Kainn Æ få værra sola di?
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger597
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191902} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Stig Børre E.
Oj! For noen farger. Føler at bildet er på vei ut av skjermen. Veldig flott.
Teknisk veldig bra.

StigB
Carsten A.
Delikat fargespill, rent og pent! Dette var skikkelig bra!

MVH CA
Camilla S.
Hei!

Dette var helt fantastisk å se på!
Får en følelse av et liv som er på vei ut i det fri, som snart skal få oppdage verden. Nydelig og dust, men samtidig skarpt der det skal være klart og tydelig.
Fargene er rene å se på.
Lekkert utført!

-Camilla
John S.
Jeg trener hele tiden på å se etter motiver. Eksempelvis bilde nr. 236868 Men hvordan greier du å finne et motiv som dette?

Selvfølgelig er det et flott bilde. Jeg er meget imponert av både fotograferingen og evnen til å finne slike motiver.
Odd Tore S.
Nydelig dette, Ann.
Du er flink til både å finne motiver og å vinkle dem så de får ekstra interesse.
Lys og farger er topp, skarpheten kan vi også være enige om, og likedan kompen.
Slik du har avbildet denne, kan man innbille seg at den står klar til å slynge ut en hærskare med minisoler.
Artig med en plante som snakker trønderdialekt. Jeg har hørt at planter trives når man snakker med dem, men dette ga en ny dimensjon til min planteviten.
Odd Tore
Kurt S.
Veldig fint og nydelige, vårfriske farger.
Du har flott balanse i fargesammensetningen. Litt harmoni og litt kontrast.
Spennende og vakkert.
Mvh Kurt
Tove L.
Det er bare å henge seg på resten av kommentarene. Dette var bare helt knall, Ann! Dette kunne definitivt hengt på veggen hos meg. Fantastiske farger og en kreativ vinkling og motiv :-)
Hilsen Tove
Steinulf L.
Velplassert skarphetsplan og fargespill som en symfoni.
Tom A. T.
Flott bruk av farger, hvor du holder balansen på en presis og fin måte, og god plassering av ''hovedrolleinnehaveren'' som trer akkurat passe tydelig fram av bakgrunnen. Et bilde som helt sikkert faller i smak hos flertallet.
mvh Tom T
Lars-Anders M.
Vakker bild med vakkre farger.
Mads B.
Gratulerer med nok et flott bilde. Jeg blir stadig imponert! Nydelige farger til et spennende motiv.
Mvh Mads B.
Ole Walter S.
Hei Ann, et flott og fargerikt bilde fra deg nok en gang, men jeg savner faktisk den skarpheten som normalt følger med på dine bilder. Her er den ikke så tydelig som den pleier, men bildet var flott det.

Ole Walter
Marit E.
Flott bilde, Ann! Nydelige fargetoner og fin komposisjon.
Ble i godt humør av å se på den, jeg!

Marit
Eli B.
Veldig bra, et bilde som skiller seg ut fra mengden, og fargespillet er bare nydelig. Kan nesten lukt den jeg.
mvh Eli
Ole E.
Enig med det som har blitt sagt tidligere. Skikkelig lekkert.
ingeborg w.
Dette ble fint, spreke farger, god bruk av blender og en pen blomst. Hva er det for en blomst, Ann?
Magnar B.
Stilig bilde! Fine fargar og fint liv. Lurte litt på det gule i høgre hjørne, men syns det passar inn og gir bildet eit ekstra spark, uten det hadde det blitt litt todimensjonalt.
Tone A.
Eit vakkert og annleis makrobilde der dei duse fargane og mjuke formene i bakgrunnen spelar på lag med den skarpe blomen. Dvs at blomen i forgrunnen har mjuke former og fine gul-og grøntonar, som går igjen i bakgrunnen.
Også eg lurar på kva blom dette er, med dei smale og hårete kronblada som pakkar inn fruktknutane. Smalt skarphetsplan med ein flott effekt og fine bua former bak, der det diagonale gule partiet øverst gir blomen motvekt og bildet litt dybde. Lyset får fram detaljane på blomen og det blå-og grøntona partiet er ein fin kontrast til dei friske gultonane. Eit flott vårbilde med knoppen som er klar til å åpna seg. Eit lekkert blomebilde til å bli glad av!
:) Tone
Kjell Sigurd S.
Igjen et flott makrobilde fra deg. Fine farger og likte spesielt godt at du fikk med det blå. Et bilde for veggen.

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.
Slenger meg på alle god-ord! De er vel fortjent!
Farger og skarphet er så å si perfekt!

~ingebjørg
Espen A. I.
Ojoj, for noen knalle farver!!

mvh Espen
Bente K.
Her ser jeg livets kraft. Den er så levende og skarpt fremstilt at jeg nesten ser at den er på vei til å springe ut. Et utrolig flott og fargesterkt makrobilde jeg aldri har sett makan til.
mvh Bente
Jan Frode A.
Du har en spesiell evne til å lete opp de 'riktige' motivene, og videreformidle de på en flott måte. Bildene dine er en inspirasjon (så er det sagt).
Her har du laget et spennende bilde, spesielt føler jeg at utsnittet bidrar til å forsterke det myke helhetsinngtrykket. Lyset og det duse, såvel i fokus som i fargetoner, gir et behagelig bilde, som er spennende og annerledes. Og en liten historie kan en alltid spinne rundt en knopp som er iferd med å åpne seg, så bildet kan betraktes med åpne øyne og sinn :-)

mvh Jan Frode
Ann F.
Tusen takk for kommentarer, meget hyggelig å lese dem på en regnværsdag!
Utsnittet er ca. 1/2 av opptaket, som ble gjort i 1:1, større er den ikke, knoppen.

Ang. skarpheten, den virker skarp nok på min CRT-skjerm, men noe mindre skarp på en LCD-skjerm, har jeg sett. Så det er tydeligvis ikke bare farger og lyshet som kan variere mellom de to hovedtypene av skjermer.

Hva slags blomst? Er ikke helt sikker på hva den kalles, faktisk. Den er normalt ikke viltvoksende medmindre den har frødd seg selv, men ganske så populær i diverse blomsterbed (og jeg vet mer om viltvoksende blomster). Tenk deg en vanlig prestekrage, gjør kronbladene gule istf. hvite og noe slankere og litt flere enn hos den vanlige prestekragen. Bladene har avrundet hjerteform, sitter samlet ved roten av stilken og noen meget få oppover, og hele blomsterstilken er ca. 30 - 40 cm. høy.
Har noen navnet, er jeg meeeget takknemlig!

Mvh Ann
Sverre H.
Mye er sagt allerede, men jeg vil bare føye meg i rekken. Dette var knall! Det er en utrolig flott dybde i dette bilde, og fargene får det til å ''rassle'' i pupillene mine :)

Nok en gang et fint blomsterbilde fra deg Ann! Grattis.
Ingunn S.
Hei Ann:)

Har sett på bildene dine og du har utrolig mye flott og sans for detaljer. Denne vakre og detaljrike knoppen her dro jeg kjensel på, og har selv et bilde idet den springer ut med litt rester av ''vårsnø'' på seg bilde nr. 225487. Jeg vet dessverre ikke navnet, men titter nok innom siden din senere i tilfelle du skulle ''få napp''.

Hilsen ingunnS:)
Tone A.
Hei Ann! Nå har eg grubla på denne blomen din, sidan eg såg dette vakre bildet ditt av den yndige knoppen med dei duse gultonane bak. Då eg såg Ingunn sitt bilde av same blomen, kom eg på navnet og måtte slå opp i staudeboka for å sjekka fakta. Dette er smågullkorg-Doronicum orientale, ein staude som lyser opp med sine tuer om våren. Famielien Asteracea-korgplantefamielien. Hageblomar var eg flink på før eg gjekk over til fotografering, men ville blomar var eg grønn på. Så der måtte kjøpa meg ei bok. Du får slå opp og sjekka!
:) Tone
Ann F.
Takk til Tone for tips om navn, jeg har søkt litt på nettet etter Doronicum orientale, og du har helt rett!

Finnes det ikke også en ettårig sommerblomst som er ganske så lik?

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu