Njeeei - det var lovlig langt å hoppe -
Jeg spør nok en gang, jeg - vet noen navnet på denne sorte ridderen?
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger406
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197558} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Robin J.

Vet ikke navnet på denne. Fint bilde var det nå. Passe fokusplan. God fargegjengivelse.
Mvh RJ
Steinulf L.

Det er ikke det den heter da? Har ingen anelse, men et vellykket bilde hvor de vesentlige elementer er med og godt håndtert.
Stig Børre E.

Pent. Nydelige farger. Kunne godt tenkt meg litt mere luft mellom blomst og venstre billedkant. Biller er ikke min spesialitet - en eller annen tege????

StigB
Kjell Sigurd S.

Kan vi ikke bare kalle den for Ronaldo da? :-) Herlig bilde er det. Like mye en fin gjengivelse av blomsten som macroliv med bille i bevegelse. Dus bakgrunn som gjentar fargene i blomsten. Kanskje litt trangt til venstre? Like it!

Kjell S
Svein B.

Herlig dette Ann. Artsnavnet på ''sorte bill'' kan jeg desverre ikke hjelpe med. Friske og velharmonerende farger, godt komponert.

Mvh
Svein B
Bente K.

Takket være posituren til billen fikk dette bildet liv. Situasjonen ser ganske så fornøyelig ut. Ellers liker jeg godt fargene og at store deler av blomsten er diffus.
I bardommen kalte vi denne billen et klypedyr, men artsnavnet kan jeg ikke.
mvh Bente
Gro K.

Flott bilde, Ann, som vanlig. Som nevnt av andre her, litt trangt til venstre, men ellers supet på alle måter. Navnet på den hårete fyren på jordbærblomsten kan ikke jeg heller hjelpe deg med , men kan jo be Carsten hjelpe deg. Han kan nok gi deg navn (også det latinske), sexliv, alder og kjønn. Håper ikke jeg lover for mye.
Hilsen Gro.
Camilla S.

Heisann

Så søtt og spennende!
Liker fokusplanet ditt, fargene er meget serverdig og friske.
Jeg har heller ikke nok kunnskaper om hva denne junioren heter, men den gjorde seg bra i bildet ditt i allefall:)
Noe trangt på venstre side, men det kan du fint lage til et par mm luft i photoshop, da blomsten er kommet innenfor bildekanten.

-Camilla
Ole Walter S.

Hei Ann, dette var det dritt tøft bilde, hvor fant du denne krabaten, det er det første jeg lurer på. Ellers sitter jo skarpheten, fargene ja dette var et bra bilde. Bakgrunnsfargene er jo helt herlige.

Ole Walter
Carsten A.

Fint bilde, og bra utsnitt med god flatefordeling og delikate farger. Til venstre er blomsterkronen litt nær bildekanten, men det holder.

Denne billen er antakelig én art blant ca. 1500 (?) ulike arter innenfor blomsterbillefamilien (Oedemeridae). Kalt blomsterbiller ettersom begge kjønn ernærer seg på nektar og/eller pollen. Størrelse 5 - 12mm, med liten eller ingen seksuell dimorfisme (=kjønnene er i det ytre svært like). Dermed er kjønnsbestemmelse vanskelig, medmindre de iakttas i parringsituasjonen. Akkurat dét skjer forøvrig ofte der maten også er, dvs. i ulike blomsterkroner, alt etter artens preferanse for blomsterplanter. Artbestemmelse innenfor dette mylderet av arter skal man være svært grundig orientert (herunder om plantepreferanser) for å våge seg på. Såvidt jeg vet er den brune blomsterbillen den mest vanlige (på sør/østlandet), om denne svarte varianten har noe norsk navn er det iallfall ukjent for meg. For den som ikke vet det på forhånd er blomsterbilleparring en god illustrasjon av at parring bl.a. består i sædoverføring. Blomsterbillehannens organ er nemlig transparent (gjennomsiktig omtrent som en tynn blank plastslange), og organet befinner seg for en stor del i friluft under akten. Med det rette utstyr (fotoutstyr altså, makroobjektiv i ca. 1:1) er det en ganske grei sak å se (og fotografere) hva som foregår. Vi venter spent på neste akt.

MVH CA
Odd Tore S.

Du indikerer jo tydelig navnet selv, dette må være en hoppebille, siden den ikke tør å hoppe. Vanlige biller kan jo fly.
Bra bilde til tittelen her.
Ser fram til dine neste fremstøt med transparent seksualundervisning. Godt tips fra CA dette.
Jeg tror at fokusplan og dybdeskarphet vil stå sentralt der.
På dette bildet skulle jeg likt at fokus lå ørlite lenger fram. Kanskje kunne et trangere utsnitt forsvares, i og med at jeg regner med at du ikke har mer å gå på i venstre kant.
Jeg lar meg fasinere litt av slike innblikk på detaljnivå. Telemakro med IS står høyt på min ønskeliste, heldigvis har ikke Canon noe slikt. Men du har jo innebygget IS/VR, dvs. det vel Minolta som har det.
Odd Tore
Ann F.

Takk for kommentarer, navneforslag og innspill.
Skal titte igjen på originalopptaket om det er mer luft å gå på, eller om jeg bør klone inn noen få piksler vestover.

CA: det blir neppe noen neste akt med Ronaldo ''Sorte Bill'' Oedemeridaeus, han er nok forlengst fløyet til andre jaktmarker siden den dagen jeg fant ham i en venninnes markjodbæråker. Men jeg skal være OBS hvis jeg ser to slilk sammen en gang. Motlys er da antagelig en heldig situasjon for å få frem det transparente etc. ;-)

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu