Makrellternefangst Juni06
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-29 10:17:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1D Mk.II
  • Canon 70-200/2.8
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 160 RAW
  • Nei
  • AnnetPanorering under opptak, dette gir også noen striper etter pollen på vannet. Utnitt ca. 40 pst. av originalopptaket.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1935
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196586} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Magnus A.
Ja,hva skal man si om dette,jeg blir helt målløs.Utrolig flott positur og speilbildet er nesten bedre enn ''orginalen''meget dyktig utført.
Magnus.
Jan O Ø.
Hei. Først trodde jeg at bunnen av vannet skinner gjennom, men så ser jeg at du skriver dette med pollen på vannet. Uansett så synes jeg dette er negativt for det ferdige produktet. Når det er skrevet så synes jeg dette bildet er kjempebra. Tatt akkurat i rette øyeblikk.
Mvh Jan O.
Inger-Lise S.
Et meget godt bilde.''Friskt'' og med god komposisjon.

Inger-Lise
Avsluttet .
Fantastisk øyeblikk og imponerende fanget. Trodde først pollen-stripene var komprimeringsstøy, men jeg synes nå de gir en ekstra ''dimensjon'' til bildet når men vet hva de er. Flott panorering med imponerende skarpt resultat.
Reidar H.
'One of those moments in time - now on film.''

Glitrende.

Linjene stemmer.
Fargene stemmer.
Motivet stemmer.
Lyset stemmer.

Og selve handlingen stemmer - en fugl i aktivitet, i et energiintenst øyeblikk - som så framtrer så rolig, hamonisk og selvfølgelig.

Jeg ser fram til den dagen jeg selv får et slikt bilde i min egen portefolio.
John S.
Jeg ser at du har dratt fram din 1D mark II, 5D ble vel kanskje for treg til dette. Så ser jeg at du har brukt en 70-200 mm, så jeg regner med at du har hatt terna ganske nært. Jeg lurer på hvorfor du har benyttet ISO 160? Jeg tenker at det hadde vært ønskelig med kortere lukker på en så rask fugel som terna.

Fantastisk bilde. For meg ser det ut som om terna bommet på maten.
Ole Walter S.
CA, du imponerer meg med mange av dine fuglebilder, dette også. For noen farger du har fått her, tenker spes. på fuglens nebb og føtter. Skarpt og fint. Har allikevel lyst til å sette fingeren på noe...det er noget hardt lys på fuglens bakpart, rett over føttene.

Ole Walter Sundlo
Gro K.

Et superelegant bilde som må være et av de beste du har laget i denne kategorien ternebilder, Carsten ? Vannspruten etter nebbet er prikken over i`en, skarpheten er upåklagelig og vannet har en fin blåfarge. Det eneste som trekker en anelse ned er ''prikkene'' på vannflaten, som jeg antar er pollen. Men det er egentlig en bagatell.
Hilsen Gro.
Gro K.
Glemte å nevne det mest imponerende, nemlig speilbildet, som er helt perfekt. Hvordan i all verden har du fått til en så utrolig skarphet med en lukkertid på bare 1/ 320 s ?? Selv med panorering trodde jeg det ville være umulig på en så superrask fugl. Men du har jo greid det, så det er bare å ta av seg hatten.
mvh. Gro
ingebjørg fyrileiv g.
Utrolig flott, ikke minst imponerende, Carsten.
Men jeg savner øyet. Flotte bølger i vannflaten og
pollen sjenerer ikke hos meg.

mvh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Flott fanget situasjon. Timingen er perfekt med nedslaget litt bak nebbet. Tipper det ligger noen eksponeringer bak å få til dette. Prikkene i vannet er ikke for sjenerende men det hadde ikke gjort noe om de ikke var der :-) Herlig speiling med fine detaljer. Gitt farten i situasjonen så er skarpheten veldig bra synes jeg. Utsnitt reduserer detaljgraden noe. Skulle gjerne hatt dette i samlingen.

Kjell S
S. N.
bilde nr. 181823denne har jeg hatt i bakhodet nokså lenge når jeg har prøvd meg på terner selv (uten å lykkes). Posituren og utsnittet og situasjonen spiller så fint i lag, og på ditt nyeste bilde skjer det sammen men her er i tillegg speilingen. Høyst severdig.

Lurer på hvorfor føttene og buken blir så gule i speilinga. Er det på grunn av pollen det også? Hadde likt å sett dette på print i stedet for på skjerm.

Silje
Ketil K.
Det mest imponerende med dette bildet er etter min mening speilingen, som her bortimot perfekt, med en faktisk bedre positur en selve ternen. Litt mørk underside er neppe til å unngå. Ellers er det meste sagt her.
Carsten A.
Takk for kommentarer.

JS: ISO 160 er valgt for å kunne benytte akkurat den lukkertiden og den blenderen som er oppgitt. Med panorering og en viss lengde på eksponeringstiden regnet jeg med at forurensningen av pollen (ihvertfall det som ikke hadde klumpet seg) ville blir mindre sjenerende. Det er bare der dette har klumpet seg som såvidt vises nå. Ellers er nok ikke 5D spesielt treg til slikt som dette.

SN: Ja, pollen var det der, og det har nok spilt en viss rolle. Forøvrig ligger en speiling gjerne flere trinn lenger ned på toneskalaen, og dermed mister man mye av fargene.

MVH CA
Kurt S.
Et imponerende stykke arbeid.
Blir inspirert av å se bilder som dette. Inspirert til å strekke meg mot høyere mål.
For en flott positur på fuglen. Skikkelig akrobatikk.
Det at du fikk speilingen så flott ble selvfølgelig prikken over ièn.
At du også klarte å få bildet så bra med lukkertid 1/320s ble viktig for bildet. Med en raskere lukkertid ville fartsfølelsen fort bli redusert.
Bl.a. ser man det på dråpene bak fuglen. Akkurat passe utflytende. Dette ble et viktig element for fartsfølelsen.
Ellers er det bare å tilslutte seg de rosende ord ovenfor.
Supert!
Mvh Kurt
Stine J.
Dette ble flott, spesielt speilingen i vannet! Jeg har ikke sett noe lignende før. Flott!

mvh Stine
Lars W.
Eh...helt utrolig fanget!!
WOW......
LarsW
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

Jeg ser nå at S. Nilsen viser til mitt bilde nr. 181823 - et bilde som i og for seg er greit, men heller ikke så mye mer. Det nå ca. 30 år gamle filmopptaket i sv/hv ''Terneflukt'' bilde nr. 5185 og det ca. 3 år gamle digitale ''Ternefiske 29.07.03'' er de av mine egne ternebilder jeg rangerer høyest, vel sammen med dette, må det vel bli.

KS: Jeg brukte for mange år siden 100 og 200 ISO negativ fargefilm til mer eller mindre lignende terneopptak, og så da at med litt hell etc. var det fullt mulig å bruke tider mellom 1/500s og 1/250s, samt at såpass lange tider med panorering i noen tilfeller ga fine effekter. Som bilde nr. 4090 viser ble resultatene med negativ fargefilm ikke det vi godtar som brukelig bildekvalitet idag.

MVH CA
Geir Arne M.

Ja denne satt Carsten. Et helt perfekt opptak. At du måtte bruke 70-200 var ikke så rart - terna kunne en nærmest ta på.

Slutter meg til alt ovenfor. Ser at pollenkorna ikke er særlig sjenerende.

Dette ble mye bedre en ventet til tross for det harde lyset.
Ternene er noen utrolige flyvere.

mvh
geir
Rolf S.
Jeg nøyer meg med bruke 2 ord: Meget Bra

Ikke spesielt konstruktiv kritkk, men det dekker hva jeg føler for dette bildet.
Espen A.
Hei CA. Jeg vil beskrive mitt foretrukne: Du har fanget et øyeblikk og et godt motiv forøvrig. Nå er jeg langt fra proff, men jeg synes bevegelsen i dråpene etter nebbet og i store deler av fjærdrakten legger en demper på bildet. Bildet kan også oppfattes som flatt med lite bybde og endel ovenifra-og-ned preget ettersom om man kun har vannoverflaten å forholde seg til. Har sett igjenom de fleste bildene dine og har sett hva du er god for. Jeg mener at du kan få det til bedre enn dette. Bildet er bra, men iforhold til hva du har levert før synes jeg ikke det når helt opp til forventningene. Ellers er det store plusset lyset. Det gjengir fuglen i sine naturlige farger.

Angående pollen har jeg ikke noe å forholde meg til, men det syns i vannet slik at det kanskje hadde vært best å bare la det naturlige være naturlig å ha det med på bildet istedet for at ''arrene'' etter pollenet syns, og tatt bildet ut ifra det. Kunne tenkt meg å ha sett plassen i det virkelige liv, slik at jeg kunne forholdt meg til noe og hatt et sammenligningsgrunnlag, men jeg tolker bildet ut ifra det jeg ser og oppfatter.

Bottom line: Godt bilde og bra motiv, men du har levert det dobbelte med tanke på kvalitet før.

Mvh
Espen Amdahl
Robin S.
Som alle andre her er jeg imponert over opptaksteknikken og den perfekte speilingen. Skal jeg peke på noe som trekker ned, måtte det være at du har dradd for hardt i en del PS-spaker, noe som har medført at bildet har blitt noe overmettet og hardt i kontrastene.
Joakim R.
Bøyer meg i støvet:)
Per Harald O.
Usedvanlig vakkert!

Kansje litt utbrent i høylys?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu