Barnehjemmet
Fra Narva i Estland, som ligger på topp fem over statistikken på antall utviklingshemmede per innbygger i verden.
Bare det å gå gjennom dette barnehjemmet var tungt, og mange inntrykk kommer på en gang. Jeg synes jeg fanger noe av det i dette bildet.
Utstyr
  • Olympus Camedia E-10
  • Fast
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetLenge siden jeg tok dette bildet (2002), så jeg husker fint lite av metoden.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger366
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_190367} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Aase Marit W.

Hei,

Dette var et sterkt, sterkt bilde... Det er bare så ufattelig trist å se funksjonshemmede mennesker, være tvunget til å leve under uverdige forhold, på en måte som burde høre fortiden til. Nå ser jo ikke jeg så mye akkurat på dette bildet, ut over at personen ligger i en seng (og ikke er oppe i en egnet stol, men det kan jo teknisk sett være natt, men jeg er redd det ikke er det) og at personens tenner ser forferdelig vanstelte ut. De ser så vanstelte ut at det er lett å forestille seg smertefull tannverk. Og det i seg selv forteller vel en historie om tragisk omsorgssvikt. Og det forteller om land som har en lang vei å gå, ikke minst når det gjelder holdninger til funksjonshemming og mennesker med funksjonshemming. Vi har jo sett og hørt historier fra barnehjem i disse landene før, særlig en periode var det mye dokumentarer og artikler, noe som vel også førte til at en del fikk hjelp. Men det var sikkert bare en dråpe i havet, og det er vel fremdeles et stort, ufattelig stort behov... Jeg håper at det faktum at du var der og kunne ta bildet, betyr at barna på dette hjemmet nå får sårt tiltrengt hjelp!

Det er uansett et viktig bilde å dele med folk her hjemme, vi trenger alle å se og kjenne på dette, selv om det nok ville være lettere å bli ''forskånet''... Bildet ditt gir for meg også rom for ettertanke, ikke minst i forhold til hva vi i Norge har! Jeg føler meg priviligert!

Tusen takk for at du deler bildet ditt med oss!


Mvh,
AaseM. :)
Thomas J.

Jeg takker for den voldsomme responsen! Mine opplevelser derfra er veldig blandet. Gutten på bildet var sengeliggende på sin tredje uke, og mange andre hadde sine sorger. Men mange ganger så jeg at noen ble tatt svært godt vare på, og behandlet godt. Spesielt en som het Viktor, som var 28 år, men sluttet å vokse da han var 5. Han var nesten som et barn, og man kunne se at han hadde en samhørighet med de få, men omtenksomme hjelpepleierene.
Alle fikk den oppmerksomheten som var budsjettert, jeg tror det er mange andre steder i verden hvor det er verre. Tror det var 5 pleiere på nesten 100 innlagte her, andre steder kan det helt klart være færre.
Heidi Ulrikke D.

Esse,
har nættopp vært i fleire konsentrasjonsleira i Polen/Tyskland...
Endel inntrøkk dærifra sitt enda i kroppen å kommer straks fram ijæn me detta bilde...uff...
D e et flott bilde,
bilda som får fram den feilførdelinga værdn lid av idag e allti førtjænt ei gullstjærne!
Stå på!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu