Morgenstemning på setra
Om det forrige bildet mitt var på grensen til kitsj så er vel dette hakket mer kitsjy og da passer det vel med en litt klisjeaktig tittel også!
Uansett så er dette bare et forsøk på å gjengi det fantastiske lyset som var i det øyeblikket de første solstrålene kom krypende inn parallellt med bakkehellingen, men i dette tilfellet tror jeg nok virkeligheten langt overgår det som er mulig å avbilde med et kamera.
Bildet er et panorama satt sammen av to bilder.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • EF-S 18-55
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • AnnetHar brukt exposure bracketing for å få korrekt eksponert både de mørke og de lyse delene. De tre eksponeringene delvis kombinert sammen manuelt og delvis vha. HDR/tone-mapping (Photomatix).
    Dette bildet er et panorama satt sammen av to bilder.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger896
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191000} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Kjetil N.

Storslagent motiv, pent presentert. Meget bra gjennomført stitch og bra HDR, men litt overdrevet lyst i de områdene som naturlig ville vært mørkere (høyre side). Det er fullt mulig å gi disse områdene en mørkere mellomtone uten å miste tegning. Antydninger til glorie rundt hytte og varde.
Steinulf L.

Fantastisk lys du fanger her.
Kjell F.

Skikkelig stilig landskapsbilde, kunne nesten gått inn i de gamle malermestres produksjon. Herlig motiv med fine farger.

Mvh Kjell
Dagfinn L. M.

Nydelig lys! Synes etterbehandligne fungerer bra, og la ikke merke til glorien rundt hytten før det ble kommentert her. Tror du godt kan skjære bort mesteparten av varden (eller muren eller hva det er der til høyre) uten at bildet taper noe på det.

Hvor er dette foresten? Fjellene ser fristene ut.
Espen G.

Et bilde med wow-effekt. Kunne ha virket litt tungt på høyre siden med huset og steinvarden, men valgt format og innfalssvinkelen på lyset berges bildet.
Bra!

eg
Tom Just O.

- Kitch, nei. Utrolig bra! Dette bilde bør du få solgt. Det er det perfekte kakelokk-bilde. Hvor er det?
Fred S.

Interessant...! Ser du er fra Ulsteinvik, vet det er Ringstader der, men nå får jeg bekreftelse på det jeg lurte på i forb. med det andre bildet ditt ( som ER flott, det også...): Dette må ta være tatt på RINGSTADsætra, Stranda ? Ikke tvil om at det er Storhornet, Leirvasshornet og Smørskredtind vi ser til høyre. Artig å se dette, tilbrakte mang en påskedag på Ringstadhytta i barndommen. Pent dette, du har vært heldig med lyset.

vh fred
Ole E.

Her har du satt sammen flere eksponeringer for å få stor dynamisk rekkevidde, du har attpåtil tatt ''to'' bilder for å få panoramaformat. Det er mye jobb det, men resultatet er absolutt verdt det. Dette her er et utrolig flott landskapsbilde. Lyset er fantastisk. Godt jobba!
Inge S.

Hei.
Klisje eller ei, meget severdig er det likevel:-)
Likte det meget godt.


Mvh Inge
Avsluttet .

Lekkert dette også, spesielt det lave sollyset gjør susen!
mvh Trond
Odd Tore S.

Meget vakkert, fint gjennomført og godt utnyttet lys.
På min vanlige betraktningsavstand ser jeg ikke noe som gir grunn til nærmere undersøkelser, og da går jeg heller ikke nærmere.
Uansett så bedømmer vi bilder som er nær sagt mishandlet når det gjelder både downsampling og spesielt .jpg-komprimering her på dotten, så hvorfor bruke tid på svakheter som måtte skyldes dette?
Odd Tore
Ann T.

Jeg er ikke sikkert jeg forstår hvordan du har behandlet dette bildet - men jeg er sikkert på at resultet er noe jeg liker - veldig!
Mvh. Ann
Anne-Grethe S.

Dette kunne vel i grunn ikkje blitt bedre. Her finn eg ingen ting å pirke på. For eit nydeleg bilde. Lys, skarphet, fargar og komposisjon er perfekt etter mi meining.

Mvh
Anne-Grethe
Jens Inge R.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger.
Noen kommentarer og opplysninger fra min side:
Muren helt til høyre er en del av grunnmuren som står igjen etter en fjøs som ikke finnes mer. Jeg posisjonerte meg slik fordi muren da skjuler en del mer ''moderne'' arkitektur og masse midlertidig rot pga. byggeaktivitet som jeg i dette tilfellet ikke syntes passet i bildet. Vurderte å kutte den ut av bildet helt, men lot det være da jeg syntes seterselet kom for langt ut mot kanten av bildet.
Når det gjelder mørkheten i skyggene så synes jeg i dette tilfellet ikke at de er gjort unødvendig lyse i forhold til resten av bildet. Faktisk er de en rimelig god tilnærming til virkeligheten slik jeg husker den og også slik det ser ut når jeg sjekker rå-bildene.
Når det gjelder stedsplassering så er det vel ikke annet å si enn at Fred Strømme har helt rett i sine antagelser, dette er Ringstadsætra i Stranda kommune på Sunnmøre (og det helt riktig som du antar at jeg har slektstilhørighet til dette stedet).
En annen litt kuriøs ting angående dette bildet som jeg kom på for litt siden er at dette bildet også viser opprinnelsesstedet til den norske ''nasjonalretten'' Grandiosa pizza. Hvis man ser litt til venstre for midten av bildet så er det et lyst felt synlig nede i dalen, over stripen med skog. Dette er en del av et industriområde og her ligger altså fabrikken som daglig spyr ut tonnevis med frossenpizza til hele Norge.
Jan-Eilert P.

Var inn å så på noen av bildene dine etter diskusjonen om projektorer.

Syns dette var meget bra. Flott dybde og svært vellykket HDR-bilde.

Pent.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu