der mus kan fly
Ha! - Du trudde det ikkje du, tenkjer eg, at mus kunne flyge!
Sjølvsagt har både du og eg høyrt om flaggermus, flaggerhundar, flygande ekorn og tallerkar - ja, og ein sjeldan gang SAS-Braaten, men flygande markmus som gjeng til angrep på forsvarslause små kattar! Nei, dette var rart du! Eg måtte berre vise det fram.
Bildet inngår i albumet Lucas -
Utstyr
  • Olympus E500
  • Olympus Olympus Zuiko Digital 40-150mm
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/1300s
  • Filmtyperaw iso800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger380
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192567} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .

Artig bilde. Synd det ikke var helt skarpt, men det skal vel godt gjøres! Dette må ha gått rimelig raskt ;-) Er jo litt spent på hvordan det gikk med den lille stakkars musen??
Odd Karsten H.

Det måtte da vere ein hundeeigar som stilte eit slikt eit spørsmål!
Her har vesle Lucas blitt overfalt av eit villdyr av verste slag - og spørsmålet er: ''Hvordan gikk det med stakkars musen?'' Med stakkars musen!!!! Enkelte har sympatien planta bastant hos rovdyra uansett - ingen kjensler har dei for små og uskuldige pusekattar som lever i fare for brutale overfall, endatil i eigen hage!

Men jau, det gjekk ganske raskt unna dette, og sjølv om biletet er av dei meir uskarpe i serien så måtte eg berre ha det med, for ein slik zoologisk sensasjon som flygande markmus måtte eg få vist fram til verda. (Eller er det spissmus, i så fall er det kanskje ikkje så sensasjonelt likevel?).
Kampen den varde og den rakk – Snart hadde den eine overtaket, og snart den andre. Dei rulla og spratt, dei flaug og skvatt frå side til side – inn i busker og opp i tre – gjennom blomsterbed og . . . .ja, blomsterbeda hadde no rådyra rydda så fint at det var knappast noko hindring i kampen det da . . . . .

Vinnaren ligg no på sofaen og søv, men eg seier ikkje kven av dei det er . . . .for kanskje kjem det meir frå desse kampane seinare. . . og no må matfar også finne senga si

Takk for kommentaren Linda!
Odd Tore S.

Når jordrotter kan fly, så hvorfor ikke spissmus?
Typen ser veldig ut som en vanlig spissmus, og da bør nok Lucas vare seg, spissmus skyr intet, lukter vondt og smaker verre i tillegg.
Naboens hannkatt Mimi lot en velvoksen jordrotte få samme type kurs, og viste den deretter stolt fram til oss.
Artig actionbilde, hvor bevegelsesuskarpheten vel ikke er den typen uskarphet som dominerer. Vel verdt å ta vare på uansett!
Odd Tore
Odd Karsten H.

Nei, du har rett Odd Tore, her er det fokusering og ikkje bevegelseuskarpheit som er problemet. Eg har også brukt relativt høg iso-verdi (800) og i tilleggg snitta meg inn i billedflata, det gav ein god del støy som eg har fjerna igjen med NoiseNinja. Noko av uskarpheita kjem av den behandlinga.
Eit anna problem er fargetemperaturen: Kampen mellom katt og mus gjekk føre seg både i mørke skyggeområder og i skarp sol. Det takla ikkje autobalansen på kameraet: Det ser ut som den av og til er justert etter pelsen til katten, andre ganger etter vegetasjonen rundt.
I slike sol/skugge med beveglege motiv er det kanskje bedre å låse fargetemperaturen?
Odd Tore S.

Angående fargebalansen har jeg også opplevd det samme.
Men de gangene jeg har låst, har resultatet blitt enda verre, særlig om jeg har låst for skygge. Så jeg kjører heller på auto og tar en runde med Color cast & co om nødvendig.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu