And
Har ikke helt funnet ut hva slags and dette er, selv om det sikkert ikke er noen sjelden art. Bildet er tatt i den berømte kalkelven Test i sydengland.
Er ikke helt fornøyd med nebbet, tror det er noe utbrent og det har vært vanskelig å gjøre noe med det. Strået i forkant av bildet forstyrrer kanskje noe, men det er vel me på å gjøre bildet ''ekte'' - ikke så klinisk. Har brukt stativ og utløser. Har gjort et utsnitt fra et bildet hvor fuglen var sentrert. Syntes det fungerte. Rimelig bra fornøyd, men vil veldig gjerne ha tilbakemeldinger på hvordan det kunne vært bedre og ikke minst på hva slags and dette er.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 70-300mm F4-5.6II APO DG Canon
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/5s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger268
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196138} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Tommy S.

Dette var et flott bilde!
Synes hodet gikk litt for mye i ett med bakgrunnen, men ellers er det et bilde som jeg skulle ønske at jeg hadde klart å ta maken til.
Anda er en ''Sothøne'' og hører til rikse-familien. Vet ikke hvor vanlig den er her hjemme i norge, men det er mange av den i et lite vann ikke så langt fra der jeg bor. Og jeg har flere ganger prøvd å få et bra bilde av den. Men jeg har ikke lykkes på samme måte som du har gjort her

Dette bilde falt virkelig i smak hos meg.
Kjell Sigurd S.

Sothønen er en ganske vanlig fugl her på Østlandet ihvertfall. Den går også for å være en ganske hardfør type som godt kan overvintre i Norge. Nå som hønen har fått barn er det ikke en eneste fugl som får komme innenfor komfortsonen uten at denne angriper med full styrke.

Bildet er ganske skarpt, komposisjonen fungerer godt og blinket i øyet er der. Du har etter min mening dratt alt for hardt i fargespaken og bildet frestår relativt ''glorete''. Ellers er fotografering av fugler på egg noe som er tildels omstridt, bla. pga. faren for at fuglen skal forlate redet. Har selv ''syndet'' når jeg har vurdert faren for ovennevnte som ikke relevant.

Kjell S
Jonny O.

Jeg trodde sothøna var mer markant svart og at den hadde et større hvitt felt enn det denne har på hodet. Det er kanskje forskjell på hann og hunn fulglen. Det var rikelig med sothøner i området, men denne var mer blågrå som det også fremgår av bildet. Uansett er den kanskje lett gjennkjennelig på de røde øynene.

Er nok enig i at man bør utvise foriktighet når fuglene ligger i redet. Her var det derimot ingen fare - fuglen lå midt ute i elva jeg var ved med fluefiskere på alle kanter hver eneste dag. Denne fuglen var nok svært vant til å ha besøk.

Skal merke meg det du sier om fargejusteringen. Takk for kommentarer.

Kjell Sigurd S.

Sothønen kan vel egentlig bare forveksles med knoppsothønen, som jeg ikke har sett ''live'', men fuglen din har derimot sothønens karakteristiske rosa skjær i nebbet. Knoppsothønen har mer blågrå tone i nebbet.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu