Badminton
Bildet inngår i albumet Barn i Pinsen 2006 - Kort og godt noen barn fra hyggelige dager i Pinsen 2006.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger1287
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_195431} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Ole E.
I det store og hele liker jeg bildet. Fargen som går igjen i racketen, leppene og øredobbene, tar seg godt ut mot den grønne bakgrunnen. Jeg vet ikke om lysforholdene hadde tillatt det, men jeg skulle gjerne sett litt mer dybdeskarphet, det ser ut som om fokus ligger på munnen. Jeg synes ikke det er kritisk her at fokus ikke ligger på øynen siden hun antakeligvis ser mot ballen , men som sagt, litt mer dybdeskarphet hadde ikke vært å forakte.
Fredrik T.
Liker utrykket hennes, fokusert. Jeg synes doffen er bra, får henne isolert i forhold til racketen. Fin bokeh baki der også.
Eyvind R.
Et fint portrett med ''smal'' dybdeskarphet som fremhever ansiktet bra. Rosa/lilla fargene som går igjen er hever bildet. Jeg skulle gjerne sett fokusplanet i øyenivå, men er ikke sikker på om det ville vært bedre enn slik det er nå.. kun direkte sammenlikning ville avgjort det..

Mvh Eyvind
Chr. G.
Godt lys, enkel setting til tross for aktiviteten og lavmælt til tross for rosa gjenganger. Valget av fokuspunkt og dybdeskarphet kan sikkert diskuteres hvorvidt er optimalt. Merker et behov for å forskyve utsnittet lenger mot høyre.
Arne S.
Konsentrert og fint uttrykk. Den røde rekkerten balanserer flaten og gjentar fargen i munnen og ørepynten. Bra! Bedre skarphet i øynene hadde vært ønskelig, da blikket er et kjernemotiv. Men det holder seg likevel innenfor det akseptable.
Kjell G.
Det er lett å se at du er god på portretter!

Dybdeskarpheten er jo ytterst begrenset men kunne kanskje marginalt gått mer i favør av øynene. På den andre siden blir det jo flott bokeh med åpne blendere.

Jeg er enig med CG i at utsnittet kanskje kunne vært forskjøvet en tanke mot høyre.

Nevnte småting ville neppe forbedre et veldig flott bilde i dramatisk retning!

mvh kjellg
Lars-Anders M.
Hun ser etter ballen. Morrsomt portrett.
Arne S.
Ta ballen og ikke mannens! Aktuell problemstilling! :-)
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Ja, fokus proiritert mer på øynene enn på munnen, samt et utsnitt med med på høyre side og mindre på venstre hadde avgjort vært en vinning for bildet. Litt mer kan skrelles vekk på venstre side, på høyre er det ikke mer. Jeg er forøvrig ganske fascinert av dette ansiktet og i det hele tatt av eieren, en nett og elegant liten dame på 9 år.

Å holde fokus og utsnitt på viltre og lekende unger er ikke så lett - men bilder blir jo ikke bedre (eller mer akseptable) om prosessen med å lage dem har vært vanskelig.

Ellers særskilt takk for tidsaktuell merknad fra Arne.

MVH CA

John S.
Carsten, dette likte jeg. Det var et rolig bilde som både var behagelig å se på og som kan være en kilde til inpirasjon.

John
Amund Blix A.
Å ta bilder av barn er veldig krevende, men også utrolig takknemmelig når man treffer. I motsetning til voksne varer ikke selvbevisstheten og sjenertheten lenge, og men kan fange ''ekte'' øyeblikk bare man er tålmodig nok. Virkelig artig at rødfargen går igjen i munn, øredobber og ''rekkerten''. Fokus på øyne hadde vært ønskelig, men blir det blir småpirk her.

Amund
Gro K.
Ikke helt i min smak, Carsten.Man skal jo være ærlig.
Uten tittelen BADMINTON ville det ikke være lett å skjønne hva som foregår, og da virker det oppadvendte blikket og smilet malplassert i et portrett etter mitt syn. Det ikke lett å se at det er en racket heller. Men jeg er enig i at fargene som går igjen i ørepynt, lepper og , det som altså er en racket, er fint samstemte. Litt mer av racketen (og med masse jobbing kanskje til og med en ball i luften ) ville gjort bildet mye mer interessant. Som det er her blir det for trangt etter min mening, når det altså skal vise et barn i lek.
Hilsen Gro.
Kjell Sigurd S.
Nettopp den ikke så åpenbare men alikevel lett tilgjengelige situasjonen i bildet synes jeg ble spennende. Gjentakelse av farger er nevnt, det samme med fokus som med fordel kunne vært lagt på øyene. Ikke et typisk, men et fint portrett av en jente som utstråler konsentrasjon og glede.

Kjell S
Scott A. M.
Åh, for et blikk! Dette digga jeg - har ikke noe konstruktiv kritikk, fordi jeg er litt teit. Men tommel opp til deg :)
Jan v.
Flotte farger, også den dype fine grønn-tonen, men komposisjonen fungerer ikke for meg. Badmington er en kjapp sport, og det reflektrere ikke dette bildet. Meget god hvitbalanse synes jeg.

Å fotografere opp i neseborene virker generelt lite flaterende.

Flere elementer er kuttet, som gir bildet et snap-shot preg. Jeg viser bl.a. til håret og at du har fått med en skalk av høyre skulder. Det siste burde vært rettet i etterbehandlingen. Jeg synes også det virker som om hun er halshugget. Jeg hadde ønsket litt mer av overkroppen med på bildet.

Det kan virke som om du har fokusert på munnen, mens resten er mer eller mindre uskarpt. Her ville jeg nok foretrukket fokus på øynene.

Jeg synes jenten hadde fortjent en mer fordelaktig fremstilling.

Mvh JvE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu