Grønn moro
Redigert i PhotoShop.
Fornøyd med motivet og bakgrunnen. Passer best inn i serien på tre bilder.
Bildet inngår i albumet Hoppe Bukk - 3 bilder der vi ser to personer som hopper bukk på brygga ved Koigen i Hamar. Heftig himmel.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Kit-objektiv, 18-55 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger344
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191466} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .

haha, artig prosjekt du har gående her, og bildene blir bra as well. teknisk syntes jeg det er veldig bra, da konturene gir forgrunnen, og med en dramatisk bakgrunn. Noe som irriterer meg er kanskje støyet, har du kjørt høy ISO, eller er det kontrast-justeringene som har ført til dette?
Håkon H.

Takk, takk. Det kommer også et bilde til i serien, men da må jeg nok vente noen dager, før foto.no lar meg legge ut et til.

Men nei, det er ikke kjørt noen betydelig høy ISO. Den kunne vel ha vært 100, men jeg kjørte den på 200 i disse fotoene. Det skulle likevel ikke bety noe for støy, men det skjedde noe etter kontrastjusteringene. Nå er også dette bildet lagret for web, slik at fargene ikke er perfekte. Men likevel er det litt irriterende støy, og har du noen idé om hvordan dette kan løses? Ville gjerne hatt det bort.
Rune O.

Bildene dine er utrolig kule. Liker den sorte action-silhuetten mot dramatisk bakgrunn.

''Lagre for Web'' gjør tydeligvis mye uforutsett tull med bildet. Jeg bruker aldri slik automatisert lagring, men tar en kopi av originalen som jeg reduserer manuelt i størrelse og lagrer med ganske høy JPEG-kvalitet. Gjør ingen fargereduksjon og sjelden noe ekstra oppskarping.

Mulig at ''Lagre for web'' forsøker å gjøre en tilpasning til en Web-safe fargepalett for skjermkort som har færre farger enn normalt gjennom fargereduksjon og dithering. Dette er helt unødvendig da det omtrent er ingen som sitter på så arkaiske maskiner at de ikke kan vise bilder i full fargeoppløsning (24-bit).
Avsluttet .

Jeg kjører samme stil som Rune når det kommer til lagring av bilder for web. Angående støyen i bilde, så skyldes dette at øking av kontraster ''ødelegger'' pixlene, når du tar større kontraster enn bildet ''tillater''. Det jeg gjorde her var å blure bakgrunnen, slik at pixlene dempes, men kontrastene og fargene beholdes.

Link: [URL=http://putfile.com/pic.php?pic=5/13507550115.jpg&s=f5][img]http://f5.putfile.com/5/13507550115-thumb.jpg[/img][/URL]
Terje K.

Likte dette best av billedserien din, Håkon.
Ut fra egne erfaringer, tror jeg støyforklaringen til Marius er årsaken til din. Jeg lagrer ''as web'' og har i alle fall så langt ikke opplevd så mye støy, men jeg bruker nå nesten utelukkende RAW...

Stilig, tatt akkurat i rette øyeblikket dette.

Terje
Håkon H.

Takk for kommentarer!

Ja, tror kanskje Marius har rett jeg og. Har sett litt på det her, og spørs om jeg har kjørt opp kontrast litt for mye. Kanskje kommer det nye versjoner av bildet en gang ;)

Raw er fantastiske, og har jobbet litt med det selv. Men for øyeblikket har jeg ikke bra nok hardware eller software til å jobbe med det, før jeg får kjøpt meg ny mac. Sitter på en tre år gammel powerbook, og da tar ting tid med raw.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu