Fink i flukt
Ikke teknisk optimalt, men ok positur etc..
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon EF 300 mm f.4.0 L USM IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/1600s
  • FilmtypeISO 200 RAW
  • Nei
  • AnnetHåndholdt opptak
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger577
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_193912} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.
Fin skarphet på hode og øye. Uskarpheten i vingene fremhever bevegelsen hos denne raske fyren. Rolig og fin bakgrunn. Liker dette.
Terje K.
Jeg oppfatter fokusplanet til å ligge bitte litt for langt bak, men uten at det skjemmer. Fin positur og relativt behagelig bakgrunn.
Denne krabaten er ikke akkurat noe sinke i lufta, så jeg syns absolutt du skal være stolt over dette ;-)

Terje
Robin J.
Enig med TK dette er ikke spesiellt lett å få til. Fokus her ser ut til å ligge litt langt bak men ellers et fint bilde og fugl i flott positur. Stå på for neste gang sitter den.
Mvh RJ
Vegard L.
Ikke verst dette. Et vanskelig bilde å ta. Fine fargetoner og glimt i øyet på fuglen. Bra.
Mvh Vegard
Eyvind R.
Takk for kommentarer. Enig i at fokusplanet nok ligger litt bak hodet, men synes hodet likevel har akseptabel skarphet..
Terje S.
Flott fanget dette med høy vanskelighetsgrad. Kunne ønsket at skarpheten lå litt lenger frem på Finken . På min skjerm er beina sylskarp. Lykke til videre
Odd Tore S.
Fint flygende fink med skarpe ben. Bare det å få med hele fuglen i et flygebilde synes jeg må være litt av et treff, oppfatter disse typene som heller travle og vimsete.
Posituren er fin, og her kunne kanskje bildet ha vunnet på lenger eksponeringstid og mer dynamiske vinger. Jeg sier kanskje.
Bakgrunnen er passe uskarp og står godt til fuglens farge, men jeg skulle gjerne sett den ganske mye mørkere. En personlig like-sak.
Odd Tore
Eyvind R.
Takk for kommentarer. Jeg tror ikke at bildet ville vunnet noe på særlig lenger eksponeringstid, Odd Tore. Disse fuglene beveger seg så fort at de raskt vil fremstå som gjennomgående uskarpe.. Andre synspunkter på dette mottas med interesse og takk..
Odd Tore S.
Jeg har prøvet dette på blåmeis, som heller ikke er særlig treg i luften.
Resultatet ble dynamisk, men ikke for abstrakt, fordi kroppen ble skarp i forhold til vingene. Uheldigvis ble det skutt med normalzoom, så utsnittet av fuglen blir nærmest et studie av pixler.
På grunn av disse erfaringen med normalzoom bøyer jeg meg nærmest i støvet over hva du har fått til med 300 mm (i praksis 480 mm når det gjelder bildevinkelen).
Odd Tore
Eyvind R.
Takk for utfyllende kommentar, Odd Tore. Jeg tror det er lettere å oppnå ønsket ''dynamisk'' effekt ved brennvidder i normalområde/moderat teleområde. Da er jo dybdeskarpheten større og fuglen (kropp/hode) fremstår lettere som skarp..
Carsten A.
Rimelig bra dette, men småfugl i farta er IKKE lett. Her er det vel forøvrig ikke lukkertiden som er problemet, men fokusplanet. Men likevel, 1/1600s er ikke mye på raske små krabater, se nedenfor.

20D har jeg nettopp lånt av en venn av meg, og AF/følgefokus henger nok ikke så veldig godt med der, 300/4 (som jeg kjenner godt), er ganske raskt på AF/følgefokus, men likevel ikke blant de raskeste, og til småfugl er nok det svært viktig.

Poenget etter min erfaring er at småfugl på kort avstand har like store og raske forflytninger over opptaksflaten som større fugl har på litt lengre avstand. Så om arten flyr i stor fart er ikke det avgjørende. Når det er sagt har uansett de aller fleste småfugl lynraske bevegelser, uansett om selve flukten går i høy fart absolutt sett.

For noen dager siden drev jeg med forsøk på fotografering av svaler i flukt. Selv om jeg fikk dem i fokus (lettere sagt enn gjort) skjønte jeg at tider på 1/1000s. eller 1/1600s. ble alt for lange. Med tider mellom 1/3200s. og 1/4000s. gikk det noe bedre dagen etter.

MVH CA
Eyvind R.
Takk for fyldig og klargjørende kommentar, Carsten. Andre vurderinger rundt temaet mottas med takk..
Magnar B.
herlig positur… fokus er nevnt. Bildet formidlar uansett flukt og liv på ein fin måte.
Eyvind R.
Takk for kommentar, Magnar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu