Vårhimmel
Tatt 14.mai om kvelden på Flø utenfor Ulsteinvik.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-21 14:48:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS350D
  • EF-S 18-55
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/8s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger951
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192195} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Trond Reidar T.

Nydelig bilde! utrolig flotte farger!!

Mvh Trond
Andrè T.

Vakkert bilde! kveldsvarme.
Gisle H.

Slutter meg til de de som berømmer komposisjon og farger.

Undrer meg imidlertid over en del tekniske detaljer, som aliasingen (dvs. trappetrinnseffekten) i ledningene inn mot løa, og det relativt høye støynivået som er synlig i store deler av himmelen. ISO er ikke oppgitt, men lukkertiden tyder på at du har brukt stativ ...
Tone A.

Eit flott vårbilde med eit nasjonalromantisk uttrykk. Flott forgrunn med lyse grøntonar og fine linjer i graset. Lyset få fram den ulike vegetasjonen på det høge fjellet bak og fjella gjentek seg bakover i bildet til fjella ute i fjorden. Flott med det gamle huset som er kontrast til all naturidyllen. Vakre skyer med dragning innover med innslag av rosatonar frå solnedgangen. eneine store skya over huset er litt tung , men elles er skyene lette, med unntak av skyene over sjøen bak fjella. Flott lys og vakre vårfargar i ein storslagen natur.
:) Tone
Avsluttet .

Set med danske øjne er dette rigtig dejlig Norsk fjeldstemning. På trods af det tunge fjell og den mørke sky, er der en god balance i billedet. Billedet er fint skarpt, så den smule støi får være.

Skulle det rettes en smule op - mot uret?

Willy
Avsluttet .

Tror at aliasingen har kommet av at bildet er rettet opp i etterbehandlingen. Ser av brennvidden er 18mm. Ved slike bilder må nok bildet snevres inn i øvre høyre og venstre hjørne for at det skal bli seeindes ut slik det gjør her. Tipper det er det som er årsaken til at ledningene blir slik. Selvsagt kan komprimering og skalering ha gjort sitt. Hadde vært kjekt om fotografen selv redgjorde for dette:)
Bjorn F.

Hei. Stilrent og vakkert dette, nydelig himmel.Enig med Willy om att det bør rettes opp, heller mot høyre syns jeg.
Hilsen Bjørn.
David P.

Veldig nydelig stemning og flott bilde! Ulsteinvik ligger vel ved Ålesund tror jeg?? Kansje litt kornete bilde , men det går kansje an å behandle med bilderedigeringsprogram.
Jens Inge R.

Takker for mange kommentarer,
Her er noe mer info fra fotografen, som etterlyst:
Bildet er tatt med stativ og bracketing (tre eksponeringer) og disse er manuelt smeltet sammen i billedbehandlingsprogram ved hjelp av lag og masker. Har også kjørt de tre eksponeringene gjennom et HDR-program (Photomatix) og fått ut et bilde og noe av dette er også brukt i det endelige resultatet.
Bildet er kun beskåret i underkant.
ISO var satt til 100, så dette kan ikke være årsaken til støy.
Noen spekulasjoner når det gjelder støy:
For det første: Trappetrinnseffekten i detaljene er ikke så utpreget på originalen i full oppløsning og skyldes kanskje resizingen og en litt for tung bruk av oppskarping. Jeg må innrømme at jeg hadde ikke studert det nedskalerte bildet så nøye at jeg oppdaget dette.
Generelt tror jeg noe av støyen kommer av at jeg var litt for tung på labben med oppskarpingen, jeg kunne nok ha brukt litt mindre USM på den nedskalerte versjonen. For mye USM sammen med litt effekt af JPEG-komprimeringen kan vel forklare litt, tror jeg.
Også de deler av bildet der jeg har brukt resultatet fra HDR-prosesseringen vil ofte være utsatt for støy, og jeg ser i ettertid at noe av himmelen har fått blandet inn en del fra HDR-bildet og dette er nok kanskje hovedårsaken til støyen her.
De som har kommentert at bildet heller litt mot høyre har helt rett, det heller faktisk hele 0.2 grader! Jeg så at det ikke var 100% rett, men lot det være slik fordi det var så lite, men ser i ettertid at dette var nok ikke så lurt, siden selve komposisjonen gjør at det ser ut som det heller mer enn det egentlig gjør. Faktisk så burde jeg kanskje ha latt det helle bittelite grann andre veien for å motvirke synsbedraget.
Skal prøve å legge ut en versjon 2 der jeg har prøvd å gjøre noe med støyen, ved å behandle det litt annerledes. Har også rettet opp horisonten.

Jens
Steinulf L.

Svært vellaget bilde,både komposisjonsmessig og teknisk,spes. v#2.
Andreas L.

Det blir for komplisert for meg å få med meg alt det tekniske. Jeg synes bildet er veldig flott, og hvis man kan teknikkene er det vel bra... Jeg tror jeg skal gå tilbake til tradisjonell fotografi! Veldig bra gjort! :)

-Andreas
Sverre H.

Dette var vakkert. Du har selv vært innom det som kunne ha vært bedre i din egen kommentar. Jeg lar det derfor være med skryt av bildet ditt. Et flott stykke arbeid!

Sverre.
Ann T.

Svært vakkert, stilrent og stemningsfult! Flott gjennonmført!
Hilsen, Ann
Henning L.

Jeg er imponert over hvor fint og rolig bildet virker. Gresset ser så mykt og deilig at jeg drømmer meg bort til sommere som har vært. Landskapet er også fantastisk...
claus ulrik j.

Fint grønt gress og komposisjon. Bra komponert bilde, og kameravinkel og høyde er bra! Fint med fjellet bak huset og.. stilig!
Bjørnar S. H.

Vakkert landskapsbilde. Synd med støyen som er fremtredende i himmelen. Ellers er det bra teknisk gjennomført.
Espen A. I.

Et fantastisk bilde med nydelig lys og perfekte fargenyanser. Kunne tenkt meg et lite kutt fra venstre.

mvh Espen
jarle p.

for noen farger...rett å slett bare vakkert =)

-jp-
Frank K.

Veldig pent dette!

Du sier at du har benyttet HDR. Ser en del halo her og der, noe som man i mange tilfeller klarer å gjøre bedre ''manuelt''.

Kan ikke se at støyen er noen problem her.

Herlig smell i det grønne gresset og det fungerer meget pent som forgrunn til det ørvrige landskapet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu