Aprilkveld ved Landegofjorden.
Har lagt ut et par bilder tidligere fra området ved de gamle naustene nede i fjæra. Tenkte derfor ikke å legge ut flere bilder fra dette området.
Lyset denne kvelden var imidlertid så fint at jeg ikke kunne la være å ta frem kameraet.
Synes bildet fikk litt ''gode gamle dager-stemning'' - Hva nå enn ''gode'' gamle dager er ? Savner at en gammel nordlandsbåt kom seilende innover i bildet. Det var dessverre ingen båter å se og det ville uansett sikkert bare vært en speedbåt som kom feiende.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-03 19:02:04
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger853
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189323} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Geir F.

Nostalgisk stemning du gir oss her med et bilde som er meget fint komponert. Denne gultonen du har lagt inn i bildet understreker den varme gløden som sikkert var der i utgangspunktet også.
Jeg likte dette.
-geir f-
Janne L.

Hei.
Det var godt at du tok frem kamera, for det var et nydeligt lys i bildet. Jeg synest også at skarpheten og dybden i bildet gjør at jeg bare blir sittende å beundre. Bildet inneholder mange elementer. Men bildet er roligt og behageligt å se på. Aldeles nydeligt.
Janne
Roger K.

Hei Kurt!
Velvagt plassering av elementene i bildeflaten. Her kunne bilde lett blitt høyretungt om du ikke hadde brukt øyene utenfor Bodø til å veie opp. Et typisk syn i fjæra langs kysten her nord. Et rødmalt naust på hver et ness. At himmelfargen var på din side denne dagen skapte en fin spenst i bilde og ved hjelp av en ellers innholdrikt himmelparti. Kysten kan være bark noe bilde ditt til en viss grad fremhever. Ser ingen annen mulighet for utførelse en den du har valgt her og vakkert levert fra din hand som vanlig.

Mvg RK
Torbjørn K.

Helt nydelig lys og gyldne fargetoner her. Synes det høye kamerastandpunktet fungerer bra, da det gir økt ''overlapping'' innover i bildet. Etter min mening kunne du med fordel kutta 2cm i toppen. Svært severdig dette her.

Torbjørn
Vegard L.

Stemningsfullt og vakkert i kjent stil. Flott.
Mvh Vegard
Inger Anne Maritsdotter V.

Er glad for at du tok fram kamera, for stemningen er helt magisk vakker!

Velkomponert og vakkert bilde!

Inger Anne
Stig Børre E.

Veldig flott. Spesiell stemning med det gyldne lyset. Komposisjonen sitter som et skudd.
Tror mulignes jeg ville valgt å reusjere vekk det bakerste naustet. Jeg ser nesten bare den sorte åpningen - selve veggene går litt i et med bakgrunnen.

Uansett et meget bra bilde - fra en veldig fin plass.

StigB
Steinulf L.

Et nær sagt ubeskrivelig lys. Stemningsfullt bilde med en harmonisk komp.
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Skal se om jeg får ''revet'' det gamle naustet helt til høyre.
En beskjæring i toppen på 1-2 cm vil kanskje heller ikke skade.
Bare en liten detalj: Dersom dere ser nøye etter kan dere se en person nede i fjæra nedenfor det nevnte naustet til høyre. Det er ikke en gammel fisker men kassereren i Bodø Fotoklubb-:)
Fotoklubben hadde nettopp avsluttet en fotosession nede ved de gamle naustene. Jeg hadde pakket kameraet ned for å ta kveld da jeg ble obs på dette fine lyset.
Håper ikke det jeg nevnte om fotoklubb-karen ødelegger den nostalgiske stemningen. Tror ikke jeg vil klone ham bort. Han får heller være der som en kuriositet-:) og forestille en gammel fisker som er iferd med å ta kveld etter dagens slit.
Mvh Kurt
Tone A.

Nydeleg lys over sjøen og under et tunge skydekket. Personen på veg utav bildet såg eg før eg las kommentaren din. Det ser ut som han strevar med stativet.
Det gylne lyset er ein fin kontrast under det tunge skydekket som har ei større opning til venstre. Skarpe detaljar i forgrunnen med dei gamle nausta som fargeklattar i alle bruntonane i landskapet med den gylne- og grøntona friske sjøen utanfor. Fjelknausen utanfor båtnausta har eit opplyst felt som er ein fin kontrast mot ei litt tunge rødtonane på nausta. Bakgrunnen med dei elegante fjella under det tunge skydekket, gjer mykje for bildet. Her har du verkeleg fanga lyset og vakre detaljar i naturen.
Ikkje rart at du kjem tilbake til desse gamle båtnausta som ligg der litt tilbaketrekte i den vesle vika. Og med den storslegne naturen bak. Eg ville nok ha kutta det gamle naustet til høgre i bildet.
:) Tone
Reidar T.

Hei Kurt.

Et nydelig kveldsbilde du har tatt det her. Lyset er helt fantastisk og komposisjonen er meget bra.
Kunne kanskje vært foruten personen som spaserer på stranda til høyre for naustet, men det er pirk.
Meget bra.

RT
Odd Tore S.

Nydelig lys og fine linjer i i stranda, og bakgrunnen med skyene hadde vært verdt et eget bilde.
Jeg synes ikke at du trenger å kutte noe her, men det er OK å fjerne det mørke huset. Personen kunne gjerne gått i motsatt retning.
Et sted som det er god grunn til å oppsøke enda flere ganger.
Odd Tore
Fred S.

Pent Salten-motiv i god, gammel Kurt-stil. Liker godt den varme, brune tonen som preger bildet.

vh fred
Christer Hoel O.

Herlig lys og landskap. Veleksponert og godt komponert.
Fjellet med skyer rundt kan minne om en rykende vulkan.
Versjon 1 fungerer bra

Mvh Christer
Jan Frode A.

Dette er jo skikkelig flott! Fargetonene blir veldig spesielle og gir et nostalgisk inntrykk. Fantastisk lys. Fjella i bakgrunnen med de lave skyene, forsterker stemningen, og gir landskapet særpreg. Den hvite buen av sjøen som bryter inne i bukta, gir en fin brytning i forgrunnen, og bidrar også til å lede blikket innover mot naustene.

mvh Jan Frode
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også.
Mvh Kurt
Johan K.

Veldig pent bilde! Med masser av stemning.
Flott, glødende lys. Komposisjonen er det ikke noe å si på. V1 er godt nok for min del.
Tror jeg må oppsøke dette stedet til sommern :)

Johan
Espen A. I.

Nydelig stykke norsk natur som ikke mye kan måle seg med. Synes du har en god eksponering her. Veldig behagelig og varmt lys - flott!

mvh Espen
Tone B.

Hei Kurt,

Kommer litt uti rekka her og tilslutter rosen du har fått. Liker spesiellt det flotte lyset som skaper fine fargetoner i bildet. Og som vanlig sitter komposisjon også fra deg. Vakkert Kurt!

mvh Tone
Stig Børre E.

Godt utført rivningsarbeide!

StigB
Kjell Sigurd S.

Får kort og godt lyst til å flytte nordover av sånne bilder. Istemmer alle positive kommentarer over. I like!

Kjell S
Kurt S.

Takker så mye-:)
Mvh Kurt
Jan-Eilert P.

Flott dette Kurt enten du velger v1 eller v2. Fungerer også greit i gråtoner.

Pent

JEP
Inger-Lise S.

Vakkert! Både motiv, lys, fargetoner og komposisjon sitter! Et nydelig bilde:-)

Inger-Lise
Avsluttet .

Landskapsmåleri! Siluetten av berget påminner lite om ''Dronningen'' uti Femundsmarka. Det guldiga ljuset förstärker den måleriska känslan liksom diset borta vid foten av berget. Med lite fantasi ser man en vulkan som lite förstrött ''ångar av sig''.

Ladorna ligger väl balanserat i blickfång och man leds mot människan som går där. Människan ger även ett hum om platsens mäktighet. Synnerligen vacker bild. Harmonisk och bejakande.
Mvh
Elisabeth
Stine J.

Hei Kurt,

Flott og stemningsfylt bilde. Bra komponert i v1, men litt høy himmel. V2 er også fin, men jeg syns naustene skulle fått blitt. :)

mvh Stine
ingeborg w.

Et nydelig lys du har fanget. Vakre varme farger er det også. Bygningene er pent plassert og gir god dybde. Jeg cloner ikke vekk hele hus så jeg går for v1.
Tore Johan V.

Enda en versjon av et kjent og kjært motiv. Det er liv i hav og himmel, og en person som går på stranda.

Jeg syns du har gjort en bra jobb her med et motiv som lett blir kjedelig og klisjefylt.

-TV
Erlend K.

Flott landskapsskildring med nydelig lys. Dette er et bilde man blir glad i, og har sin funksjon ut over den rene dokumentasjon.

Personlig liker jeg ikke å klone bort elementer i bilder, bortsett fra støv og gjenstander som kan forstyrre på lik linje med støv (små fugler langt borte osv.). Det at du har laget en versjon hvor naustet ikke er med mener jeg er et unødvendig tiltak, samme hvor bildeskjønt dette gjør bildet. Jobb heller da med utsnittet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu