Tåkemorgen.
En litt grå og tåkete morgen, i begynneslen av juni, ved Reinefjorden i Vest-Lofoten.
Sola truer imidlertid med å bryte gjennom tåkeskyene. Man kan såvidt ane det i bakgrunnen.
En fin dag for litt fiske på fjorden er det uansett.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-19 17:47:16
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-06-19 17:58:05
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-06-19 23:25:22
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Tamron AF70-300mm f/4-5.6 LD
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger846
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197038} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Ann T.

Vakkert motiv, nydelig, duse farger. Fint med ekstra detaljen med den lille båten i vannet på venstre siden. Dette faller veldig i smak hos meg.
Hilsen, Ann
ingebjørg fyrileiv g.

Kjempeflott, Kurt! Fargene, komposisjonene og tåka..Herlig!
Jeg liker overlappingen av fjellene til høyre og båten i silhuett.
Tåka gjør mye og uten den, hadde det selvfølgelig ikke blitt det samme.
Jeg likte dette svært godt.

vh ingebjørg
Steinulf L.

Vakker og pen naturdokumentasjon med fint utsnitt.
Stig Børre E.

Dette var flott. Den lille båten mot de mektige fjellene i bakgrunnen. Flott komponert.
Fine farger.

StigB
Odd Tore S.

Pent tåkebilde med fiskerne som mer enn ekstrabonus. Uten disse hadde det nok blitt noe mer ordinært, men pent uansett.
Odd Tore
ingeborg w.

Jeg liker de duse fargene. Kompen er bra. Du har fått fram størrelsen på fjellene ved den lille båten. Det er også bra det er et lite område med lysere tåke der. Som du sier, det ser ut som sola holder på å bryte gjennom.
Monica F.

Flott bilde - likte dette :-) Henger meg på kommentarer over, og trenger vel ikke si så mye mer!
-Monica
Vegard L.

Et greit nok bilde. Ikke på høyde med mange av dine andre flott naturbilder, men severdig.
Mvh Vegard
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Odd Tore: Er enig. Uten båten ville forgrunnen blitt for tom.
Hadde ikke båten vært der ville jeg kanskje ikke tatt dette bildet.
Det er slike små detaljer som avgjør om det kan være et motiv eller ikke.
Dere legger kanskje merke til et lite hus under fjellet til høyre. Det er ikke vei dit og huset er fraflyttet. Brukes som feriehus.
Mvh Kurt
Ivar B.

Hei Kurt!

Dette var det stemning i! Båten med to personer og det ensomme huset i høyre del av bildet synes jeg får fram storheten i landskapet. Det forteller også om hvor små vi mennesker kan være i møte med mektig natur. Det meste stemmer teknisk selv om du fototeknisk ikke møtte de store utfordringene. Det som hever bildet er at det forteller en historie, Og den historien likte jeg :-) Mvh Ivar
Torbjørn K.

Magisk stemning her, men fotografen må likevel jobbe for å få et bra bilde ut av situasjonen. Jeg synes du klarer det med glans her. Jeg liker veldig godt det tette utsnittet og hvordan de mektige fjella kommer frem. Båten er veldig viktig for forgrunnen og er ''riktig'' plassert. Jeg ville foretrukket noe mørkere mellomtoner.

Torbjørn
Jan Frode A.

Været skaper stemningen, det er vel som oftest slik i naturen. I alle fall gir skyene en helt spesiell stemning der de siger nedover fjellsidene. Kunne kanskje vært forsterket med litt mere kontraster i himmelpartiet. Uansett, vakkert er det, og forgrunnen med sjø, holmene og båten, gir et inntrykk av dimensjonene.
Har du støv på brikka mon tro? Ser etpar mørke runde skygger på himmelen som kanskje kan tyde på det.

mvh Jan Frode
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også.
Jan Frode: Vet ikke sikkert om det er støv på brikka. Tror faktisk det er noe som er kommet frem under bildebehandlingen. Ser at fargene i himmelen ikke kan presses mere nå.
Synes forøvrig det ikke er helt enkelt å få til et godt eksponeringsresultat under slike forhold. D.v.s tåke hvor sola skinner litt inn slik at det blir forskjell i belysningen. Veldig lett å få utbrente partier.
Mvh Kurt
Bente K.

Idyllisk ro på vannet mot de mektige fjellene i tåka i bakgrunnen skapte et stemningsfullt bilde. At noe av fjelltoppen synes gjennom tåkelaget får meg til ane at skylaget er i bevegelse, samtidig gir dette dybde til bildet.
Båten blir ''hovedmotivet'' for meg her, den gir oss også inntrykk av dimmensjonene i landskapet.
Dette var flott!
mvh Bente
Kjell Sigurd S.

Flott lite stykke Norge. Båten må med, som nevnt av flere. Vet lyse skypartier kan være vrange å ha med å gjøre ja :-) Du har løst det glimrende så langt jeg kan se. Fint dybde i bildet med fjelltoppen som prøver å bryte gjennom det lave skydekket der bak. V3 ble den beste. Du har laget så mye bra at dette ikke når helt til topps for meg, men absolutt severdig.

Kjell S
Roger K.

Hei der i Bodø!
Ja her kommer det noen bilder fra kjente trakter. Liker slike bilder med fine tegninger fra tåkehavet som slipper seg nedover fjellene. Må få skyte inn at det gjør seg best på bilder da og ser helst at sola får tak her nå. Her synes jeg du har truffet godt med inndelingen av fjellene på begge sider. Lett å få en overvekt, men tåka bremser godt på det. Båten hører med i bilde og noe som hører med til årstiden med litt fjordfiske. Du har mye flott å ta av i motiver her vest i forskjellige lyssettinger. Blir nesten aldri tom og når en behandler utstyr slik er det en fornøyelse å se på som vanlig fra din hand.

Mvh RK
Inger Anne Maritsdotter V.

Vakkert og velkomponert, det gjorde seg med båten på sjøen.

Inger Anne
Tone B.

Hei Kurt,

Jeg ble sittende her og studere litt på utsnittet. Jeg lurer på om jeg ville valgt et kutt i toppen til noe nedenfor flekken (som du har fjernet lengst til venstre). Jeg er usikker, men lufter tanken med deg.
Komposisjon og stemning er fin. Enig med hva du sier ang båten. Det er ofte slik at en gjerne lar være å ta et bilde fordi motivet mangler ''det lille ekstra''. Nok et godt bilde fra deg!

mvh Tone
Tom R.

Et flott bilde som forteller mye. Syntes de skyene som kommer ned langs fjellet gir en fin stemning som løfter bilde.
Syntes det mangler litt contrast, tok v2 i photoshop og økte contrasten med 10 justerte colorbalansen (grønn)med -9 på min skjerm blei det mye bedre.

Tom:)
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle og spesielt til Tom Roland for et fint forbedringsforslag. Det får vel holde med versjoner nå-:)
Lufta ble liksom klarere på den siste versjonen. Om det var slik i virkeligheten, eller om det var litt disig, husker jeg faktisk ikke. Spiller da heller ingen rolle.
Roger: Jo, nå får det holde med tåke og dis for en stund synes jeg også-:)
Mvh Kurt
Stine J.

Hei Kurt

Flott naturbilde hvor tåka lager dramatikk. V4 ble veldig bra. :)

mvh Stine
Roger V.

Hei
Dramatisk natur du her viser fram. Tåka er nok det som skaper mest stemning, men flott at du har fått med båten i bildet. Flotte forbedringsforslag du har fått, og versjon 4 ble fin

Roger
Helge A.

Hei Kurt

Dette er et flott utsnitt av Lofotens mektige natur. Jeg synes tåka gjør mest for stemningen i bildet og båten er absolutt et pluss for komposisjonen.
Jeg liker #4 best, og i tillegg forsøkte jeg å lysne fjellet til høyre litt i levels. Det fikk fram strukturen i fjellet og huset noe bedre... synes jeg :-)

Helge
Espen A. I.

Delikat og brølende stemning vil jeg kalle dette. Flotte blåtoner som fremstår veldig naturlig. Fin eksponering med unngåelse av utbrenthet i høylysområdene.

mvh Espen
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene til dere siste også.
Mvh Kurt
Tone B.

Hei igjen, jeg liker forbedringene du har gjort i v 4. Enig med deg at det ble klarere.

mvh Tone
Jan-Eilert P.

Bra motiv med potensiale. Trolskt og flott med tåka. Kunne nok tjent med litt mer arbeid i mørkerommet- men da har du jo litt å kose deg med :-)

Tror nok en økning av black i neutrals i selectiv colour vil gi en dramatisk effekt, men klarere blåfarge og sortere skyer. Sikkert noen flere forandringer som kan gjøres også, men det var det første som slo meg inn.

J-E.P.
Kurt S.

Tone og Jan-Eilert: Takk til dere også.
Jan-Eilert:
Takk for tipset.
Har oppdaget at dette med tåke ikke er helt enkelt å jobbe med.
Det finnes mange muligheter som vil gi forskjellige sluttresultater.
Helt fornøyd blir man uansett ikke. Det skal man kanskje heller ikke være-:)
Mvh Kurt

Avsluttet .

Hei Kurt
Mye å gjøre, får nesten ikke tid til å fotografere:) Her presenterer du flott natur. Jeg synes du har fått det veldig godt til her, det er så grønt og frodig med godt lys ''over there''. Tåka henger ganske langt ned rundt fjelltoppene, og kontrastene tåke og frodigheten nedenfor fremhever bildet.

Ja, jeg ser vannet og båten også, bare så det er sagt.
Vakkert
mvh arild
Janne L.

Hei.
Jeg må få skrotten ut av senga om morgenen. For dette var nydeligt. Båten gjorde hele bilde. Jeg føler stemningen, og jeg hører stillheten i bildet.
Nydeligt.
Janne
Fred S.

Har adskillig mer sans for denne; drar snart nordover, og håper å få oppleve også slikt vær, selv om vi først og fremst ønsker oss Lofot-sol. Båten hever bildet ganske mye...

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu