En strek i stillheten
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D70
  • 17-35 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1206
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_194020} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Rune O.
Stilig bilde. Normalt fungerer ikke midtstilling av motivet så godt, men her synes jeg symmetrien er et viktig poeng. Er du nå så sikker på at det var så stille her. Det er jo en snøscooter, og de bråker... ;)
Bildet har en harmoni og den jevne snøflaten kan godt være et bilde på stillhet. Likevel er det en visuell harmoni og ikke en lydmessig stillhet jeg får følelsen av når jeg ser på dette bildet. Får også en følelse av bevegelse, siden øyet følger sporene innover i bildet og retningen til snøscooteren videre.
Bra er det uansett.
Jeanette L.
Et helt fantastisk bilde, enorm frihetsfølelse! Veldig ''sug'' i bildet og nydelig toner.
Flott!
Jeanette:-)
Kjartan T.
Kanskje var det litt for vanskelig å forstå ordspillet i tittelen?

En strek i regninga er sjelden noe bra, ''en strek i stillheten'' er selvfølgelig et spill på dette, og ro og stillhet var det selvfølgelig før skuteren raste inn i snøflata.

Takk for kommentaren Rune... og takk til Jeanette for skryt:)
Vegard L.
Joda bildet stemmer bra overens med tittelen. For øvrig fine fargetoner og god eksponering. Bra utført dette Kjartan.
Mvh Vegard
Ole Martin T.
Fantastisk dybdeskarphet i bildet, og det sammen med farger og komposisjon gjør bildet meget bra. Litt pixlete i overgangene mellom skyer og blå himmel, men originalen lider nok ikke av det samme:-)

mvh - Ole Martin
Robin J.
Enig med VL sin kommentar. Hadde også vært spennende å se dette med sporet noe på skrå inn i bildet den ene eller andre veien????
Mvh RJ
Espen A. I.
Nydelig bilde, streiker du idag? ;-)

vh Espen
Kjartan T.
Takk igjen for kommentarer.

Og Espen... nå er jeg i streik. Oppmøte på streikekontoret på Steinkjer klokka 09.00 i morgen. Det blir nok streikevakter, punktmarkeringer og streikemøter, så får vi se om det blir tid til å drive litt hobbyfotografering i ukene som kommer:)
Jan-Eilert P.
De flotte fjella i bakgrunnen kommer ikke til sin rett ved bruk av vidvinkel og de store åpne flatene i bildet er ikke veldig spennende. Komposisjonen er ikke nok til at dette står godt aleine. Til illustrasjonsfoto eller med tekst ++ duger det sikkert.

Altså finner jeg ikke Kjartan Trana-veggkvalitet over dette! og jeg sparer superlativene til en annen gang, men når det gjelder deg tar det vel ikke lang tid før jeg kan finne de fram igjen.

Jan-Eilert
PS: En del støv på bildet.

Chr. G.
Definitivt et godt sug i dette, bare synd det er en støyende og forurensende scooter - jeg hører den ;-)
Andreas L.
Jeg har aldri følt en sånn stillhet i et bilde før dette! Utrolig bra!

-Andreas
Kjartan T.
Takker for kommentarer igjen.

Selvfølgelig helt greit, og på en måte fint, at du ikke faller for bildet Jan-Eilert. Det er vel ikke akkurat slike bilder jeg bruker å presentere, men jeg syntes selv at det beskrev stillhet og ro i fjellet... ødelagt av en snøskuter på mer en et plan. Fint også at Chr. og Andr. føler det samme.
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Vet at du har fått D200'en. Bilder?
Syns nå dette bildet er nok så tøft jeg. Særlig når eksponeringen sitter som den skal. Ser ut som føreren har stødig kurs mot nærmeste tind. Og jeg er tilhenger av skuterbruk, med visse begrensinger. Men som det lovverket praktiseres i dag er det tragikomisk affære!

MvH, Johann
Ann F.
Stillhet og stillhet fru Blom, det er nå en snøscooter, og de farer just ikke stille.
Eller kanskje det nettopp er det du hentyder til?
Et av de bildene hvor midtstillingen fungerer greit nok, men jeg synes sneen i forgrunnen er for tom og detaljløs til at bildet når de helt store høyder.

Mvh Ann
Kjartan T.
Hei Johan!

Joda, de som ikke gidder å gå på tur bør også få seg noen løyper å kjøre etter, enig med deg der. Bare det at ordtaket om å gi noen fingern...også tar de hele handa, dessverre har en bakgrunn. Får håpe det kan reguleres på en grei måte fra de kloke herrer i departementer og forvaltning. I mellomtida er det mange gode historier og saker for ikke streikende journalister.

D200'en er med ut hver dag, og bilder blir det. Følg med! Reiser ut også nå i kveld. Fint vær sjø:)

Takk Ann, detaljene i snøen vises greit på skjermen min, men skjermer er som bildesmaken... helt forskjellig fra kvinne til kvinne...og mann til mann.
Arne S.
Ganske så delikat. Jeg blir med inn i landskapet, et godt tegn. Midtstillingen av sporet er et godt grep. Den vakre naturen fortoner seg som en myk drøm rundt det enslige menneskedyret. Fint at toppen bak er litt sidestilt. Det skaper den nødvendige dynamikk.
ingebjørg fyrileiv g.
Flotte farger og perfekte toner i snø. Lyset er også upåklagelig.
Men det hadde vært litt penere med en skiløper istede for scooter.
-da ville det nok ha blitt enda mer stillhet. Men det er vel en smaksak :)
Svært flott bilde som får meg til å lengte etter snøen.

hilsen ingebjørg
Birger J.
Liker midtsillingen, teknisk særdeles bra. Synd med scooteren som er så malplassert ute på vidda (etter min mening), men det sier vel kanskje litt om norsk natur for tiden også.
Hans-Gunnar H.
Bilde ble bra og fortellende Kjartan, hører lyden selv om det er langt til skootern.
Skuteren skaper en stygg høyfrekvent lyd det er vanskelig og forholde seg til i et slikt landskap med hva man forventer seg av lyd. Blir fler og fler skutere med 4 takt med mer moderat støy heldigvis.
Så en forskningsrapport fra sverige, hvor hjerterytmen ble målt på forskjellige ville dyr for og se hvor mye stress som ble påført dyrene....menneske på ski og til fots slo faktisk dårligere ut enn skutertrafikk i den rapporten noe som overrasket ihverfall meg......
MVH Hans-Gunnar
ingebjørg fyrileiv g.
Hei igjen! Jeg har det med å glemme å lese titler.
Scooteren må selvfølgelig være der til den tittelen.
Og da har vi også samme mening. Jeg liker bildet godt.

~ingebjørg
John-Tore G.
Hei. Jeg må si at dette bildet tiltaler meg, og scooteren med sporet gjør seg utmerket. Spennende med midtstillingen her. JEg synes bildet har noe episk ved seg. Flott perspektiv.
Mvh John-Tore
Kjartan T.
Takk for de mange kommentarene som har kommet inn i løpet av de siste døgna.

Arne S: Det er godt å høre at du liker bildet, og ikke minst er setningen om hvorfor det fungerer viktig. Takk!

Ingebjørg: Godt å se at du tok deg tid til å lese tittel. Fint å høre at du liker det.

Birger, Hans-Gunnar og John-Tore: Setter virkelig pris på tilbakemeldinger fra dere. Spennende at skiløpere stresser dyra mer enn en lyden av en snøskuter da. Jeg vet hva som stresser meg mest!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu