Om å ta seg munnen for full
Han strevde fælt, mistet fisken 3-4 ganger, men til slutt gled midagen ned.
Det er utrolig hva som går ned gjennom halsen på en Toppdykker.
Bildet inngår i albumet Fjærkledde fotomotiver - Vakre fugler. Frekke fugler. Støyende fugler. Intelligente fugler. Bare man ser etter.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetUtsnitt, ca. 2/5 av opptaket
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger668
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_193156} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Steinulf L.

Et andebilde utenom dusinvaren. Fint fanget situasjon. Skarpheten er ikke optimal,men er vel høyst akseptabel i et slikt utsnitt.
Ann F.

Nei, skarpheten er nok ikke helt optimal med dette utsnittet og ikke verdens mest skarptegnende objektiv, dette anser jeg mer som et ''show-and-share''-bilde enn et som passer på Kritikken for dyptpløyende kommentarer.
:-)
Mvh Ann
Audun S.

Fint formidlet, Ann! Fint utsnitt, og fine farger. Lurer på hvordan fuglen føler seg etter å ha slukt et så stort bytte i forhold til sin egen størrelse?
Kurt S.

Enig i det du sier ang. ''show and share''
Den tekniske kvaliteten på bildet holder likevel godt.
Dette er jo, etter mitt syn, et unikt naturbilde.
Må være artig å få festet en situasjon som dette til brikken.
Ganske utrolig at den kan klare å svelge og fordøye en matbit som dette.
En litt pussig detalj. Fisken har nesten samme farge i buken som fuglen har på halsen. Skulle nesten tro det valgte maten ut fra fargen-:)
Mvh Kurt


John S.

Slike bilder er det ikke du som skal ta, men jeg. Det går ikke ann å komme her å bare ta bilde av toppdykkeren min :).

Men jeg må jo si at du har greid dette meget bra. Både det at du har fått den ''rette'' vinkelen på halsen/fisken og at du har fått med de dråpene som faller fra fisken.

Enig med SL at dette ikke er et dusinvare bild. Men dette er ikke en and, men en toppdykker. Det burde de fleste vist, det står jo også i innledningen til bilde.

John
jarle p.

dette ande bilde likte jeg..pga det er litt annerledes i forhold til andre..dette synes jeg du fikk kjempebra til..farger å skarphet sitter som den skal...

-jp-
Ole Walter S.

Hei Ann, et artig bilde dette, skarpheten syns nå jeg ser bra ut den. Tipper fisken er en abbor eller mort ettersom det er det vannet der består av...

Ole Walter
ingeborg w.

Tatt i rett øyeblikk får en si. Det må ha vært en morsom opplevelse. Fargene ser naturlige ut. Eksponeringen ser bra ut og timingen er perfekt. Teknisk blir det vel ikke så mye bedre uten mye bedre utstyr, bedre optikk og større brennvidde. Jeg synes du skal være godt fornøyd. Det ville jeg vært.
Leif Oddvar J.

Dette fikk du knipset i rette øyeblikk, utrolig fint fanget.
Toppdykkeren blev vel mett etter dette måltidet.

Mvh. Leif
Gro K.

Joda, Ann, her har du truffet blink. Like bra som mange av opptakene til noen av ''DE STORE GUTTA'', spør du meg.
Spruten fra fiskehalen er jo super.Har du strammet inn allerede eller kan du stramme inn mere uten at det blir grums ? Da ville jeg først og fremst ta mye oppe og litt i bånn.Men det hjelper med litt masking i ytterkantene også.

Det er blitt dårlig med Ø.vannfotografering med meg i det siste. Har hatt en liten ulykke på hjemmefronten og sitter låst fast for the time beeing.Derfor har jeg heller ikke vært inne på nettet annet enn i dag og i går.
Men vi ses vel en dag.
Hilsen Gro.
Eli B.

Dette var virkelig bra! Enig med all ros foran.
mvh Eli
Stig Børre E.

Ikke et teknisk perfekt bilde, men alikevel et av de beste toppdykkerbildene jeg har sett her inne i vår (og det har vært MANGE...). Her har du vært på rett sted til rett tid. Jeg har i alle fall aldri sett noe lignende.

StigB
Egil S.

Hvordan den ble i magen etter dette bildet, forteller ikke bilde noe om heldigvis!
Meget flott fanget situasjon, som du her har mestret på en god måte.
Skryt skal man ha til gode bilder.
Bare ta i mot - du fortjener det for dette bildet.
God helg!
Terje K.

Enig med SBE, ikke mange bedre om noen :-) Å henge seg opp i manglende skarphet på dette er bare pirk. Her er det absolutt viktigste å få med episoden, og det har du klart til gangs. Jeg er ikke så rent lite misunelig på at dere har Østensjøvannet ''å ta av'' :-(

Terje
Carsten A.

Bra, og synd at vannet var såpass kjedelig ved anledningen, men det var jo bra at dine bønner om at toppdykkeren måtte å komme nærmere ble hørt. Bedre skarphet under de rådende forhold var nok ingen enkel sak, men at bildet hadde vunnet på det kan det heller ikke være tvil om. Det samme gjelder en viss oppstramming av utsnittet.

MVH CA

Carsten A.

PS. Når det gjelder ''Om å ta seg munnen for full''m så var det faktisk en som gjorde det en stund etter at du var gått - den strevet vel i 6-7 minutter med en sværing som den mistet flere ganger og tilslutt ga opp. Men den på bildet fikk jo ned aftensmaten på en grei måte!

MVH CA
Ann F.

Tusen takk for kommentarer.

Det er helt klart at teknisk kunne nok dette bildet vært bedre, men jeg har forlengst innsett begrensningen i min optikk og min økonomi.
:-)

OPPLEVELSEN, derimot, og ikke minst moroa ved å prøve og det sosiale ved å være flere sammen om en hobby, overstiger i dette og mange andre tilfeller langt de ypperste tekniske krav. For meg. Jeg ser at flere av dere ser det på samme måte, og jeg er glad for å kunne dele opplevelsen med flere.
Noe tettere utsnitt tror jeg ikke det er rom for, uten at kvaliteten forringes ytterligere.

mvh Ann
Erlend K.

Ingenting å si på appetitten. Artig bilde, og en fin skildring av hvordan det faktisk er.
Trond B.

Hadde du brukt en kraftigere tele, og hatt litt bedre skarphet hadde det vært lite å kommentere. Da mener jeg det hadde vært ett BLINKSKUDD.

Trond.
Ann F.

Ja, kjære Trond, du har helt rett. Bortsett fra ordet ''brukt'' en kraftigere tele. Jeg har ikke mer enn sølle 300 mm, og Toppdykkerne utviser suveren forakt for oss kortrørsbærere.
:-)

500 mm hadde vært noe i nærheten av brukbar brennvidde her uten å måtte gå til et kraftig utsnitt, gjerne enda litt mer, og da hadde nok også skarpheten kommet seg siden utsnittet ikke hadde blitt så grovt.

mvh Ann
Lars-Anders M.

Vakker bild av virkeligheten.
Lennart J.

En ovanlig bild, mycket bra fångat. Bra skärpa och komposition.
mvh lennart
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu