Blåveislek
Med de tradisjonelle artsbildene i boks, må det lek til.
Bildet inngår i albumet Våryre bilder - Litt av hvert som blir resultatet når min makro-botaniske utløserfinger våkner til liv etter vinteren.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-04 22:32:40
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger568
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189644} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Torbjørn K.
Veldig fin komposisjon, lys og farger. Fokus også på den riktige plassen her. Jeg synes det fremstår som noe lyst, og etter min mening burde du senket mellomtonene noe.

Torbjørn
John S.
Du burde ha portforbud nå i disse dagene, mens blåveisen er på det vakreste. Du tar alt for mange flotte bilder. Det som er mest irriterende er at jeg ikke fikser å ta slike bilder selv - foreløpig. Ja jeg innrømmer det, jeg er misunnelig.

Men du verden for noen flotte bilder du har presentert, slikt som dette. Stå på videre.

John

Stig Børre E.
Nydelig. Flott komposisjon, med blåveisen diagonalt. Jeg er ikke så glad i disse blomsterbildene men dette skilte seg ut på en positiv måte. Flotte toner og perfekt fokuspunkt. Tror jeg holder en knapp på V1. Syns de sarte svake tonene kler motivet.

Det beste blåveisbildet jeg har sett på foto.no i år.

StigB
Odd Tore S.
Jo, jeg kan istemme denne måten å se blåveis på, den er ikke langt fra mine indre syner, som ikke lot seg virkeliggjøre nå.
Bra jobba!
Odd Tore
Tom A. T.
Gjennomført og god lineføring. De to blåveisene som antydes i for og bakgrunnen skaper en fin gjentagelse og balanse i bildeflaten. Blåfargen er naturtro gjengitt, hvilket slett ikke er en selvfølge ved fotografering av blåveis. Som du forstår så liker jeg bildet ditt ;o)..
mvh Tom T
Kjell G.
Takk for sist, Ann! Nå forstår jeg hvorfor du jobbet så iherdig innimellom busker og kratt.

Dette er glitrende arbeid. Flotte gjentagelser i diagonalen oppe og nede. Nydelig toneforløp. V1 for meg. Du må vel gå inn i fotohistorien som blåveisdronningen 2006 etter dette!

mvh kjellg
Tone A.
Gratulera med seier i Biofoto i går med det forrige blåveisbilde med insektet! I kveld har eg gått gjennombilda dine og eg er verkeleg imponert, spesielt over kreative blåveisbilde med mjuke og litt maleriske uttrykk. Og kunsten med eit smalt skarphetsplan på rette staden. Stor tålsemd må du vera utstyrt med!
Her ligg blåveisane diagonalt mest som om den skarpaste er flygeklar, slik kronblada er bretta ut med sine mjuke former. Støvbærarane er elegante der ei strekk seg mot lyset. Flott komposisjon med to uskarpe blåveisar i motsatt hjørne som gjentek dei lekre blåtonane og gir litt dybde. Dei lyse og duse bruntonane framhevar blåveisane og tek opp fargetonane til støvbærarane.
Versjon 1 er litt lyst og har eit litt draumaktig uttrykk. Verson 2 får betre fram fargar og former hos den skarpaste blåveisen, så den likte eg best.
:) Tone
Gro K.
Hei Ann.
Dette KAN du. Vi strevde fælt der vi lå med rumpene våre til værs, og det ble mye stønning, men jamen var det værdt det for ditt vedkommende. Hva jeg har fått til vil tiden vise. Får ikke levert filmer før Mandag.
Jeg går for v. 2. Liker at blomster framstår i sarte pastelltoner.Det er virkelig et bilde du kan være stolt av.
Hilsen Gro.
Steinulf L.
For meg fungerer v#2 best. Elegant komposisjon og et bilde man blir i godt humør av.
Ole David P.
Hei Ann

Igjen et bilde med en utrolig beroligende effekt, fremhevning av noe levende kombinert med disse myke fargene, gjør at bilde treffer øyeblikkelig.

Mvh
ODP
ingeborg w.
Fin diagonal og bra med antydning av blomst i hvert hjørne. Fokuset sitter bra synes jeg.
Ole Walter S.
Hallå nabo! Et flott bilde fra ddeg enne gangen også, men bare litt pirk, rødt ''skyggeelement'' øverst til venstre kunne kanskje fjernes/beskjæres bort.

Ole Walter
ingebjørg fyrileiv g.
Et blåveisbilde vakkert med sine duse farger og gode skarphet.
Gjentakelsen av blått i bildet fungerer veldig bra.
Ellers: kjempefine farger og god komp.

vh ingebjørg
Nils B.
Bare fortsett jakten på motiver vi kan glede oss over Ann. Bra
mvh Nils
Gro K.
Verdt !!!!! (rettelse).
Marit E.
Hei Ann!

Delikat og luftig vårblomst!
Fint med gjentakelsene i bildet.

Jeg liker best versjon 1, den ble mest våryr!

Marit
Kjell Sigurd S.
Fint glimt av en bitteliten gledesspreder. Jeg synes det ble mer futt og fart i V2, så jeg velger meg den. Fin komp og et bra valg av fokus. Likte også gjentakelsen rundt blåveisen. I like!

Kjell S
Inge S.
Hei.
Et herlig bra motiv med fine farger som jeg syns
kom best frem i versjon 2.
Meget bra.

Mvh Inge
Ann F.
Tusen takk for kommentarer.
Det er verdt når resultatet og kommentarene blir som her, å ''slåss med trestammer som vokser altfor nær akkurat den blåveisen som gir mulighet for perspektivet og bakgrunnen som gir det ''riktige'' bildet'', å plukke barnåler, kongler og annet rusk ut av håret og klærne, å måtte putte både bukse og jakke rett til vask, og overtale ryggen til å fortsette samarbeidet med resten av meg.

Personlig liker jeg V1 best, den er mest drømmende, selv om jeg ser at blåfargen får mest smell og trøkk i V2.
Det lille rosa er bevisst plassert og hører med, det gir en anelse om noe annet uten å røpe hva, fargen gjentas rundt basen av blomsten lengst t.h., og delvis også i de magenta tonene i støvbærerne.

Er det forresten noen som vet hvorfor enkelte blåveis har magenta og hvite støvbærere som her, mens andre har rent hvite, som her: bilde nr. 231972? Er det livssyklus eller kjønnsforskjell? Jeg har ikke funnet svaret i noen av mine florabøker.

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu