Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger3483
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_195144} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
Knut-Inge J.
Framstår umiddelbart som ein engel - med glorie og det heile. Fabelaktig. For eit uttrykk og blikk. Den mørke handa til høgre skaper meget virkningsfull kontrast og spenning. Mørke lurer..... Nok eit mesterverk signert deg.
Avsluttet .
Uff, jeg som forventet et fint bilde av en engel da jeg så den lille thumbnailen! Spesielt bilde, med kontrasten mellom de vingeaktige søylene, glorien, og den skumle skikkelsen. Jeg likte det veldig godt!
Erik B.
Fantastisk linjebruk, s/h-nyanser og synsvinkel. Også veldig bra positur på dama, får en følelse av at hun kommer ut av bildet. Får meg til å tenke litt på en mumie i en skrekkfilm :)
Det er dog noen skygger i nedre høyre hjørne som forstyrrer meg litt. Kan ikke se hva det er med denne skjermen (laptop), men i mine øyne bryter de opp linjen som går fører inn i bildet fra det hjørnet. Kan det stemme at det er en fot eller to?

Uansett, du er suveren! Og du er vanvittig flink til å finne de rette menneskene til bildene dine.

Hilsen Erik.

Andre V.
Du må ikke legge ut et slikt bilde på denne dato:)
Som nevnt, så så det ut som en engel på thumben. Men der tok jeg jammen feil. Utrolig fine kontraser, og linjene suger meg inn i bildet ditt. Skyggen på høyre side synes jeg gjør det bare enda bedre. Og blikket til hun dama er jo sykt. Supert bilde:)

Ha en fin 06.06.06
André
Erlend M.
Du kan jo tro at jeg likte dette :) Småuhyggelig bilde, ikke ulikt en viss nymfoman dame i filmen The Shining. Utsøkt arbeid tonemessig. Er bare såvidt jeg kan skimte hånden på min skjerm, men jeg falt for fristelsen til å skru opp lysstyrken for å se.. Dette bildet kan nok ha en viss hypnotiserende effekt om man ser lenge på det, og sikkert enda mer printet stort..
Eyvind R.
Sinnssykt (i videste forstand av ordet) bra..

Mvh Eyvind
Avsluttet .
Linjene, glorien, dama og personen til høyre gjør dette til en vinner!
Stine J.
Oi! Du skremte meg nå. :) Fantastisk bilde hvor galskapen formelig kommer mot betrakteren. Hun ser ut til å sveve mot oss med et så vilt blikk at hun kan skremme ''vannet av'' hvem som helst. Skikkelsen til høyre syns jeg personlig litt synd på. :) Bra sug i bildet, fine s/hv toner og en grøssete og god fortelling.

mvh Stine
Jon-Petter T.
Sugererende effekt i bildet!
Skulle tro hun var hentet ut fra sagn og mytologi der hun står. Et intenst blikk som understrekes av de manende hendene.
Midtstillt komp med vidvinkeleffekt forsterker suget innover søylegangene, men man stopper ved øynene. Hun har fokus på personen til høyre, det er som hun sier ''kom ikke videre!''
Veldig bra dette!
Ragnar W.
Fantastisk uttrykk på dama.

Jeg får ikke helt taket på skyggen rundt personen til høyre. Ujevnt og et litt for lyst felt nedenfor fingrene. Limt inn eller? :-)

/Ragnar
Arne S.
Ingen liming, Ragnar! Jeg har ''lukket'' bildet (mørket hjørnene) som vanlig er i sorthvittbilder. Det er for anledningen benyttet burn tool til dette. Derfor noe ''skjoldete'' virkning. Det er en unøyaktighet fra min side. Det er lett å bli blind når det gjelder egne bilder. Bra tilbakemelding. Rettes opp ved neste korsveg.

Takk for alle fine innspill!

Asbjørn M.
Linjeføringen i rommet, og plasseringen av personene i bildet er
med på å skape en illevarslende stemning i dette bildet.
En annen ting som jeg også bet meg merke i, er ''små-jævlene''
på søylene.
Et fantastisk bilde.

Asbjørn
Marit E.
Dette kunne glatt gått inn i serien din ''Bevingede vesen''. Både linjeføringen i søylene og de sprikende fingrene gir damen et heller dyrisk preg. Tror nok jeg har rygget bittelitt hvis denne hadde kommet imot meg.

Likte også glorien hennes. Passe (u)tydelig.
Men jeg er litt usikker på de mørke partiene rundt beina hennes.

Et flott bilde!!! Igjen.

Marit
Avsluttet .
Min fremste fascinasjon, er hvordan du får et gammelt kvinnemenneske til å ytre seg på denne måten, evt. hvordan du finner kvinnen som gjør det uprovosert. Alt etter hva som er tilfelle :)

Hennes mørke skygger gjenspeiler seg i andrepersonens silhuett, som om de hører sammen, men et blikk som tildels viser positiv ''galskap'' og selvfølgelig glorien, gjør henne likevel til en motpol til dyster silhuett.

Rom for tolkinger, mao. Bra bilde!

--
mvh
Bjørnar Hauge
Ketil K.
Her mangler bare at ansiktet er frigjort foran kroppen - et vanmenneske, glorie eller ei - (Min første impuls etter å nettopp ha lest Sort Messe av John Dickson Carr). Rått bilde!
Kjartan T.
Fortjent skryt for et bilde som utmerker seg på alle de påpekte måter. Person, søyler, øyne, detaljer, lys og skygger skaper noe helt spesielt.

Som Bjørnar Hauge her, kunne jeg godt ha tenkt meg å hørt litt om hvordan bildet ble til. Det ser jo ganske så merkelig ut, og etter at demon/engel tanken har fløyet gjennom hodet, så kommer også spørsmålet til meg. Hvor i svarte var du når dette ble tatt? Og ikke minst, hva skjer her da?

Vil du fortelle litt, eller er det en hemmelighet som blir hos fotografen?
ingebjørg fyrileiv g.
Skal si jeg våknet på morgenkvisten..!!
Utrolig bilde med et enda mer utrolig uttryk.
Søylene og lyset, samt kvinnen i seg selv, gjør det til et mesterverk.

ingebjørg
Arne S.
Takker for gode innspill!

Kjartan: For å si det veldig enkelt - det er ikke noe hokuspokus. Damen er ikke instruert. Jeg legger mye energi i å tilnærme meg mennesker på riktig måte. Da oppstår det møter som er givende i seg selv, i tillegg til selve fotograferingen. Det er sikkert ikke så ulikt det å tilnærme seg dyr og fugler. Man må kjenne litt til adferd og reaksjonsmønster. Man må være interessert i mennesker, på samme måte som en fuglefotograf er interessert i fugler. Da kan alt skje, og motiver dukker opp når man minst venter det - fordi man er konsentrert og forberedt.
Espen A. I.
Hei Arne.

Mitt førsteinntrykk må være den medusa følelsen du gir meg. Det ser ut som en heks som skal på en eller annen måte forhekse de rundt henne med sine lange, slibrige fingrer. Ikke vet jeg. Øynene er svært effektfulle og setter fantasien på høynivå! Kjolen er faktisk ganske fin og nesten litt retro. Glorien og proposjonalene bakover i billedflaten er dramatisk og drar virkelig bildet mot synseren. Skyggen som er i høyre side setter oss seere i en vanskelig situasjon, er dette bra for bildet eller ikke? Blir det for mye av det gode? Kanskje, en ting er sikkert og det er at den skyggen gir bildet noe ekstra.

mvh Espen
Magnar B.
meisterleg gjennomført bilde… den detaljen m glorien over der er jo fabelaktig. Imponert over skarpheten i heile bildet, som er viktig for optimalt uttrykk. Ansiktet er ein historie for seg, vanskeleg å tolka, er det iver eller trance… ? Med den hånda nede til høgre får eg litt følelse av uhygge…  uansett eit sjeldent portrett av mennesket. Du overbeviser…
Erik B.
Oi, nå som jeg ser bildet på en lysere skjerm, ser jeg at skyggen til høyre bidrar sterkt til bildet. Da må jeg bare beklage min opprinnelige kommentar.

Steike, dette var bra!

Hilsen Erik.
Arne S.
Takker!

Espen: Jeg er ikke sikker på om du mener at skyggen er bra eller ikke. Den er utvilsomt en del av motivet.

Erik: Hånden kan være vanskelig å få øye på i dagslys. Den skulle bare anes, og jeg var spent på om den syntes i det hele tatt. Fint at den dukket opp for deg også. Det gir svar på spørsmålet, som jeg dessverre overså i farten.

Magnar: Det er et ansiktsuttrykk som ikke kan regisseres. Jeg overlater til fantasien og mystikken hva og hvorfor.

:)
Tom A. T.
Smått fantastisk bilde, på alle måter. Blikk, positur, omgivelser.... Absolutt noe å strekke seg etter uansett motivområde man jobber med.
mvh Tom T
S. N.
med glorie, vinger og et blikk ut av en annen verden driver hun skyggen tilbake til skyggene. spennende. linjene og drivet og alt det tekniske på kvinnen fungerer veldig bra - nesten sånn at hun kommer ut av bildet. er jeg pirkete hvis jeg sier at jeg får vott-vibber av den hånda der nede? litt mindre lys rundt den vil nok roe det litt ned - for meg ser etterbeh. noe kunstig ut, men det er mulig det er jeg som har hakket for lys skjerm. fascinerende er det uansett, dette. veldig bra, synes jeg. hilsen silje
Espen A. I.
Jeg snakket nå for ''seerne'' av bildet, Arne, ikke bare meg selv. Jeg måtte faktisk se på bildet lenge før jeg fant ut at skyggen ga det lille ekstra spenningsmomentet, slik som jeg beskreiv det i mitt 1. innlegg :-)

mvh Espen
Arne S.
Det aner meg at skjermen min er noe mørk. Jeg skimter så vidt hånden nede til høyre, slik det er ment. På en annen skjerm kommer hånden og lyset rundt denne tydeligere fram. Litt for tydelig etter mitt syn, slik Silje også antyder. Etterarbeidet består som før nevnt av demping av hjørnene, med mindre demping rundt hånden. Etterarbeid skal selvsagt oppfattes naturlig i forhold til uttrykket, så jeg har litt å rette på før endelig utgave lages.

Takker for alle verdifulle innspill. Og for oppklaring fra deg, Espen.

Torbjørn K.
Sinnsykt bra bilde. Trodde først det var en engelstatue. Dama har jo bare et fantastisk uttrykk. Øyne, hender, hår, klær, munn, tenner kunne ikke biltt bedre. Bakgrunnen med henne midten er prikken over i'en. Skyggehanda kommer tydeligt frem på min skjerm og synes ikke det tilfører bildet noe.

Mvh Torbjørn
Ann F.
Suggerende.
Jeg blir dratt inn mot hennes øyne, og mønsteret som dannes av formene på sidene bidrar til det. Det tok faktisk en stund før jeg så skikkelsen i høyre kant.
Jeg blir ikke enig med meg selv, om hvorvidt bildet tjener på at han/hun er der eller ikke (den uskarpe, altså), men umiddelbart tror jeg nok kanskje din utgave vinner. Men da med et annet innhold enn hva bildet uten skikkelsen ville gitt meg. Uten skikkelsen i høyre kant - mer indirekte. Mer spørrende om hva og hvorfor. To helt ulike historier.
En liten ettertanke gjør meg mer usikker . . .
Jeg har en mørk skjerm, ser at det er en del av kommentarene ovenfor.

Mvh Ann
Arne S.
Takk til dere to!

Etter en del skeptiske kommentarer til hånden begynner jeg jammen å lure selv. Som sagt var det meningen at hånden var så lite synlig at betrakteren ble usikker. Men jeg tror det er vanskelig å oppnå optimale nyanser på nett, fordi skjermer er ulikt kalibrert. Det er lettere å få til ønsket virkning på kopi, og det skal jeg nok :)

Andreas L.
Prisvinner!
Kristoffer L.
Teknisk og håndverksmessig er dette et strålende bilde.

Innholdsmessig: Dette later ikke til å være noen vanlig positur i et vanlig miljø. Tankene mine går mer i retning av teater, drama eller dans, hvor bakgrunnen kanskje er en slags kulisse (søylegangen synes påfallende trang, det er et eller annet rart med ''himmelen''/taket, spesielt i forhold til søylene, og jeg er usikker på distribusjonen av/retninger på lys og skygge). Kanskje er kvinnen en tai chi- eller chi gong-utøver (positur, konsentrert uttrykk)? For alt jeg vet kan bildet være en collage/manipulasjon - noe som i så fall ikke trekker det ned på noen måte (du har jo også enkelte manipulerte bilder fra før, som ikke ligger i ''Manipulert''-kategorien).

Uten noe clue om sammmenhenger osv. synes jeg ikke bildet fungerer som fortelling eller illustrasjon. Som et løsrevet sykt/skrekk-bilde står det seg imidlertid godt. Bildet appellerer uhemmet til fascinasjonen mange har for det ''psyke''.

- Kristoffer

Rolf S.
For det første: Teknisk finner jeg ingen grunn til å kritisere noe som helst. Det er på plass i rikt monn ( selvfølgelig ). Den sorte skikkelsen med hånda til høyre fremstår klar og tydelig. Det synes jeg ikke gjør noe. Men jeg skjønner av din egen kommentar at den antagelig ikke skulle være så synlig.

Men så kommer det jeg sliter med. Jeg har store problemer med å sette meg inn i situasjonen. Jeg vet ikke hvor vi befinner oss. I en kirke ? - i et monument over et eller ennet ? - et gravkammer ?
Det mennesket midt i bildet er det en guide som forteller en dramatisk historie til en besøkende ( den svarte personen ) ? - eller er denne ''besøkende'' på ulovlig grunn og må stoppes for enhver pris ?

Eller er vi rett og slett i et teater ?

Mange spørsmål, men mennesket og miljøet er så fremmedartet, og situasjonen virker så spesiell at jeg ikke kommer til noen troverdig forklaring.
Og det irriterer meg.

Men det er jo spennende også.

Det blir vel litt som alt det spennende man hadde rundt overtro, sagn og uforklarlige hendelser i ''gamle dager''. Så kom den fordømte vitenskapen og forklarte alt og så var det ikke noe som var spennende lenger.

Men jeg gleder meg til ditt neste bilde og mine neste grå hår.
Arne S.
Kristoffer: Det er ikke noe muffens med søylegangen. Den inngår i et enormt tempelanlegg. Vedrørende informasjon til bilder skjønner jeg hva du mener. I denne sammenheng (dotten) velger jeg å la bildene tale for seg i mest mulig grad. Kall det gjerne en test på bildets visuelle kraft og kommunikasjon, noe jeg svært opptatt av i bildene mine. Dersom man velger å vedlegge tekst er det lett å redusere kravene til seg selv. Jeg snakker av erfaring. Det siste lille ekstra i et motiv krever enormt mye mer enn et 80-90 prosent vellykket opptak. I tillegg liker jeg å holde litt igjen slik at mystikken ved et bilde - og derved betrakterens fantasering - ikke skal forsvinne. Men jeg er ingen fundamentalist.

Ellers er det riktig som du antyder at jeg har flere ''manipulerte'' bilder som ikke ligger i kategorien manipulering. Det er et bevisst valg. Jeg mener at begrepet ''manipulering'' er belastet, negativt ladet og lite konsist. Hvor går grensene for manipulering? På sett og vis kan man si at alle bilder er manipulerte. Jeg mener at bildets uttrykk er viktigere enn teknikken. Spørsmål om manipulering eller ikke er slik sett en forskyving av fokus. Spesielt når bildet ikke er satt i en (realistisk) sammenheng. Dette bildet har gjennomgått en relativt omfattende behandling i toneforløpet. Slik sett er det ferdige resultatet ''manipulert'', selv om situasjonen ikke er ”manipulert”.

Rolf: Du gir meg nesten prestasjonsangst. Nå MÅ jeg finne et motiv som setter grå hår i hodet på deg. Det er faktisk ikke bevisst at jeg leter opp motiver som skal virke mystiske. Det blir bare slik og sier vel noe om meg. Men hehe, jeg liker tanken på at jeg irriterer deg.

Takk for nye, fine innspill!
stian w.
oioi.. fantastisk! :)
Kristoffer L.
Arne: Jeg er enig med deg i det du sier om manipulering. Det var også derfor jeg skrev at det ikke ville trukket ned for meg, om bildet hadde vært manipulert. Jeg er også enig i at det ikke behøver å stå skrevet nær sagt over hele bildet at det er manipulert. Det er sluttuttrykket som teller. Holder det, holder bildet. Det er klart at alt vi foretar oss med et bilde, innebærer manipulasjon i en eller annen form. Kanskje er derfor kategorien ''Manipulasjon'' her på foto.no mer å ligne med en sportsgren, hvor en skal kappes i å manipulere slik at det ikke synes, evt. slik at ingen ser det?

Når det gjelder bildet, tror jeg at jeg begynner å få tak på det nå.

- Kristoffer

Christer B.
He-he.. Ser jo helt sinnsykt ut! Her skjer det ting, den gale trollkjerringa fra Narnia.. Fint med litt lys på fingerspissene og hvordan resten av bakgrunnen er mørket ned. Dette er jo så surrealistisk at hun like gjerne kunne fått en spoteffekt bakfra som om hun kommer ut av en lysende helligdom. De lyse stripene på siden av hodet, i taket, skjemmer litt, ellers et fabelaktig bilde i dobbel forstand.
Arne S.
Takker!

Christer: Ideelt sett er jeg enig med deg vedrørende stripene. Men på sett og vis passer de inn i den surrealistiske stemningen og ''englevingene''. De er i hvert fall plassert med omhu.
Line Kristin W.
Tettpakket galskap & lidenskap, - dama di' er bare praktfull, Arne!

:-)
Alan Thomas Duncan W.
Arne;

Må bare få dette inn til deg :)

- Fantastisk
- Blikkfang
- Unikt
- Spennede

Bare en mester kan levere noe som dette, hvilken bra
bruk av kontraster , lys, ikke minst det viktigste; mennesket
i fokus, og utrykk på menneskene.

All honør til en unik mester, :)
Best summer regards;
Alan
Arne S.
Takk! :-)
Edvin S.
Gratulerer Arne, selv om gratulasjonstråden ikke ble helt som ønskelig;
http://www.foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=240933...erid=10187

:: ~ Arne
Arne S.
Takk! :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu