et sted med ro, tross mye vind!
Jæren er og blir en tomleplass for mange av Rogalands fotografer. Denne plassen vender jeg stadig tilbake til både for å finne ro, og for å skape et eget uttrykk av plassen i mitt mørkerom.
Bildet inngår i albumet Jæren -
Utstyr
  • Nikon D100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKos
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger584
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197296} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Tor Eirik P.

Veldig flott! Nydelige farger!! Drømmeaktig... :)

Synes den nederste steinen i sjøen skaper litt uro..

Tor Eirik
Inger-Lise S.

Et nydelig bilde. Flotte farger.Nesten som et maleri ! Kan være enig med TEP vedr. den nærmeste steinen,da den er litt uskarp.Men kuttet ville jeg ikke pga de fine fjærsteinene. Behagelige bølger:)

Inger-Lise
Tone A.

Hei Nils!
Eg ser at du har vore på Hå gamle prestegård og har fotografert Vojen eller Håteigane som staden også blir kalla. Og nettopp den staden har eg vore mykje på i vintar og har mange bilde frå. Og den staden har gitt meg mykje ro trass i vinden som bles og alle fugleskrika. Naturen er så storslagen at den gir meg ro på den staden, og jammen har eg frose mykje der og.
Tilbake til bildet som har ein fin forgrunn med alle steinane som fortset utover. Men det er sjøen som slår med skummande bølger innover mot den rolgare bukta som gir ein fin effekt til bildet.
Det vesle fyret ligg fint plassert med båtnaustet i hjørnet. Og nettopp rullesteinane ved fyret fortset utover mot den friske sjøen bakerst. Det går eit belte der ytterst ved rullesteinane kor sjøen vert rolegare når den kjem innanfor.
Flott lys på sjøen i midten og himmelen er vakker, det spesielle skylaget som bryt opp med linjer og lekre rosatonar over fyret. Lekre blå-og rosatonar og ein flott komposisjon.
Bildet har eit mjukt utrykk, som gjer at både steinane nederst og partiet med fyret og steinane er litt ullent. Korleis har du fått til denne effekten? Dette blir noko heilt anna enn kva eg har fått til ved sjøen, men eg likte bildet pga at det har ei litt malerisk effekt og gir meg ro!
:) tone
:) Tone
Avsluttet .

Hei,

Flott bilde, passe av alt. Ville kanskje beskjært det litt i bunn, hatt med de to stenene. Uansett veldig bra.

mvh
Tommy
monica p.

Hallo Nils.
Ja her kan vel enhver finne ro regner jeg med, et utrolig flott stykke Norge.
Synes steinene skal være med for å tilføre bildet litt mer enn bare hav og himmel.
Fargene digger jeg virkelig, kanskje litt vel soft etter min smak, men helheten er lekker.
Mvh Monica:o)
Ole Walter S.

Et flott landskapsbilde, veldig malerisk. Du har noen helt utrolige farger idette bildet. Skjønner godt at man finner ro på et sted som dette.Jeg ville nok også kuttet litt i nedre billedkant, gjerne gått helt ned i fjæra, senket perspektivet og fått med mer av fyret der borte. Sånn som det er nå er det litt vel mørkt i mine øyne, fyret altså.

Ole Walter Sundlo
Geir N.

Nydelig bilde med fint lys og gode farger. Velkomponert!
mvh
Geir
Steinulf L.

Svært vakkert. Mørke myke toner gir et malerisk uttrykk.
Nils B.

Takker for hyggelige kommentarer. Det hender ikke sjeldent at når jeg tar et opptak i utgangspunktet ikke skal benytte det som havner på brikka i den form det blir under opptaksøyeblikket. Så er tilfelle her. Men med det som utgangspunkt og med målet i siktet setter jeg kamera i de ønskede innstillinger slik at utgangspunktet for sluttresultatet er best mulig. Ja jeg jobber mye i det digitale mørkerommet og har stor glede av å lage min opplevelse av øyeblikket. Når det gjelder det du spør om Tone så er det et resultat av Lag og neatimage. Når en brekker farger, eller justerer mellomtoner blir det fort støy i et bilde. Ja jeg vil fakisk si det så sterkt at om en drar i spakene etter opptaket så foringes dette i forhold til det som ligger på brikka. Her kommer selvfølgelig filter og nitidig justeringer inn. Mitt utgangspunt for alle bildene mine (nesten) er at de skal fungere i formater over A3.
Inge S.

Hei.
Syns dette var meget flott.Oljemaleri:-)

Mvh Inge
Magnus A.

Ja,dette falt i smak hos meg.Nydelige farger og flott inndeling av elementene i bildet,meget bra.
Magnus.
Tone B.

Dette var svært bra! Her stemmer alt fra lys, fargetoner, stemning og komposisjon med en fin oppbygging av bildet og god dybde.

Riktig så bra gjennomført!

mvh Tone
Ina W.

Fantastisk vakker! som i en drøm..
nydelige farger og mykhet.
Dette var virkelig nydelig!
Ina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu