitalt, men det var ikke aktuelt i 2002. Og jeg synes at denne situasjonen var nokså herlig.
Våte regnklær er fargerike greier, særlig når omgivelsene er såpass grå.
Odd Tore
Steinulf L.
På min skjerm er bildet ikke preget av for mye usm. Drittvær er som regel veldig fint fotovær. Mange elementer/personer, sikkert et dilemma å velge utsnitt. Greit reportasjebilde. Ville muligens valgt et bilde med sol og pent vær til reklameteksten din. :-)
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg kan heller ikke melde om noe overdreven bruk av usm på min skjerm.
Fine fargeklatter i gråværet. Ei jente jeg er tante til på 3 år, likte bildet veldig godt. Særlig paralpyen.

Jeg tror at jeg ville kutta litt i bunn for mer fokus på personene. Kanskje litt panorama med andre ord.

vh ingebjørg
ingeborg w.
Det var godt å høre at det ble noe av også i år, selv med sen snø. Et bilde hvor det skjer mye, friske farger og forbausende godt humør til tross for regnværet. Jeg er litt enig med Ingebjørg i at et kutt i bunn kunne gitt mer fokus på menneskene, rett over steinen. Hva gjør du for å beskytte kameraet i sånn vær og unngå dugg på linsa?
Kjell Sigurd S.
Og mens du var på Kalvøya fanget jeg svaner i Sandvikselva :-)

Herlig situasjon, fine farger og et upåklagelig humør ser det ut til. Enig i kuttforslag. Jeg ser heller ikke spor av USM men det er noe som ikke er helt 100, ses best i ansiktet til gutten som er vendt mot fotografen. Et godt dokumentarbilde på vilje, utholdenhet og ikke minst humør!

Kjell S
Lars-Anders M.
Bra bilde av Norskt vær. Bra farver. Liker det. Ok.
Janne L.
Sterke fine farger blir det iallefall av de regnklærene. Du må ikke kutte i bunn, for da kutter du bort sølen og den er motivet. Artig med den lille med paraplyen, som står til kne i søle.
Jeg er også spent på svaret på Ingebjørg Fyrileiv Guldvik sitt spørsmål. Jeg har sett mange flotte regnærs bilder, men jeg er redd for at kamera skal bli ødelagt.
Hilsen Janne
Rune T.
Artig dokumentasjon av et Kalvøya jeg har opplevd mange ganger, været er ofte det samme på Kalvøyacupen.
Bildet viser gleden ungene har av å stå midt ute i vanndammen, se bare på han på gjerdet som har lyst til å hoppe uti og bære med de andre.
Artig!!

Mvh
RUne
Kurt S.
Det fine med turorientering er at man får et påskudd, og et lite puff, til å komme seg ut i alt slags vær. Har deltatt på tur-o i mange år og vær som dette er man ikke ukjent med.
Tiltross for en grå og våt dag fikk du til et godt bilde.
Hovedgrunnen til dette er at du fikk med de friske og kontrastfyllte røde og gule fargene.
Synes du må utsnittet som det er.
Lykke til videre og håper dere får bedre vær enn dette i fortsettelsen.
Mvh Kurt
Fred S.
Du er allsidig: Her gjettet jeg på at du i perioder fungerer som alt fra barnehageonkel eller bestefar til journalist for ei lokalavis. Men så er det altså arrangør-rollen du innehar her.
Bildet viser minst to ting: At det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær og at gråvær er fotovær. Alt i alt sjarmerende bilde.

vh fred
S. N.
Norsk hverdag på sitt beste. En herlig situasjon.
Synes dog ikke ''naturfoto-komposisjonen'' med de steinene i forgrunnen fungerer optimalt i dette tilfellet. Steinene gjør at vi blir holdt litt på avstand. og som betrakterville jeg gjerne vært mer oppi situasjonen. Det er ungene og sølevannet og kartet som er det interessante og fortellende her, og alt annet kunne vært luket vekk fra bildet i opptaket med å velge en annen (og nærmere) vinkel.
Hilsen Silje
Nina S.
Ja, her var det klissvått. Herlig fanget situasjon, godt humør her til tross for det våte været. Artig med paraplyen og dype sølepytter.
Mvh Nina
Øyvind A.
Morsom situasjonsrapport. Det føltes omntrent slik i år også.
Ø.
Roger K.
Hei Odd Tore!
Har nettopp vært på dine trakter og hentet meg en bobil og været var ikke ulikt dette på min tur. Kjekt å få se seg litt om på gamle trakter og endte opp på Sørum går før turen hjem.
Bildet ditt innholder mye farger i klær av det tette slaget og veier opp om en ellers grå dag. Tar jeg ikke feil ser det ut som mor (til høgre) er den mest ivrige og småtassene lurer litt på fotografen. Et flott situasjonsbilde av en aktiv gjeng. Ser du nevner Ni noe jeg holder meg borte fra. Har ikke helt sett behovet og som du nevner kan dette gi en negativ effekt på deler av bilde. Mulig en svak demping av kontrast og lysintensitet hadde gitt litt mindre trykk i bilde.

Mvh RK
Torbjørn K.
Skikkelig ''gørr-vær'' dette her. Fin situasjonsbeskrivelse, men her er det først og fremst tittelen på bildet som trigger min interesse. Den sitter som et skudd!

Torbjørn
Tone A.
Eit svært godt situasjonsbilde med flotte detaljar frå det blaute været. Menneska er fargeklattar i alt det blaute som dominerar forgrunnen og den gråe i bakgrunnen. Men det er teikn på mai pga det grøne på marka og litt grøne blad. Gruppa til høgre ståande i vatnet gjer mykje for bildet. Vesla held paraplyen så mor får klypa på plass. Og ho ser framover, er vel i tankane på veg til neste stad. Gutten med sykkelhjelmen ser på fotografen med eit lite smil. Og eg berre undrar kvifor han har sykkelhjelm på ? Kaldt er det også pga alle har hanskar på minus mor. Flott tittel og eit bilde som også kunne lagt under humor!
:) Tone
Oddvar B.
Dette er for meg først og fremst en bra dokumentar. De minste ser ut til å ta været med best humør, men de er jo også best kledd da..
Velvalgt bildetittel.
Odd Tore S.
Takker for mange og hyggelige kommentarer!
Jeg ser at noen ønsker å kutte i bunnen, men det er jeg ikke enig i. Da forsvinner speilingene av folket i søledammen, og de skal være med.
Gå nærmere? Ikke min stil, jeg gjør meg kjent med ofrene mine tidlig i løypa, og følger dem rundt på så stor avstand at de ikke blir påvirket (mye) av meg. Her står jeg på et fundament i kanten av et krattområde, og forble uoppdaget inntil dette bildet. Uttrykket til han i midten var såpass interessant at jeg gikk for denne versjonen.
Og ja, det er et reportasjebilde om tur-o i Budstikka. Slikt som dette med ferdigskrevet tekst aksepteres, helst om det får være anonymt.
Odd Tore
Ole Walter S.
en herlig begivenhet må det være for en fotograf å kunne overvære noe sånt som dette. Helt klart en god kandidat til ''uteliv'' i morgen hos Asker og Bærum fotoklubb.

Ole Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu