Nidarosdomen
Utstyr
  • Canon 10 D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger630
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189764} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Henning L.

Førsteinntrykket var ''vakkert'', og det er vel igrunn inntrykket ennå. Men jeg synes det mangler dybde... det føles, etter å ha sett en stund, som at motivet er helt flatt. Hadde forventet mer dybde når det er en stor hall som dette. Kanskje noe med formatet å gjøre. Også er ikke bildet tatt fra senterlinjen av rommet, usikker på om det hadde vært bedre om det hadde vært det.
Oddgeir N.

Veldig fint og skarpt. Litt PS arbeid? Forstår ikkje heilt korleis det kan være så sterkt lys i tårnfoten. Lang eksponering?

Du burde prøve å ta bilde andre veien, på kvelden når det kjem lavt sterkt kveldslys gjennom rosevinduet. Da blir fargane fra rosevinduet ''projektert'' ned i kirka (alt anna lys må slukkast) Veldig fint. Har ofte tenkt på at eg burde fotografere det.
Wilfred B.

Pent bilde, mangler kansje litt mere farger? Kansje det ikke er mere farger i denne kirken, har aldri vært der.

Ser ut for at du bruker HDR, har jeg rett? Har startet å ekspimentere med HDR selv. ( se min portfolio )

Wilfred
Kjetil N.

Takk for kommentarer :)

Lang eksponering og endel jobbing med toner/kontrast i PS. Lyset i tårnfoten var nok slik. Jeg har igrunnen dempet fargene litt, de er litt varmere i den kunstige belysningen, men jeg synes disse tonene passer bedre til arkitekturen.

Henning: Det kan ha blitt litt flatt pga stor dybeskarphet og USM.

Wilfred: Hva er HDR?
Ole E.

Veldig pent. Lyset er kaldt, og meget spennende. Skarpt og mange detaljer å studere. Veldig bra. Jeg kikket forresten på resten av bildene dine, veldig, veldig mye bra der :-)

HDR står forresten for High Dynamic Range. HDR er et stort og omfattende tema. For fotografer betyr det at kameraets dynamiske rekkevidde ikke er særlig stor, det betyr at man enten må ofre høylys detaljer for å få detaljer i skyggeområdene, eller omvendt. I praktiske termer betyr dette at man kan sette kameraet på et stativ å ta en rekke eksponeringer med forskjellig lukkertid, for så å kombinere disse i et bildebehandlingsprogram. I PS:CS2 file>automate>merge to HDR, eller man kan gjøre dette manuellt med masker. Man kan da få et bilde som er korrekt eksponert i både skyggepartiene og høylysene.
Kjetil N.

Takker og bukker, Ole, det var vedlig hyggelig å høre! :D Må i høyeste grad si det samme om dine bilder!

Takk for forklaringen av HDR. Dette er noe jeg har brukt mye, men da manuelt med masker og viskelær. På dette bildet er det bare en eksopnering da. På noen tidligere bilder har jeg faktisk brukt opp til 5 ekspneringer: bilde nr. 120201 , bilde nr. 128132 , bilde nr. 124067 , m fl.

Ser du har brukt mye HDR til stort hell selv :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu