Rester av krig - Bosnia
Bildet er tatt i Moster i Bosnia. Vi var der egentlig for å se på den berømte broen som ble bombet i 92-93 under krigen, og som nå er bygget opp igjen. Det var forsåvidt interessant, men veldig turistifisert. Det var egentlig mye mer interessant å bevege seg noen kvartaler unna, der man så store og tydelige rester etter krigen fremdeles. Dette bildet er tatt fra en skolegård vi gikk forbi. I bakgrunnen ser man rester etter fullstendig utbombete hus. Husene var også fulle av kulehull. De hadde prøvd å gjøre det triveligere ved å male på veggene i skolegården. Det hele var litt absurt; store kontraster som vi ikke er vant med i Norge.
Jeg er litt usikker på om kombinasjonen av s/h og farger her. Jeg gjorde det for å tydliggjøre kontrastene slik jeg opplevde dem. Men funker det for dere andre, som ikke var der?
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus Zuiko 14-54 1:2,8-3,5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger217
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196025} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Morten J.

Sorry, men dette ble helt feil.

Et forsøk på å blande krig og S/H farge manipulasjon virker bare ikke her.

I helt s/h gir bildet noen kontraster (i overført betydning) som er tankevekkende. Men versjonen du legger ut her funker ikke i det hele tatt (for meg).

Morten
Bjørnar S. H.

Er uenig med MJ. Dette synes jeg fungerer bra. Får mange tanker ved å se på bildet. Teknisk synes jeg det er litt synd at bildet har for store kontraster. Himmelen er for utbrent.
Olav L.

Jeg synes bildet blir ødelagt av manipulasjonen. Innholdet er sterkt som det er, uten behov for slike vrikemidler. Jeg ville neten ha kjørt det helt i s/h eller helt i farger.

Ellers er bildet bra i den forstand at det formidler noe av det jeg tror du vil ha frem, altså at krigens sår fortsatt er veldig synlige på Balkan.

O
Avsluttet .

Eg syns det fungerer fint med kontrast mellom farger/sv-kv.
Det er eit sterkt bildeuttrykk som gjer inntrykk.
Kjartan Nielsen F.

Takk for kommentarer. Jeg ser at dere ikke er helt enige om bildet funker. Det er forståelig... jeg slet litt med å bestemme meg, jeg også. Men jeg skal etterhvert få somlet meg til å lage et par versjoner til. Kommer snart....

Kjartan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu