Horndykker
En vidunderlig fugl i det rette lyset. Som et lite smykke på vannet.

Bildet er et resultat av en natt i kamuflasjen. Tatt i det sola kom opp bak åsen i øst.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-11 23:47:23
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 300mm 2,8 + 2x
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetKamuflasje, sovepose og stativ.

    Beskåret i etterbehandling. Ellers justert levels, saturation + 06, contrast + 06, brightness + 03, sharpen: usm : amount 176, radius 0,3.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger858
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_190763} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Terje S.
Flott bilde av en flott fugl. Kunne kanskje ønsket meg fuglen litt nærmere. men den lå tydligvis ett stykke ute på vannet siden du brukte en 2x converter.Lykke til videre MVH Terje
Bent O.
Hei Kjartan, dette var virkelig fint!! Enig med deg at det ser ut som et smykke på vannet. Et behagelig lys og perfekt skarphet. Var det denne karen du var på jakt etter fra skjulet ditt da??

mvh Bent
Jon Erik V.
Meget flott Kjartan!
Alt stemmer her, selv om positur er klassisk så har alt det tekniske og skarpheten fortrengt den tanken.
Smykkelig fugl ja!!

Jon
Baard K.
Dette var særdels vakkert. Skarp fugl og nydelig blåtoner i vannet. Fint lys som treffer rundt øyet også.
Gunnar H.
Nydelig bilde. Enig i at horndykkereren er som et smykke av en fugl. I dette bildet kommer dette fullt ut til sin rett ! Synes faktisk originalutsnittet duger vel så bra som versjon 1, kanskje mest pga mer 'rom' over fuglen. Gunnar
Robin J.
Vakker fugl. Bra eksponering. Synes V2 er velså bra som V1
Mvh RJ
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Utrolig pen fugl og du viser den bra. Litt mørk i kroppen, men det er den nok tenker jeg. Er den blåfargen vi ser på brystet fjærfargen eller gjeskinn fra vannet?
Noen lyse konturer rundt hodet på fuglen også, men kun hodet. Syns ikke verdiene på usm tilsier at det burde komme derfra. Vet du hva det kommer av?

MvH, Johann
Stig B.
Mye fint og fortjent skryt.

Meget behagelig belysning som gir gode farger på hodepynten og på vannet. Skarpheten er veldig fin, spesielt med tanke på 2x.

Du holder på med noe helt annet enn jeg gjør. Dette er bra igjen.

Mvh Stig
Kjell Sigurd S.
Flott fugl og fin positur. Bra skarphet. Skulle gjerne sett mer detaljer i kroppssiden, men det er ikke lett slik lyset faller. Ganske bra dette.

Kjell s
Ole Birger S.
Hei. Fint bilde av en vakker fugl. Jeg synes ikke dette bilde rent teknisk er i samme klasse som dine andre bilder. Mest iøynefallende er den lyse randen forran den mørke delen av halsen.
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger.

Egentlig var jeg skuffa over å ha overnattet i kamuflasjen, og ikke kommet nærmere horndykkeren enn dette. Håpet var å komme helt inn på den pene fuglen med 300 mm, og samtidig også få fanget litt adferd. Dette bildet med 2 x converter kunne jeg vel strengt tatt fått ved å sette meg ved vannkanten å vente.

Likevel skal jeg ikke sitte å deppe over at timene fløy uten at det ble toppbilder, for man må være mye ute skal man lære seg litt mer om hvor og hvordan de gode bildene skal tas.

Nå vet jeg hvor kamuflasjen skal settes neste gang, og nå vet jeg at jeg egentlig burde ha vært en uke tidligere ute for å få disse skjønne fuglene i paringsdans.

Dette bildet ble en liten trøst, mest på grunn av at jeg var på stedet da lyset var så fint som dette og fikk fanget en så vakker fugl på det stille vannet. Ellers er det vel ikke så mye å rope ''hurra'' for. Det blir dårligere kvalitet med en gang dette settes mer glass forann brikken.

Litt sløvhet i selektiv etterbahandling gjør nok at det lyse feltet trer fram under hake/ved hals. Men fuglen den er uansett flott, og tenk hvilke muligheter den gir i slikt lys, i kurtise, med en make !!!
Svein B.
Herlig fugl horndykkeren, Kjartan- og dette bildet skjemmer den slett ikke ut! Først og fremst er det måten du har presentert fuglen- detaljene i hode/krage, og fuglens nette vesen som tiltaler meg. Lyset er også av det gode slaget, og sammen med den pent harmonerende fargen på vannet blir dette et helt greit portrett av en liten ''lekkerbisken''. Jeg har alltid oppfattet horndykkeren som svært tillitsfull her- jeg har mange ganger sett den svømme under stangtuppen hos fiskere. Men med en kamuflasje på riktig sted kan du absolutt ta del i langt mer spennende sider av denne fuglens liv enn en normalt kan uten bruk av kamuflasje. Det er ikke før i disse dager den ankommer området her, så jeg håper på å møte på denne fuglen selv utover våren.

Mvh
Svein B
ingeborg w.
Jeg synes dette ble vakkert. De varme rødorange fargene mot de kalde blå. Lyset er helt på din side. Her stemmer det meste.
Morten W.
Flott! Skal selv prøve meg på denne til uken!
Carsten A.
Veldig pent artsportrett av denne vakre fuglen!

NVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu