Touchdown!
Kvinand hann inn for landing
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-11 08:00:04
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon 300mm f/4L IS + 1.4x MkII
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO320 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger568
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_190517} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jan Frode A.
Her var det virkelig sprut både fra fugl og farger. Et bilde med masse fart i tillegg, så dette ble helt i min smak. Utsnittet med midtstilt and fungerer godt, og kanskje akkurat plasseringen og posituren er med på å forsterke inntrykket av fart. Mulig at disse vannsøylene i forgrunnen kunne vært litt skarpere. Men med brennvidde 420mm er vel avstanden fram til anda større enn bildet kan gi inntrykk av. Uansett; freskt andebilde.

mvh Jan Frode
Steinulf L.
Dette var bra. Dramatisk landing,teknisk bra fotografert. Masse fine detaljer å hygge seg med. At Donald ikke lander på tvers av bildets lengderetning kan du neppe lastes for.
Tone B.
Hei Torbjørn,

Veldig enig i hvordan JFA oppsummerer dette bildet. Flott bilde med god driv og fart i. Bra levert!

mvh Tone
Kjell Sigurd S.
Bra dette. Fine detaljer og skarphet kombinert med naturlig bevegelsesuskarphet. På min skjerm ser det ut til å være en unaturlig blåfarge på vannet bak kvinanden. Teknisk bra og en meget velfungerende komposisjon. Kanskje et lit kutt i toppen.

Kjell S
Avsluttet .
Hei
Synes det er et godt motiv som også er litt anderledes fuglebilde i og med at det er tatt bakfra. Det jeg likte veldig godt er vannet som speiler himmelen, i kontrast til vannflatene som speiler vegetasjonen. I tillegg er det utrolig morsomt at du har fått med ''fotsporene'' (?) i vannet bak fuglen. Teknisk så ser bildet for meg veldig bra ut, med detaljer også i de lyse partiene.

Mvh
PMN:-)
Kurt S.
Å få midtstilling til å fungere er slett ikke enkelt. Ganske vanskelig faktisk.
Her synes jeg du klarte det flott. Midstillingen, og det at fuglen flyr bort fra fotografen i stor fart, er det som gjorde dette bildet spesielt. Bildet fikk både spenning og fart.
Et skikkelig actionbilde som jeg synes ble veldig bra.
Flotte farger.
Mvh Kurt

eddy j.
Veeeeeeeeery nice!!!

www.eddyphotos.com (soon)
ingeborg w.
Jeg titter på actionbilder av fugl for å bli bedre. Ser lukkertidene bør være fra rundt 1/400 sekund og oppover. Kjekt å ta med seg når jeg skal ta slike bilder selv. Artig positur her og fint med alle vanndråpene. Kompen funker bra synes jeg.
Torbjørn K.
Takker for kommentarer!

JFA: Jeg tok dette bildet ved Baklidammen sist helg. Hadde satt på konverter, men vi fikk endene mye nærmere enn jeg hadde regnet med så da ble 420mm ofte i det lengste laget. Selvsagt hadde jeg glemt objektivdeksla i teltet et 5-600m av gårde, så da hadde jeg ikke noe fornuftig sted å legge den i fra meg. F/7.1 er ofte det kompromiss som gir best skarphet og raskest lukkertid med denne kombinasjonen, så i denne situasjonen ville det vært umulig med mer skarphet på ''fotspora.'' Er selvsagt enig i at det hadde vært tøft :-)

SL: Fikk mange bilder av disse endene. Tok faktisk 2.5GB med bilder, og innså plutselig at jeg kanskje må skaffe meg et minnekort til. Det ble litt ''panikk-sletting'' for å luke ut de dårligste bildene underveis, for å frigi plass til nye bilder. Fikk et par der anda lander i lengderetning også, men synes dette var såpass annerledes at jeg foretrakk dette.

KSS: Synes ikke blåfargen virker unaturlig her, men jeg har lagt ut en annen versjon som kanskje er bedre. Bildet er tatt klokka åtte om morgene med sola nokså lavt over horisonten. Det gir ganske kraftige farger.

KS: Normalt sett prøver jeg å unngå midtstillte komposisjoner, men her synes jeg det passet bra for å gi det ekstra ''suget'' i bildet.

IW: Har ikke tatt så mange action-bilder av fugl før jeg heller, men jeg tror enkelt og greit at man bør bruke så rask lukkertid som mulig. Under disse opptakene benyttet jeg konverter, noe jeg angret på pga lystapet og det at vi fikk fuglene såpass nært.

Torbjørn

Espen A. I.
Og inn for landing gikk den, veldig morsomt bilde faktisk, rart at alt skal være så morsomt nå for tiden her på dotten;-) Teknisk veldig bra, liker de fryste dråpene.

mvh Espen
Nina S.
Veldig artig variant og vinkling av and inn for landing.
Vellykket fokus, fint fanget bevegelse og fine valører i det hvite.
Bra eksponert.
Mvh Nina
Morten W.
Kort og godt: Helt topp!
Ketil K.
Flott og morsomt av kvinandhann. Slett ikke noe lett bilde å få til! Det ser til og med ut som den har laget fotspor etter seg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu