Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1276
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196702} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Chr. G.
Dette var jo nært og severdig og flott. Liker de gjennomgående blåtonene og selvfølgelig lysspillet på de våte steinene. En syltynn grå ramme er nesten nødvendig for webvisning. Liker ikke det jeg ser av en avkuttet stein i venstre del av øvre billedkant.
Carsten A.
Dette ble svært så severdig, og jeg slutter meg til kommentarene fra CG. Det som ligger i øvre bildekant til venstre bør bort, og det skulle det forøvrig være en enkel sak å få gjort, dersom man velger å beholde dette utsnittet.

Men jeg tviler på om akkurat dette utsnittet er det mest effektive. Lysspill og former i nedre 3/4 av bildet er særdeles delikat, for min del tror jeg bildet vinner på en beskjæring ned til like ovenfor den diffuse steinen som er ganske nær høyre bildekant. Det innebærer at en stein i øvre høyre hjørne går ut av bildet, samt at den store steinen til venstre blir kappet før vi ser toppen mot det diffuse vannet. Enda mer konsentrert om det vesentlige etter min vurdering.

MVH CA
Odd Tore S.
To hovedkommentarer:
- meget, meget delikat
- utsnittet bør vurderes enda en gang.
Det er ikke ofte at det første jeg gjør når jeg ser et bilde som jeg i utgangspunktet liker så bra, starter med å scrolle for å se om ikke utsnittet kunne forbedres.
Her er det øvre del det gjelder. Skal ikke komme med noen konkrete innspill her, bildet er jo ditt, men jeg endte nok opp med noe som ligner veldig på det CA beskriver. CA beskriver også mine andre tanker om bildet bra.
En pixel ramme hadde gjort seg, det fikser du med Resize Canvas.
Hovedinntrykket er uansett veldig bra, et bilde jeg gjerne skulle tatt selv.
Odd Tore
Birna R.
Dybden i bildet vil lide ved de foreslåtte beskjæringene. Behold utsnittet som det er.

Hadde bildet vært tat tlitt tidligere så kunne restglød på ghimmelen ha gitt en fin fargekontrast på steinene. Jeg ser spor av dette nå også, men det forsvinner i alt det blå.
Stine J.
Hei Ketil

Dette ble særdeles delikat og stemningsfylt. En litt trolsk stemning med nydelig lys.

Jeg blir ikke helt fortrolig med den lille biten av en stein øverst til venstre jeg heller og slutter meg til kutteforslag som du har fått tidligere.

Men bildet; det fortjener veggplass! Lekkert!

mvh Stine
Torgeir Pande B.
Nydelig! Ingen ting å klage på!
Inger Anne Maritsdotter V.
Eit imponerande fint bilde med ei veldig fin stemning!

Støtter meg til B.R. kommentar når det gjeld utsnitt, men ville kanskje vurdert å kutte bort ørlitt av øvre del, slik at dem øverste steinen i venstre del blir fjerna.

Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.
Utrolig flott bilde, men med et litt uheldig utsnitt. Det er vel bare den steinen øverst som plager meg. Blåtonene er flotte og sammen med resten er stemningen upåklagelig.

~ingebjørg
Jan-Eilert P.
Dette er pent Kjetil.

Har ingen problemer med utsnittet. Snarere tvert i mot. Støtter BR sin kommentar.

Jan-Eilert
kurt arne h.
Her er det meste skrevet...Kjempe flotte farger !

- Kurt Hauge
Ketil K.
Takker for kommentarene og har notert meg diverse konstruktive forslag, hvorav jeg har tenkt på de fleste på forhånd, og det er jo kjempefint at andre er inne på samme spørsmål. At vi kommer til til dels forskjellige konklusjoner er jo spennende, og forteller at bildet engasjerer – så det jo bra. Dette er jo en type motiv det går 20 av på dusinet, så det er lett for at det blir komposisjonsmessig stillstand.

Ramme – her vurderte jeg en tynn gråblå ramme. Burde tatt det med. Synd fno ikke har standard en del rammevalg, men jeg burde absolutt ha laget en selv.

Fargebruk i bildet. Det er mer farger å gå på i bildet, men jeg har bevisst forsøkt å kjøre dette tilnærmet monokromt for å holde det stringent fargemessig og rett og slett unngå at bildet skulle bli glorete. Men det er en balansegang, så jeg forstår og aksepterer selvfølgelig innspillet, og setter pris på det Bjørn.

Den kappede steinen øverst til venstre er et forsøk på såkalt ”bevisst visuell tilnærming” se diskusjonen under Christian Glørstad’s bilde nr. 221789. Hvor vellykket eller mislykket det er vet jeg egentlig ikke, men min begrunnelse for å gjøre det på denne måten var for å unngå å gjøre bildet visuelt flatt. Ved å ta steinen med blir det en del linjer, som går utover bildekanten. Negativt er muligens at stenen bryter bildekanten på en forstyrrende måte. Den er derfor tonet ned i forhold til originalen, for å forsøke å dempe det ned. Ved å kappe i toppen får jeg problemer med dimensjoneringen i bildet. Og ved å fjerne stenen synes jeg det blir en for stor uinteressant flate der. Stenen innfører også en bevisst ubalanse i bildet. Fra tilnærmet symmetri i bunnen av bildet til det motsatte øverst.
Ketil K.
Det gjør også at det blir en slags åpen sirkel i bildet med stenen i midten som et slags nav. Den effekten vil bli borte om stenen øverst til venstre fjernes. Synspukter?
Bjørn H.
Hei Ketil -

Joda ble absolutt bra det her .... Et stemningsfullt motiv fra tussemørket på Mølen. Om det går 20 på dusinet er vel ingen grunn til at man ikke skal ta et selv? så kan jo måle være da at man utvikler en egen signatur, etterhvert :) Det viktigste og det underliggende bør jo være at man er i en positiv prosess og har det ''GØY'' selv ??

Sier meg enig med Carsten i at det som ligger øverst i bildekanten bør fjernes. For meg virker det mer som en forglemmelse/slurv enn en ''visuell tilnærming'', men det er meg.

Vedr. kapping i bånn er jeg litt usikker, men tror jeg ville latt det stå som det gjør. Joda, mulig motivet blir roligere og enklere og forholde seg til rent komposisjonmessig, men, noe av dybden og perspektivet blir svakere !!!

Bildet står flott og gir en deilig og trolsk stemning ..

Du kan være fornøyd !!!!!!

Bjørn.

Tom A. T.
Som ''dusinvare'' å betrakte må jeg si at dette er svært elegant utført, og meget behagelig å hvile øynene på. Stenen oppe til venstre bør etter min mening være med. Uten ville det som du selv skriver blitt en for stor tom flate. Ikke forstyrrer den heller siden den er et element som naturlig hører med. Nå blir den nesten en liten genistrek, ikke minst med tanke på all diskusjon og forslag om utsnitt den utløste. Kort sagt et det bildets øvre del som hever det opp fra dusinvaren. Det er jo den delen som har fått mest oppmerksomhet ;o).. Mye interessant lesning ble det også av det.
mvh Tom T
Torbjørn K.
Joda, sikkert et ''utfotografert'' motiv, men dette ble svært bra. Her er det først og fremst de metalliske blåtonene og ''briljansen'' i de fuktige steinene som treffer meg. Kan være enig med BR at noe mer rødglød kanskje ville hevet bildet ytterligere. Leser med stor interesse hvor gjennomtenkt utsnittet er. Kan være enig med det du skirver, men jeg tror jeg ville kuttet der den store steinen til venstre møter venstre ramme (dvs. ca 7mm over den nest øverste steinen til høyre). Jeg synes du får et tettere og mer intimt bilde da.

Det hadde vært interesseant å vite noe mer om lukkertid du har brukt her, antar at den er flere minutter? Har aldri prøvd meg på lukkertider noe særlig over 15-20sek før, men ser at dette er en spennende verden. Bruker du lommelykt for å komponere bilder da, siden søkeren stort sett er mørk?

Torbjørn
Steinulf L.
Trollsk. Utsnittet fungerer bra som det er.
Tomas N.
Noe lignende rundt om her ser man skjeldent, mener jeg!
Synes du har fått det beste ut av scenen ved å blurre ut vannet til noe som ligner tåke, gjennom lang eksponering.
Hadde tatt seg særdeles godt ut om du hadde fått med noe landskap o.l. Men uansett, et bilde å være stolt av.

~Tomas~
Espen A.
Nydelig bilde. Skulle likt om du hadde lagt ut litt teknisk info også. Behold utsnittet slik det er. Det gir bra dybde og balanse i bildet. Det er mer en stemmning og ikke et fotografi du har fanget her. Dette bildet hadde egnet seg i storformat på veggen min! Godt jobbet, men som nevnt ovenfor: Gjerne ta med litt info om lukkertid osv


MVH
Espen Amdahl
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Ser poenget med at bildet skal ha et ''effektivt'' utsnitt dvs, velfungerende, der det viktige er med og uviktig er croppet vekk - og må veie argumentene for en beskåret versjon også selvfølgelig. Teknisk ikke så mye å si. 30 sekunders opptak tatt med tele.
Jan O Ø.
Hei. Stort penere kan det vel neppe bli. Dette er et bilde man faller for med en gang man ser det. Steinene i bakgrunnen gir en fin balanse i bildet. Kjempebra.
Mvh Jan O.
Odd Tore S.
Jeg er ikke i stand til å tenke i så kompiserte baner som deg når det gjelder komp, men jeg leser hva du skriver, og tar en ny runde.
Jeg ser hva du har tenkt.
Bildet funker uten tvil også slik som det er, det var den meget avkuttede steinen i overkant som satte i gang scrollingen min. Kanskje var det en ryggmargsrefleks, og man finner jo gjerne alternativer som oppfyller slike reaksjoner.
Odd Tore
Christer B.
Pent. Veldig pent og rent. Hvis det er noe jeg kan pirke på her, er det selve utsnittet. Blir ikke helt fortrolig med det. Tror kanskje den store steinen til venstre bør være med i sin helhet eller kuttes inn til toppen, vet ikke helt.. Men et behagelig bilde!
c.
(dette ble skrevet før jeg leste andres kommentarer, tydelig at flere sliter med utsnittet!)
Arne S.
Pen variant! Blåtonene er superb. Steinen i overkant tiltrekker seg vel mye oppmerksomhet, selv om den stopper blikket og bidrar til innramming av motviet. Meget severdig.
Inger-Lise S.
Nydelig bilde med gode fargetoner og delikat effekt. Fin stemning. Flott struktur i steinene. Jeg ville ikke endret noe på utsnittet her. Da vil etter min mening bildet bli mer vanlig. Nå skiller det seg ut. Meget bra:)

Inger-Lise
Gro K.
Hei Ketil.
Et usedvanlig delikat bilde, dusinvare eller ikke.
Har lest de andre kommentarene, og det er gode argumenter både for og imot masking. Tror nok jeg ville maske i toppen, til like over steinen oppe til høyre, omtrent som C.A. foreslår. Da går også litt av toppen på den store, dominerende steinen til venstre, og det gjør ingen ting for bildet. Da blir det heller ingen tomme flater.
Men, som sagt, det er mye som taler for å la det stå som det er også.
Liker godt at bildet går i bare blåtoner. Det gjør det litt mindre dusinvare, for veldig mange av de bildene jeg har sett fra Mølen, innkludert mine egne, har nettopp rødmen fra røde skyer ETTER solnedgang. Hvis du har mere rødt i originalen, så legg ut en versjon 2. Kunne være interressant å se.
Hilsen Gro.
Ketil K.
Takker for diverse tungevektige innlegg! Siden det er klar overvekt for at komposisjonen kunne hatt et bedre utsnitt, aksepterer jeg det, og er enig i argumentasjonen. Ved kryssende forhold er det jo viktig å se hva man skal legge mest vekt på.
Avsluttet .
veldig bra. knallbra gjennomført. hilsen u
Brita Helen E.
Hei!
Et bilde som faller veldig i smak hos meg!
Lyset som treffer steinene her er usedvanlig pent.
Fint med de steinene som forsvinner mer og mer ut i det diffuse havet.
Ville ha fjernet den øverst steinen for et renere utsnitt. Ellers et utrolig vakkert skue som jeg gjerne skulle hatt på veggen sammens med alle de andre blå bildene mine! :)

Mvh Brita...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu