Den lille havfruen
Fra Kulturskolens i Fredrikstads forestilling 2006
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF Nikkor 50 mm f1.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192038} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Rune O.
Flott og stemningsfull komposisjon. Det er en del korning og støy både på jentene i bakgrunnen og i den røde toppen til den ene jenta. Synes også at bildet har litt lav dynamikk. De mørkeste områdene kan gjerne være noe mørkere, ihvertfall på min skjerm. Jeg er usikker på om støyen er på grunn av høy ISO eller om det er jpeg-komprimering.
Espen Gresvik S.
Takk for kommentar. Støyen skyldes lite lys, samt at det ble tatt med 1/100s på iso 500. Det var en forestilling med vanskelig lyssetting.
Oddvar T.
Det flotteste er lyssettingen på den liggende jenta fra skuldrene og opp. Dette er flott som et stykke aktfoto. Hele hennes positur er flott. Synd at ryggen er litt overeksponert. Den stående jenta har også en fin positur. Problemet er de støybefengte jentene i bakgrunnen. Jeg vet ikke om det lar seg gjøre, men jeg ville forsøkt å manipulere bakgrunnen til å bli mer eller mindre helt sort. Det betyr bl.a. å klone vekk de søte små i bakgrunnen som likevel blir borte i støyen.
Men bildet er absolutt severdig slik det er.
Rune O.
Jeg tar noe konsertfoto, og synes at man kan dra ISO opp til 800 uten vesentlige problemer med korning (Nikon D50). Tror også du kan gå opp en smule på lukkertiden, jeg har gode erfaringer opp til 1/50 sekund ved 55mm (med det kritiserte D50 kit-objektivet) hvis man har noe å støtte kameraet eller underarmene mot.

Hvilken blender ble brukt på dette bildet? Dybdeskarpheten virker jo god, kanskje litt FOR god, siden jentene i bakgrunnen ikke er mer uklare enn de er.
Espen Gresvik S.
Jeg synes å huske at blenderen var 1:8. 50 mm på litt avstand. Det er nok ikke ISO som er problemet her, men som du indikerer, lukkertiden.
Det jeg kan fortelle er at lyssettingen på denne forestillingen var mildt sagt brutal på grunn av problemer med plassering av lyskasterne.

Det virker som det blir størst problemer når deler av scenen bades i et knallhardt blått lys samtidig som det er store kontraster mellom lys og mørke. Da blir støyen værst. Jeg må da justere ganske mye på levels, separat justering på RGB. Det som skjer da er at det blir områder med ganske mye støy. Et eksempel ser du til høyre for skjørtet på den stående jenta.

Et annet problem med slik brutal lyssetting er at hvis jeg går ned på lukkertiden, så er det ganske mange områder som blir fullstendig utbrent. Så det å få et bilde som dette, som er så pass skarpt og riktig i lyssettingen, ''riktig'' i forhold til dybdeskarphet og støy er ganske tricky til tider.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu