Leo spiller
Det låter nok ikke så inderlig som det ser ut til... :-)
Jeg liker motivet veldig godt, han har et veldig fokus og en typisk jazzpianist-positur, det ser nesten ut som et bilde av jazzpianisten Bill Evans... Jeg sliter litt med det tekniske utgangspunktet, var for dårlig eksponert, og burde kanskje valgt høyere ISO...? ble ihvertfall en del støy og sånn, har gjort som best jeg har kunnet i PS, men tar gjerne i mot råd om hvordan jeg kan angripe dette bildet videre. (antagelig må jeg gjøre mye bedre i opptakssituasjon, I know.)
Bildet inngår i albumet Leo - Bilder av sønnen min
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-22 00:07:09
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 18-70mm
  • Brennvidde48mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeISO200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger483
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192190} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Hei.
Jeg liker dette bildet. Jeg liker det faktisk veldig godt. Jeg vil driste meg til å si at uttrykket er genialt fanget, og kornet gjør absolutt ingen ting. Jeg syns faktisk det hever bildet litt. Det eneste jeg savner er tegning blandt tangentene. Ser unaturlig ut med den helt utbrente stripa midt på. Tipset for å få med detaljer i høylys kan vel være å undereksponere litt, også bruke masker og og curves i PS for å behandle hver del for seg. Og i dette tilfellet så ville høyere ISO ført til mer korn, og du ville brent ut mer, selv om ansiktet da kanskje hadde blitt lysere. Hvertfall det jeg tenkte sånn med en gang.

Hilsen Ken
Stein Oleiv B.

ekstremt bra. likte at den ene tagenten viste slik den gjorde. bra. ekstremt bra.
Jan Erik L.

Thumbnailen fikk meg øyeblikkelig til å reagere, minnet meg fryktelig om min yngste sønn, Andreas, i unge år. Han satt til stadighet sånn ved svigermors piano.
Attpåtil oppdaget jeg hvem fotografen var. Artig.
Ikke bare positur, men også et tydelig reflektert anslag får meg, ut fra egen erfaring, til anta at her sitter en vordende pianist.

Så til bildet. Kunne helt klart vært bedre teknisk, men hadde det tilført bildet noe? Er ikke så sikker på det. Imidlertid føler jeg at venstre side kunne vært beskjært til du fikk et kvadratisk utsnitt. Tror det vil gi et enda tydeligere bilde.
Alt i alt synes jeg du har truffet ganske godt her. Men pianisten er kanskje tilgjengelig for flere shoot?
Helge L.

Takk for fine kommentarer, det varmet. Jeg skal sjekke ut tipsene deres, definitivt.
Jan Erik; går ut fra at du er faren til Andreas Ulvo Langnes...? (min tidligere pianoelev/student.) Du får hilse ham da! :-)
Jan Erik L.

Det stemmer det Helge. Skal sende en hilsen.
Amund Blix A.

Her er uttrykket så bra at det tekniske blir mindre viktig, mer eller mindre korn hadde spilt liten rolle etter min mening.
Men etter å ha kikket på det en stund blir fraværet av tegning i tangentene forstyrrende, dette hadde du unngått hvis du hadde brukt film ;-)

Mvh

Amund
Line S.

Hei Helge! Nå er jeg endelig på plass på denne geniale nett-sida, etter tips fra deg, faktisk! Sendt videre fra ''min'' Roger Williamsen, som du også spiller litt med av og til. Dette er morro!

Og så om bildet ditt: For en utrolig deilig negativ form det er mellom ansiktet til Leo og pianoet! UTROLIG flott bilde. Du må ikke henge deg opp i slike smådetaljer om at tangentene er for lite markerte, du har jo øye for motiv, og det er jo det viktigste! Drit bra. Hilsen Line og Roger
Avsluttet .

Tjohei Helge!

Hyggelig å høre fra deg, og takk for hyggelig kommentar på bildet mitt :)
Jeg visste heller ikke at vi hadde flere felles interesser, men det er jo på en måte ikke så langt fra musikk til foto ;) Du har det poetiske i bildene dine, så vel som i musikken og det liker jeg veldig godt.

Huttetu for et konsentrert uttrykk, ikke ulikt den gløden guttens egen far utstråler når han sitter ved pianoet. Noen ganger savner jeg selv denne gleden ved å utforske alt som om det var for første gang. Hvor mange måter finnes det å trykke ned denne tangenten på? Hvor svakt er det mulig å spille? Hvor sterkt? Det er uendelig mange spørsmål man aldri stiller seg selv. Man glemmer, rett og slett fordi det er så forferdelig lett å følge andres fotspor, og glemme å stille seg de spørsmålene som kan gjøre alt mer spennende. Nysgjerrighet er vel det ordet jeg leter etter, og det synes jeg du har fått frem på en unik måte. Hurra for nysgjerrigheten! :)

Andreas
Avsluttet .

Hei...

Dette var virkelig et fint bilde. Mye stemning over det.
Liker versjon 1 best.

Hilsen
Bjørn-Erik
Hilde - Emilie J.

Hei Helge.
Dette var et utrolig fint bilde av Leo.
Liker godt snittet og Leo's konsentrerte uttrykk!!
Roland H.

Flott bilde, det fikk meg til å smile :-) Støyen i bildet synes jeg bare var på sin plass, det ga bildet det lille ekstra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu