Nebbet fullt!
Prøvde meg med blitz i går, og fikk fanget denne med mat til ungene.
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Canon EF 500 f4 L IS
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 640
  • Nei
  • AnnetBlitz er - 1.3 EV
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger371
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197097} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Robin J.
Fin skarphet. Bra lys. Et pent bilde rett og slett. Synes ikke blitzen ble for dominerende.
Mvh RJ
Avsluttet .
Hei Morten,

Flott bilde av en eller annen fugl he he.

Mvh Tommy
Torbjørn K.
Jeg synes dette ble veldig bra. Ofte gir blitz utnaturlig resultat, men her synes jeg tvert imot det gir en fin atmosfære. Bra med den sorte bakrunnen. Ikke enkelt å komme innpå disse småfuglene, så at du klarer å fange en med mat i munnen er rett og slett imponerende. Fint om du kan si litt om hvordan du gjør dette rent praktisk. Er det mer eller mindre meningsløs vandring med kamera for å finne blinkskudd, eller er dette målrettet fotografering fra skul med store forberedelser og mye kaffedrikking?

Torbjørn
Morten W.
Takk for hyggelige kommentarer!

TK, jeg har satt opp et kamotelt ved kassa, og det er svært lett å fotografere de siden de er såpass tillitsfulle. Hadde jeg satt opp en stol utenfor tror jeg det hadde gått like bra. På mitt foregående bilde er hun nok litt nyskjerrig på meg, for de ser objektivet bevege seg. Hannen, ofte to, kommer med mat til både henne og ungene. For hun kan ha parret seg med begge. Og hannen igjen kan frekventere flere kasser/reder.

Morten
Kjell Sigurd S.
Selv om fuglen er meget pent gjenngitt her så blir det noe ''kunstig'' over bildet som ikke tiltaler meg. Dette gjelder blitsbilder av fugl generelt, hvor blitslyset er tydelig/synlig, og ikke dette spesielt. Situasjonen med fangsten i nebbet er bra og fuglen er krystallklar. Fine farger. Til og med det lille glimtet i øyet er med. Men det var det med blits da... :-)

Kjell S
Svein B.
Jeg må nok si meg enig med Kjell Sigurd Strandenæs, blitzlyset er noe dominerende og gir bildet et litt kunstig preg. Blitzbruk på slike bilder er vanskelig, og spesielt når du har en fugl som fluesnapperen med lyst bryst, og ellers mørkere farger, og mot en relativt mørk og fjern bakgrunn. Enda forsiktigere blitz, og en økning i den generelle eksponeringen ville nok gitt bedre balansert blitz/naturlig lys. Når det er sagt så er dette jo et klassisk godt artsportrett. Jeg har fått for meg at det er langt vanligere blant endel utenlandske fuglefotografer å omtrent konsekvent bruke blitz, og mange av bildene på internasjonale fuglesider er svært like dette bildet. Skarpheten og detaljeringen blir flott, men måtehold ved bruk av blitz er nok en stor utfordring. I det store og hele et svært severdig bilde av fluesnapperhunnen med mat til avkommet i nebbet.

Mvh
Svein B
Morten W.
Takker for god og velmenende kritikk alle sammen. Det med blitz er på forsøksstadiet for meg, og det vil ikke bli noe fast innslag, for å si det sånn.
Fuglen her er lysnet i brystet i PS, men ser av kritikken at jeg kanskje burde jobbe litt mer med dette.
Det blir stille fra meg en stund, da jeg drar til Island i morgen. Det gleder jeg meg til.
Ha en god fotosommer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu