Stokkand
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon 300mm f/4L IS + 1.4x MkII
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger881
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191191} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Espen A. I.
Utrolig detaljering i fjærdrakten og det er nettopp dette som er så vanskelig i denne sjangeren. Veldig fint lys, ikke for hardt. Vannlinjene er behagelige og naturlige. Du BØR være fornøyd med denne.

mvh Espen
Morten W.
En utrolig detaljering på anda. Bildet hever seg laaangt over det meste av stokkandbilder som i alle fall jeg har sett. Samtidig er jeg noe usikker på om detaljeringen er utenfor virkligheten?
Torbjørn K.
Takk til dere for kommentarer!

Espen: Takk, joda jeg er fornøyd med denne :-)

Morten: Er litt usikker på hva du mener med detaljering utenfor virkeligheten. Mener du det blir for skarpt og detaljrikt. Har ikke gjort noe mer med dette bildet enn jeg pleier, dvs. fargebalanse og toneforløp + vibrance i RSP, neatimage, noe highlights/shadows + levels i photoshop, velvia vision plugin og så smart sharpen med 0.2 radius og så 60-70% amount. Det som kanskje gjør dette bildet såpass detaljrikt er at jeg har vært heldig med lysforholdene (sidelys gir kontraster som fremhever detaljeringa) og så har jeg fått brukt utstyret på sitt optimale. Stødig underlag og passe nedblendet for best optisk ytelse og rask nok lukkertid kombinert med IS.

Torbjørn
Morten W.
Tenkte også at du var heldig med sidelyset, men syntes det var interessant å få høre fra deg om ''hemligheten'' med dette bildet, som jeg bare kan gjenta: Svært bra!!
Steinulf L.
Jepp,svært vellaget. Varmt fint sidelys. Dette var bra.
Inger Anne Maritsdotter V.
Teknisk upåklagelig god skarphet,
artig positur og fine detaljar.
Fint lys i bildet.

Inger Anne
Jan O Ø.
Hei. Tror nok bildet hadde blitt bedre hvis det ikke hadde blitt tatt i solvær. Ellers et nydelig bilde.
Mvh Jan O.
Kurt S.
Nydelige farger og et flott lys.
Detaljering i fjærdrakten er nevnt. Her får man virkelig studert detaljene i denne flotte fuglen.
På min skjerm ble det muligens litt utbrent i det aller lyseste partiet nesten bak på fuglen. Det er ikke mye og er for pirk å regne.
Godt jobba.
Mvh Kurt
ingeborg w.
Jeg synes dette ble veldig pent. Fuglen har en flott positur. Detaljeringen er knallgod. Fargene er friske, men ikke over the top. Til og med fargene i vannet er pene å se på.
ingebjørg fyrileiv g.
Imponerende hvor bra dette er i grunn, Torbjørn. Iallefall for meg, uten å legge ut noe mer detaljer om min fuglefotografering....hehe :)

Fjærdraktens flotte glans kommer godt frem her og det er veldig flott å se på. Hele bildet skinner i grunn.. Får en hærlig vårfølelse av dette. Vannet ser så behagelig ut.. :)

-ingebjørg
Stine J.
Hei Torbjørn,

Flott positur og bra skarphet. Lyset er veldig bra. :)

mvh Stine
Jan Frode A.
Jeg kikker på bildet, og blir fasinert av vannet faktisk. For all del, anda er veldig flott med gode detaljer og fin positur. Fargene er upåklagelige, men sier meg enig med Kurt ang. litt utbrent parti.
Men tilbake til vannet. Fargene og linjene bryter så fint, og den lille antydningen til speiling, gir et fint helhetsinntrykk av bildet ditt. For mitt vedkommende er det slike små detaljer som gjør bilder som dette til noe mere enn artsfoto av en stokkand.

mvh Jan Frode
Odd E. k.
Et meget flott og detaljerikt bilde av stokkanda der den steller seg. Helt fantastisk fremført!!!!

Mvh.

Odd E
Ole E.
Meget skarpt og teknisk bra bilde av stokkandhannen. Spenstige farger både på anden og i krusningene i vannet. Noe som kan se ut som moirè i vingepartiet, eller er dette naturlige farger i fjærdrakten? Dette er veldig bra!
Odd Tore S.
Ekstremt skarpt og detaljert av selvpussende and.
Område med dårlig detaljering er nevnt ovenfor, kan være enig i dette, men digitalkameraet har vel ikke samme toneomfang som øyet enda? Ordnes dette området, dukker vel faren for gjenngrodd og støy opp i de mørke områdene? Her stoler jeg på at du ikke har laget utbrenningen i PS.
På denne skjermen virker benet unaturlig sterkt lysende oransje. Vel er benene oransje, men dette var vel sterkt. Bør behandles separat under fargebalanse/metning.
Jeg skulle likt å ha den kombinasjonen av objektiv og konverter du har brukt her, men det er fotografen som tar bildet!
Odd Tore
Harald W.
Heisann! Det var meg du så ved beverdammen i kveld. Jeg kjente deg igjen fra profilbildet ditt. Flotte bilder du har!
Tone A.
Flott positur stokkandhannen med svært skarpe detaljar i dei ulike fjærlaga og flotte fargar. Ringane i vatnet utover saman med speglinga gjer også bildet spesielt saman med det fine lyset. Vatnet ser bare så mjukt ut med dei småe bølga ringane utover med fine blåtonar mot dei gylne bruntonane bak. Eit vakkert fanga motiv og godt med ei detaljert liste over korleis slike bilde får eit slikt uttrykk.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu