/.
Jo R. d'Maursen,
leieboer på en av Knattens Honningknoppurtknopper.
Slett ingen gammel gubbe, men gretten likevel ;-)
Bildet inngår i albumet Små raringer -

Du tror det ikke før du får se det =:-O
Utstyr
  • Ja
  • Nikon AI-S 35/2,0, reversert
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 500
  • Nei
  • AnnetLangflat i eks-blomsterbed med grinete jordmaur i nesa.
    Mikke Mus-paraply med ører og tre mm. maur.

    Som reversert har MF 35/2 ca. 5 cm. fast arbeidsavstand og gir forstørrelsesgrad x 1,6.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1504
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_195485} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
John S.
For meg som ikke behersker makrofotografering, enda, så er dette en fantastisk verden. Dette hadde jo noen fantastiske linjer og farver. Direkte vakkert, vil jeg si!

Sikkert en ung gretten maur.

John

Avsluttet .
Pen komposisjon og flotte farger! Savner ørlite mer detaljer i raringen, men det er ikke verre enn at det går :)

--
mvh
Bjørnar Hauge
Tom A. T.
Farger, linjeføring og det enkle innholdet gjør dette svært så behagelig for øyet. Selv mauren som atpåtil er gretten ser ut som en likandes fyr ;o)..
mvh Tom T
Ann F.
Du har egentlig to bilder i bildet her - det ene som vist, og det andre med ''bare'' fine linjer og farger - beskåret ovenfor Jo R. d'Maursen.
Jeg savner ikke flere detaljer i fysakken, men skulle gjerne sett _litt_ mer til venstre for ham. Uten at det skal gå på bekostning av det som er ditt utsnitt. Altså bredere bilde.
Du har noen hvite prikker på de fine lilla svungne formene. Jeg vet godt at slike ofte dukker opp som en naturlig del av et kronblad (?), men for renhetens skyld her, ville jeg klonet vekk de to små skarpe hvite flekkene som er 1) rett over bakstussen, og 2) det skarpe lille hvite som er lenger mot vest og lenger ned, rett under refleksen (?). De andre hvite prikkene har selskap av hverandre og virker bedre logisk, men disse to er jeg altså ikke helt venner med. De virker så skarpe og forstyrrende der de står nesten for seg alene. Den bittelille reflekssirkelen (?) over pkt. 2), derimot, skal få være. Noe må erte øyet, også.

Mvh Ann
Steinulf L.
Kekter meg på Tom A her; elegant linjeføring og brukbar skarphet.
Arne S.
Ingen gretten gammel gubbe? Da er det neppe Alfred, men kanskje Mari? Nei, hun har ikke kåpe på, da må det være jo. Uansett en herlig krabat, godt fanget. Disse bittesmå, lynkjappe kan være en prøvelse. Hehe, danser med mæVVer - men det er nå meg da. Fokusplanet er glimrende, rett gjennom netthinnen. Linjeføring og fargevalg er utsøkt og gjør dette til insektbilde til noe utenom det vanlige. Dog er jeg enig med Ann i at prikkene forstyrrer.

Så bruker han antennene! :)
Rolf J.
Pent portrett av Hr. d'Maursen. Savner som BH ørlite mer detaljer i ansiktet til samme herre, men jeg aner hvor vanskelig det må være med det beskrevne utstyret, å plassere skarphetsplanet nøyaktig der en etterpå ser det skulle ha vært plassert. Vakre farger og flott komposisjon, og jeg synes ikke at de små hvite prikkene, som kan være pollen, skjemmer bildet.
Rolf
Espen A. I.
Hei! :-)

Sløret som slynger seg i billedflaten er ekstrem delikat. Misunner deg funnet av hjemmet til denne lille krabaten som tydelig holder på å støvsuge! Den nesten arrogante blåfargen som går igjen og igjen og igjen i bildet er meget pen og drar helhetsinntrykket opp mange hakk, blått sammen med rødt er mine yndlingsfarver i foto, særlig når de er så sterke og alene som denne! Fokusplanet, som tidligere sagt, er der den skal være og treffer horna på mauren. Rolig og pen bakgrunn uten nevneverdig støy, men litt skarpere kunne det selvfølgelig ha vært - ha ei god natt!

mvh Espen
Avsluttet .
Hei, supert bilde, i steden for en ren avbilding av udyret har du klart å gjøre veldig mye mer ut av det, og tilført noe kunstneriskt.
Tor-A
Terje K.
Flott produsert igjen, Line Kristin :-)
Bildene dine er jo en fryd for både øye og sjel og tekstene som følger er ikke noe dårligere de.
Flotte farger og komposisjonen er mesterlig. Skarphet er akkurat der jeg syns det skal være.

Terje
ingebjørg fyrileiv g.
Kjempemacro! Nydelige farger og linjer samt god skarphet.
Dråpene på kronbladet (?) gjør også mye for bildet.
Liker også posituren. Upåklagelig godt komponert bilde!

vh ingebjørg
Inger Margrete P.
Synes det er kjempefine farger i bildet ditt og liker også godt maura som kommer krypende ut av det uskarpe. Fin, dus stemning - pent å se på.
Øistein T.
heeelt sjef!! hva mer kan man vel si, her klaffer det meste!

mvh
Øistein
Ragnar W.
Flotte linjer som er fint komponert rund en velplassert hoved''person''. Må si meg enige i at prikkene tiltrekker seg mer oppmerksomhet enn godt er, men de skulle være lett å fjerne.

/Ragnar
Siri Elisabeth J.
Ville klonet vekk alt for mange hvite flekker og ellers vært veldig fornøyd med komposisjonen:-)

Siri
Odd Tore S.
Meget elegant komp som får hr. d'Maursen til å virke på grensen til malplassert og overflødig. Rart med et hovedelement som virker som en forstyrrelse, men du har klart det.
Hvitt blomsterstøv på blomsten er naturlig, men distraherer litt i forhold til blomsten.
Vær glad for at det ikke var Mauritchen du kom over, for hun er enda mer gretten, har giftbrodd og nøler ikke med å bruke den!
Odd Tore
Sven Magnus A.
Her har du virkelig fått det bra til. Jordmauren har noe å være stolt av her, morsomt å lese tekstene dine. Spennende komp. Jeg vil også ha macrolinse.... blir nok det neste.

mvh sma
Inger-Lise S.
Hei Line! Dette er helt rått! (Har prestert å unngå å se dette før nå!)
Artig tekst:)
Mauren egner seg ikke som artsdokumentasjon,men et herlig bilde.
Du kunne faktisk også kuttet rett over mauren og ''bare'' fått med linjene og de vakre blåtonene og bildet ville stått på egne ben. Men jeg syns det er knall som det er da. Her har du virkelig truffet blink vedr. å treffe meg hjemme. En nytelse å se på!

Inger-Lise
Oda Lystrup H.
supert!
et sånnt ''titt tei''-bilde.
samtidig som det var artig, så var det også vakkert.
god komp. fine farger.

Oda:)
Line Kristin W.
Oj, dette ble en skikkelig bøyg for meg... Prikkbelastningen ble så stor at jeg gikk rett i koma! >:-Z

Å nei, ikke pga. kommentarene om ''prikkene''! Jeg setter minst like stor pris på kritiske bemerkninger som ''rent rosende'', så tusen hjertelig takk til hver og én av dere! :-)

Men jeg ble så irritert på meg selv over at jeg ikke så pollenkornene slik jeg burde - dvs. på samme måte som dere - at jeg... grrr! :-(
Det blir vel omtrent som når en venn alltid går rundt med klovnenese. Til å begynne med ser én ikke annet enn dingsen på snuten, men efterhvert som man blir vant til den legger man liksom ikke merke til den lenger. Det er vel omtrent sånn jeg har det med pollenkorn, jeg har ligget altfor lenge med snyteskaftet i ugresset ;-)

Bildet var delvis (men bare delvis, jeg er fornøyd med bildet) ment som en kommentar til en da pågående diskusjon om bruk av reverserte objektiver (din sin, vett'u Espen André :-). Dvs. som en kritisk bemerkning til tips nybegynnere jevnlig får om å kjøpe venderring og billige MF-objektiver som alternativ til ''vanlig'' 1:1 macro. Rolf er inne på det i sin kommentar; at reversert har store begrensninger og slett ikke er særlig ''kjapt & enkelt'' i praktisk feltbruk.

Men moro, dét er det! :-D
I hvert fall om en vet hva en går til og (helst) har en del erfaring med macrofotografering fra før. Den som måtte være nysgjerrig finner diskusjonen her; http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=...okmerker=1

Beklager at det tok meg så lang tid å komme over prikkbelastningen og takke dere for kjempefine kommentarer, - jeg er like glad for hver eneste én av dem! :-)

- Line :-)
Ketil K.
Jeg får litt nordlysfølelse her jeg. Så stjernene i form av pollenkorn kan da godt være med. Flott komposisjon og teknikk!
Line Kristin W.
Takktakk, Ketil! 'Nordlysfølelse' er en fin beskrivelse, den kjennes riktig for meg og! :-)

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu