Innflyvningsbane for polinerende insekter -
komplett med børstevask
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger534
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_195008} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Nils B.
Hærlig og da sikter jeg til både bildet og ikke minst din egen tolkning av hva dette kan være for insektene. Ser det for meg når de flyr inn, men understreker likevell at de muligens må rygge ut.

Når det gjelder bildet i sin helhet uten tekst så fungerer dette utmerket. Både toner, farger, og måten blomsten er satt i utsnittet er flott. Hadde foresten ikke ventet annet fra din hånd Ann.
mvh Nils
Avsluttet .
Hei Ann,

Dette ble utrolig bra på alle måter, samt en veldig ro og balanse.

mvh
Tommy
Kjell Sigurd S.
He he, morsom historie du har klart å få til her. Et flott bilde hvor alt stemmer etter min mening. Du har utnyttet blomsterformen på en effektfull måte. Fine farger. Det hvite feltet nede til vesnstre skaper den nødvendige dynamikken i bildet.

Kjell S
Gro K.
Hei Ann.
Et artig, sart og fargerikt bilde. Vinkelen er jo noe usedvanlig, sånn ser man vanligvis ikke en Natt og dag. Det gjør bildet veldig interressant. Som jeg, og andre har sagt mange ganger før; dette kan du.
Hilsen Gro.
John S.
Tror nesten jeg må tenke enda mer på å kjøpe meg makro. Dette var jo ikke bare vakkert, men veldig spennende.

John
John S.
Tror nesten jeg må tenke enda mer på å kjøpe meg makro. Dette var jo ikke bare vakkert, men veldig spennende.

John
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelig igjen, Ann. Og teksten er prikken over i´en :)
Kunne godt ha tenkt meg å lande der..Det ville vært mykt.
Fokus ligger perfekt og bakgrunnen er fin og dus. Svært god helhet.
Dråpene er suverene.

vh ingebjørg
Ole Walter S.
joda det var lekkert, tenk å være flue eller annet insekt inn for landing her'a! Fin blåfarge og bra skarphet.

Ole Walter
Odd Tore S.
Verden i et insektperspektiv?
Spennende og kreativt, jeg ser deg foran meg, summende omkring på jakt etter tiltrekkende steder med kombinert børstevask og heldekkende ryggkribling og -pudring.
Støvkornene rundt omkring tyder vel på at noen allerede har utnyttet tilbudet.
Odd Tore
Steinulf L.
Særdeles vellykket bilde av en 'vanskelig' blomst. Dette var bra, Ann.
Espen A. I.
Flott bruk av liten blender som alltid blir vellykket, særlig her. Den nokså vanskelige blomsten fremtrer som en flyplass, men vi ser dessverre ikke noen travel flyger der eller noen streikende flyveledere ;-)

mvh Espen
Ketil K.
Original vinkel og morsom tittel gjør dette vellykket av et normalt helt utbrukt motiv - enda så vakre farger Viola tricolor/Dag og natt har.
Mads B.
Som vanlig et flott makrofoto av deg. Spennende å følge deg på din jakt etter motiver som blir fanget med originale vinklinger og nydelige fargetoner.
Mvh Mads B.
Arne S.
Søtt lite hull. Heldig han som finner denne.

:)
ingeborg w.
Jeg synes det hullet ser ut som noe helt annet... Du ser nå merkelige ting i naturen, eller er det jeg som gjør det? Det ble et morsomt bilde. Jeg kan ikke la være å sammenligne det med de bildene jeg har tatt av natt og dag inne på eiendommen her. De er tatt med 70-200 mm, nærgrense 1,5 m. Allikevel blir stort sett hele billedflaten fyllt med natt og dag. Det sier vel litt om hvor mange vi har, tett i tett og store flater. Jeg konstanterer at nå som vi har åpna opp landskapet og hester har beita her inne i noen år er det andre typer blomster og vekster som kommer opp. Dette har ingenting med ditt bilde å gjøre, Ann. Det er kun assosiasjoner jeg får når jeg ser bildet ditt. Nå legger jeg stort sett ut actionbilder. Det er der jeg prøver å utvikle meg, så det er der jeg trenger kommentarer. Ellers kunne det sikkert være interessant å sammenligne mine blomsterbilder med dine. Samme blomst, men helt annet resultat. Mine blomsterbilder av natt og dag er fine de også, men de ser litt annerledes ut enn dine.
Jan O Ø.
Hei. Herlig vinkling på dette bildet. Ser nesten ut som en sommerfugl som sitter å kikker. Passe uskarp bakgrunn og veldig fine farger også i dette bildet. Bra.
Mvh Jan O.
Ann F.
Tusen takk for kommentarer, meninger og tanker.
Tittelen er ikke bare morsomt ment, selv om vinkelen nok kan gi assosiasjoner til både det ene og det andre . . .

Mønstre og farger på blomster ses annerledes i våre øyne enn for insektene, så strekene her mener jeg er innflyvningmerker. Enkelte andre planter endrer seg grassat sett med UV-følsomme øyne, da blir det veldig tydelig.

''Børstevaskerne'' er utovervendt, så min private teori er at besøknde insekter blir avbørstet sitt pollen på vei inn - men på langt nær i samme grad på vei ut igjen, siden børstene da har en annen vinkel mot kroppen. Og dermed er hensikten oppnådd - fra blomstens side.

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu