''Sommeridyll'' 1966
Somrene med Oslo Lysverker. Framskrittet gjør sitt ustoppelige inntog.
Fra Nes-Uste utbyggingen.
Morfars hytte i bakgrunnen.
Utstyr
  • Minolta SR-1
  • Auto Rokkor 55 mm f/2
  • Blender-
  • FilmtypeEktachrome
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger424
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197926} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Hans Jacob H.
Idyll og idyll fru blom, det kommer vel an på øyne som ser. Vet ikke hva dette er for noe, men vakkert var det ikke akkurat. Tungt og dystert presentert i en noe udefinerbar komposisjon, og hadde gjerne sett at du f.eks. hadde tatt et par skritt til høyre og kanskje utnyttet fatene der mer som forgrunn. Men bildet kommuniserer i alle fall fremskrittets ''bakside'' slik jeg ser det. Og ha hytte med utsikt til dette må unektelig være et lite skår i gleden over å være på fjellet...
Odd Tore S.
Tankene er drivstofftanker (diesel) snedig plassert i skråningen rett ovenfor drikkevannsbrønnen til morfar. Skuret ved siden er dynamittlager.
OLV skrev miljø og sikkerhet med små bokstaver.
Odd Tore
Steinulf L.
Nes Uste ble bygget i 1962 -67, så det har liten hensikt å be deg ta et skritt til siden. Anleggsplasser er sjelden pene, og man for nok hardere frem mot miljøet dengang enn man gjør nå. Skulle likt å se et bilde tatt i fra samme sted i våre dager.
Odd Tore S.
Skråningen er fortsatt brun uten vegetasjon, det er oljefilm på brønnen. Ubrukbar som vannforsyning. 1/3 av morfars tomt (~ 2 mål av 5 mål tomt) er steinfylling lagt over avfallet fra anlegget uten opprensning eller kildesortering først.
Årsaken til at dette bildet ble lagt ut nå er dels at det er 40 år siden det ble tatt, men mer at akkurat dette er et tema i Hols historie bind II, hvor forfatteren ønsker å bruke Morfars tilfelle som et eksempel på datidens (og nåtidens?) maktarroganse.
Bildet er en aktuell illustrasjon i denne sammenheng, og derfor ønsker jeg feedback på hvordan det oppfattes eller ikke oppfattes.
Odd Tore
Janne L.
Hei.
Jeg tenkte nok at tittelen var ganske ironisk. Her var det et virr varr av rot.
Janne
ingeborg w.
Det ser lite koselig ut. Bildet som sådan synes jeg funker bra, mørkt og grelt. Dette er et av de få bildene hvor jeg ikke etterlyser mer smigrende lys når bildet er tatt i lite flatterende lys. Spørsmålet er om bildet ville blitt bedre hvis vi hadde sett mer av naturen som den var før i bakgrunnen. Nå må en gjette seg til hvordan det var ovenfor, ved hytta, at det var idyllisk og noe å ødelegge. Det hadde kanskje vært bedre om en hadde sett det.
Avsluttet .
Bra du har valgt å bruke anførselstegn rundt tittelen...for noen idyll er det absolutt ikke du presenterer her. Hverdagsrealisme på godt og vondt synes jeg. På godt i den forstand at det presenterer ting slik de fremstår. På vondt i den forstand at dette er en del av virkeligheten. Bra dette.
Odd Tore S.
Jo, det finnes bilder av myr og skråning før anlegget også, og oversiktsbilde av anlegget i all sin grå og sorte tristhet. Men jeg kan ikke oversvømme dotten med dette. Tidens tann har nok også vært på ferde på diasene, gitt fargestikk og gjort dem bleke.
Dette var situasjonen i feriene våre i nær tre år. Ulingen fra ei stor vifte og smell og rystelser fra sprengningene var det dessverre umulig å få med på bildet. Erstatningene ble små og satt svært langt inne.
Om Bellona hadde vært oppfunnet på den tiden, hadde de gjerne vært på besøk der.
Odd Tore
Roger K.
Hei Odd Tore!
En kan jo bli litt provosert når en leser om og ser slikt. Et godt dokumentarbilde dette her. Jeg lurer på om de hadde vært like tolmodig om det har vært meg og deg som har griset til slik??? Tror ikke det og pålegg med diverse straffereaksjoner har vært resultatet. Atpå til smører de til med det verste svineriet som naturen kan tilbys uten å renske opp. Ble litt satt ut nå jeg.

Mvh RK
Lars-Anders M.
Ja når man ser slike bilder er man glad att ikke all natur er ødelagd. Bra dette.
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg har sett på dette bildet noen gonger, og det er ikkje akkurat noko vakkert syn.
Tenkte meg at bildet er gammalt, bildekvaliteten er ikkje den beste.

Men som den dokumentarfotograf du er så ligg det som regel alltid ei interessant historie bak.
Eg trur eg hadde grua meg for å reise på hytta i sånne omgivelsar, og de burde absolutt fått erstatning for tort og svie, utan at eg skal gå nærare inn på det.

Mvh Inger Anne
Torbjørn K.
Jeg må nok innrømme at jeg er en estetiker og søker det vakre i naturen, men hvorfor skal man bare ta bilder av vakker natur? Strengt tatt så skyter vi naturfotografer oss i foten ved å bare ta bilder av det estetisk vakre, da vi fremstiller alt som ''vel og bra.'' Jeg synes bildet er bra, men forgrunnen er alt for mørk. Men kanskje det er det du vil formidle også, det ''mørke'' i naturen?

Torbjørn
Odd Tore S.
Torbjørn:
Forgrunnen er svært mørk.
Det er tidligere bevokst rødaktig morenegrus som er gjennomtrukket med olje. Det er fortsatt mørk grus i dette området, og ikke vegetasjon.
Ekte forurensning av grunnen.
Odd Tore
Thomas M.
Et spennende bilde, selv om det er mørkt til tider. et typisk bilde som jeg liker å sitte lenge å se på ;)

Thomas Mørch
Tone A.
Eg har også sett på dette bildet fleire gonger og lese skildringa di. Jammen har de fått svi i sommarferiane når ferieidyllen skulle rå! Også eg synes at forgrunnen er veldig mørk, men det er jo eit gammalt dias. Med lysare forgrunn ville all elende kome betre fram. det hadde vore av intersesse å sjå eit bilde av båtida også, korleis herjingane er merka på hytteeigedommennå. Flott tittel og oljetankane ruvar i landskapet.
:) Tone
Odd Tore S.
Jeg ville nok kunne ha lysnet opp forgrunnen her, skal se om det dukker opp tid til en slik versjon.
Bildet ble litt for sterkt for Holsboka, de valgte oversikten over anlegget i stedet, og det er rene idyllen i forhold til dette (i den grad ei grå og ytterst rotete steinfylling med brakker og oljetanker kan være en idyll).
Odd Tore
Morten Pelle K.
Det er vel viktig å dokumentere slike ting også, men jeg tror du med fordel kunne ha gjort dette like spennende som andre bilder du har tatt. En blitz eller litt mere sol(nedgang), samt et litt annerledes utsnitt kunne fort gjort bildet mer interessant og fremhevet tanken bak det.

Du tar mange fine bilder, så jeg vet det kommer mer fra deg som er verdt å se på. Denne gangen satt det kanskje ikke helt 100. Fortsatt lykke til :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu