Sommer
Våren så vi aldri noe til i Stavanger i år, det gikk rett fra vinter til deilig sommervarme. I løpet av en uke med mange gode varmegrader og skinnende sol, er grå og triste bed og trær byttet ut med spirer og grønne blad. Mye tid er brukt i hagen og nå blomstrer det så fint. Sommer er deilig!:)

Dessverre har jeg ikke hatt så mye tid å tilbringe her inne i det siste, men jeg kommer snart sterkt tilbake.

Dette bildet er ment som en liten sommerhilsen til dere alle og en test av mitt nye objektiv. :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-09 22:29:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 24mm EX DG
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt i vinden.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger340
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_190285} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kurt S.

Gratulerer så mye med nytt objektiv. Det får du sikkert mye glede av.
Bildet oser av sommerstemning.
Et flott utsnitt.
Litt usikker men på min skjerm virker det litt soft. Kanskje bør det være slik og kanskje hadde det gjort seg med litt mere USM.
Uansett bare pirk.
Dette ble fint!
Mvh Kurt
Tone A.

Dette bildet oser av sommarstemning og det har eit mjukt uttrykk. Med den kulingen som har herja i Rogaland siste veka, så har du fått eit flott resultat!(Eg tenkte ein dag på desse stakkars blomane som ikkje fekk fred i den sterke vinden.)
Fine linjer i begerblada og dei mjuke formene fortset bakover og gir bildet litt dybde. Dei gule skiveblomane i midten med støvbærarar er skarpe og er fine kontrastar i bildet. Fine fargar og flott komposisjon. Gratulera med nytt objektiv, dette er eit vakkert testbilde.
:) Tone
Steinulf L.

Her var det sommerstemning så det holder og ditt nye objektiv passer godt til fotografering av slik overflod. Ser frem til oppfølgere her.
Odd Tore S.

Meget sommerlig, men med et visst kjølig preg på det hvite, særlig den i forgrunnen. Men da er man sikret at det ikke blir utbrenning.
Gratulerer med nytt objektiv! 24 mm er vel litt uvanlig til nærangrep på blomster??? Enten tegner det litt soft, eller så var det merkbar vind, eller så har du ikke skarpet opp.
Inntrykket her er litt soft, uten at det er en innvending for dette motivet.
Odd Tore
Espen A. I.

Jeg har et lignende bilde liggende, morsom blomst å ta bilde av. Gratulerer med nytt objektiv, håper på flere bilder fra denne tingesten

mvh Espen
Torbjørn K.

Et veldig friskt sommerbilde. Fin komposisjon med lagdeling av gradvis mer uskarpe blomster. Fint lys, men bildet er kanskje noe tungt i mellomtonene, ved å lette de litt vil det nok bli mer ''lystig.'' Har veldig sans for rammene dine, de fremhever bildene i stedet for å forstyrre.

Torbjørn
Stine J.

Tusen takk til dere for hyggelige tilbakemeldinger. Takk til Torbjørn for forslsaget om å lette litt på mellomtonene. Bildet ble redigert på en litt lys skjerm. :)

Uttrykket er litt soft som flere av dere har påpekt, men jeg syns det passet til motivet. Forklaringen er nok ganske mye vind og håndholdt kamera, så skarpheten ble deretter.

Odd Tore; 24mm står det også macro på, så da måtte jeg jo prøve meg på noen blomstermotiv med det. :) Kunne være veldig nærme motivet og med blender på f1,8 syns jeg resultatene ble spennende på macro.

Takk igjen til dere alle.

mvh Stine
Bente K.

Dette var sommerlig. Softheten passet veldig godt inn her. De tre gule partiene danner en trekant, noe som ga et fint helhetelig inntrykk. V1 var best på min skjerm.
En fin sommerhilsen dette her.
mvh Bente
Tone B.

Hei Stine,

Hmm misunner deg det objektivet. Har siklet litt etter det en stund og har veldig veldig lyst å bare løpe og kjøpe! Er du fornøyd så langt? Kanskje det blir handling for meg på fotomesse i morgen!
For meg blir det klart v 2 pga fargetonene. Synes bildet ble enda friskere og sommerlig her. En lekker komposisjon med det gule øyet i blomsten som gjenntas og i tillegg er veldig bra plassert ihht hverandre. Det eneste jeg har å kikke litt på her er skarpheten på hovedmotivet. Skulle så gjerne sett den enda noe skarpere. Bortsett fra det er dette veldig bra i mine øyner!
Og for en gang skyld kan jeg tilføye at jeg liker rammen - veldig passende :-)

mvh Tone
Jan Frode A.

Versjon #2 ble så sommerslig; lys og lett. Fint fokusplan og plassering av hovedblomsten, som igjen har god balanse med bakgrunnen. Fint helhetslig ro over bildet. Gratulerer med nytt objektiv.

mvh Jan Frode
Odd Tore S.

Macro sier bare at du kan fokusere på kort avstand og fortrinnsvis mot 1:1, så 24 mm er nok makro god nok.
Du får jo artig perspektiv og mye dybdeskarphet med så kort brennvidde, så mulighetene til artige makrobilder er absolutt der.
Det jeg egentlig tenkte på, uten å si det, var at til min gamle Nikon SLR hadde jeg 55 mm objektiv som gikk til 2:1, og nå bruker jeg en Canon 50mm som går til 1:1. Problemet i begge tilfelle er at jeg kommer upraktisk nær det jeg har lyst til å ta bilde av, slik jeg ser det, og ønsker meg heller en ca. 100 mm telemakro. Man blir jo litt opphengt i egne forestillinger til tider!
Men jeg skal nok følge med og se hva du får ut av dette, flott at det er så mange forskjellige angrepsvinkler her på dotten. Og kort brenvidde er jo super til å skape avstand og dypde i motivet.
Odd Tore
Ketil K.

Deilig sommerlig bilde! Toer'n er nok det beste, selv om V#1 funker fotografisk best. Merkelige greier. Følelser i farger?
Stine J.

Tusen takk til dere siste også. Beklager at jeg ikke har takket før. :)

Tone; Ja, jeg er overraskende fornøyd med objektivet til nå, så bare å løpe og kjøpe. :)

Odd Tore; Akkurat det du er inne på der ble jeg selv litt overrasket over. Hadde egentlig ikke tenkt å bruke objektivet til macro, men ser at jeg kan få mange spennende bilder med å bruke det tett på. Hyggelig at du vil følge med. :)

Ketil; Følelse i farger er det nok mye sant i. :)

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu