Sol, delvis skyfri himmel...
Bildet inngår i albumet Kystlandskap - Vakkert og harmonisk, men kan være forrykende og farlig.
Utstyr
  • Canon EOS 1D Mark II
  • Canon EF 24-70mm f/2,8L USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger493
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189484} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Ann F.
Du beviser eksemplarisk, at ''over skyene er himmelen alltid blå''.
:-)

Det som i første rekke fenger meg ved dette bildet, er den ulike fargebalansen over og under tåkelaget. Over er balansen mot det kjølige og blå, under virker den mer mot den gyldne retningen til tross for at sneen på hustakene er hvit. Interessant kombinasjon i ett og samme bilde.

Rent fotografisk ville jeg selv sterkt vurdert en beskjæring fra bunnen og så langt opp at buen fra veien forsvinner, dvs. like i underkant av snehaugen (?) foran den doble garasjen som står ovenfor veien litt til venstre for midten i bildet. Riktignok kommer da toppen av en gatelampe som et forstyrrende objekt stikkende opp fra bunnen, men den kan kanskje klones vekk? Husene blir åkkesom kuttet ett eller annet ulogisk sted, men lampa virker på en annen måte som et rart avkuttet element.

Mvh Ann
Erlend K.
Takk for tilbakemelding Ann. Du har virkelig et blikk for de små detaljer, det skal du ha!

Når det gjelder ditt forslag til beskjæring, så er jeg nok litt tilbakeholden på det. Det kan være at jeg går meg blind i bildet fordi jeg kjenner området godt, men jeg ender nok opp så langt med det utsnittet jeg har valgt. Noe av mitt argument er at bildet da minster den tredelingen jeg selv setter pris på.

Jeg må også innrømme at jeg har en meget konservativ holdning til kloning, hvor dette kun utføres på støvflekker... Vel, meg om det.

Bildet er forøvrig et resultat av å være på rett sted til riktig tid. Jeg rakk kun én eksponering før motivet var ''tildekket'' av skyer. Dette er noe av det som gjør det spennende å være naturfotograf :-)
Johann R.
Dette var Volda på ein heilt ny måte! Godt gjort å ta det eine bildet med så skiftande ver og likevel få til korrekt eksponering og ålreit utsnitt. Kan tenke meg det var fortærande å ikkje få teste ut alternative perspektiv. Personleg saknar eg ein tydeleg forgrunn, men naturen poserer ikkje nei ....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu