Der mennesker blir små
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-27 10:59:51
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blenderf/16
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeRAW ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger671
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198212} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Steinulf L.

På min skjerm er lyset vakrest i v#1. Fin flateinndeling understreker storheten i landskapet.
Odd Tore S.

Mer piff i v2, synes best om den.
Enig i tittelen din, her er menneskene så små at jeg ikke kan se dem.
Her hadde det gjort seg med en skikkelig Cumulus nimbus med mørke tråder.
Men dette virker intimt og koselig i forhold til Texas ..........
Odd Tore
Lars-Anders M.

Pent dette. Men jeg syns ikke det er spesiellt spennende. Men ok avbildet landskap.
John S.

Dette var et litt overraskende bilde fra deg. Men du verden for et syn. Flott motiv og flott presentert. Jeg har ingen favoritter blandt versjonene.

John
Tore B.

Hei, artig at du retter deg opp fra de ukomfortable macroposisjonene dine og retter gluggene ut og opp :-) Det er så flott'atte! Men: jeg har lekt med bildet ditt for å prøve å ytterligere forsterke linjespillet ditt (beklager!) slik: Skjær av (den litt kjedelige) åker'n helt oppunder det brunlige åkerfeltet til venstre og litt ned i himmelen under den utstikkende spisse tungen i øverste høyre hjørne. da blir det mye mer ''drag'' i panoramaet etter min mening.
Trond Reidar T.

Flott landskapsbilde, tror kanskje du kunne guffet på enda mer på skarpheten og fargene..

Mvh Trond
Trond B.

Blå himmel med skyer utgjør en stor del av bilde, og gjør att du får en storhet i ett ok landskapsbilde. Litt kjedelig forgrunn.
mvh Trond.
Avsluttet .

Hei Ann
Trodde ved første øyekast at du hadde vært her på Jæren. Jeg synes v2 er mye friskere. Synes du treffer bra med komposisjonen, lange nyklippede marker gir bildet fin dybde. I horisonten anes overgangen til fjell. Himmelen er og ganske fin med lett skydekke.
Absolutt et severdig landskapsbilde.

mvh arild
Stig Børre E.

Jeg syns dette var bra. Genialt enkelt - enkelt og genialt...
Flott komponert med linjene i åkeren som leder blikket innover. Flotte friske farger (vers.2) og fine skyer. Helt utrolig at du har funnet et landskap som dette klinisk fritt for ledningstrekk... Har mange slike flotte motiver i mine omgivelser - men pga disse mastene og ledningene lar jeg de passere.

StigB
Thomas M.

Ahhh. Fantastisk med litt nasjolanromantikk igjen:) for noen farger du har fanget opp !! utrolig pent. norsk og ekte. må desverre si meg enig med Stig Børre, altfor mange flotte motiv som blir ødelagt av div master og ledninger!!

Thomas Mørch
Inge S.

Hei.
Ja, så enkelt kan det gjøres for å få et ok motiv :-)
Du behersker jo det meste.
Ok dette menikke noe mer:-)

Mvh Inge
Ole David P.

Hei Ann

Fint landskapsbilde, forskjellen mellom det rolig landskapet og den mer voldsomme himmelen gir bildet fin effekt.
V1 har naturlig lys og farge.

MVH
ODP
Jan Frode A.

Fin bruk av tvers- og langsgående linjer. En kan ikke unngå å la blikket bli trukket innover her. Det mørke partiet med spor mot venstresiden gir et veldig godt drag innover. Lavt landskap under høy himmel gjør seg som regel alltid bra. Når du i tillegg får linjer som disse i forgrunnen, og himmel med skyer som gir liv også her, ja da blir det jo et severdig bilde. Nesten så en kan strekke armene i været, og synge med Ulf Lundell: Jag trivs bäst i öppna landskap.

mvh Jan Frode
Tone A.

Nå har eg sett på dette bildet fleire gonger og undrar om dette ikkkje er frå Jæren pga det flate landskapet, den høge himmelen og steingardane. Fine linjer innover som gir flott dybde og dei røde fjøsa er fine fargeklattar. Her er nyklippa marker mot den frodige grasmarka på venstresida. Husa og markene fortset innover til under skydekket som ligg lågt og gjer alt litt disig aller bakerst der ein skimtar litt høgare bakkelandskap.
Flott himmel med fine blåtonar mot alt det lyse i det spesielle skylaget. Spora frå traktoren i forgrunnen gir litt liv mot alle linjene i forgrunnen som går innover. Åpne landskap slik som Ulf Lundell syng passar svært godt til dette vakre bildet, som har ei flott sommarstemning med fine fargar.
:) Tone
Torbjørn K.

Vakkert sommermotiv. Typisk postkort fra østlandet, men selv om postkort kanskje er et negativt ladet ord i enkelte kretser, så er dette positivt ment fra min side. Skyene gjør mye i dette bildet, men du kunne med fordel undereksponert noe mer, siden midten av skya tenderer mot å være utbrendt. Jeg synes blåfargen i himmelen virker noe kunstig, og ville brukt selective color på blåfargen. Tror kanskje å redusere gulfargen i det blå vil gi deg en dypere og mer realistisk blåfarge.

Torbjørn
Judit W.

Hei Ann!

Peaceful idyllic landscape with great colours and tones. Versjon #2 for me, absolutely! The most exciting part of your photo is the horizon :)

Judit :)
Ann T.

Hei Ann, et fint østlandsk-landskaps bilde med bra linjer som dra blikket innover og langs horisonten. Vakkert sommerlig lys og farger. Jeg synes at V1 er best - på V2 er skyene litt for dominant og gir ikke det samme ''wide open space'' følelser. Very good!
Hilsen navnesøster - Ann Th.
Per Harald O.

V2 best!

Himmelen tar for mye oppmerksomhet og bør beskjæres.
Ann F.

Tusen takk for kommentarer, meninger, innspill og forslag.
Det er alle ''duly noted'' og satt pris på, lagret i bakhodet og vil bli tatt frem ved evt. senere bruk av samme bilde. Eller andre motiver av samme type.

Noen ekstrasvar til kommentarene (absolutt uten forkleinelse for dere andre som ikke nevnes):

John Sandøy: de fleste du har sett av er mine bilder enten et resultat av meg i bønneteppestiling med makroobjektiv foran en plante. Alternativt som ''frustrert bare 300 mm-bærer'' ved fugler på Østensjøvannet og andre tilsvarende steder. Men jeg tar andre bilder også.
:-D

Til Arild Aase og Tone Aarsland Øgreid.: Det ER fra Jæren. Jeg mener å huske at stedet er Gamle Hå Prestegård, men sjekk med Nils og Thor Berven-Hannssen for sikkerhets skyld. De var med på samme turen i juni 2005.

Tore Borg Larsen: jeg ser hva du mener, men jeg er ikke enig. I ditt forslag forsvinner linjene i åkeren og storheten i himmelvelvet.

Lars-Anders Mosskull: jeg er helt klar over at dette bildet ikke er noen kandidat for en Pullitzerpris. Men jeg liker det likevel.

Trond Branderud: Jeg ser at du synes forgrunnen er kjedelig. Der er jeg ikke enig med deg. Uten linjene i åkeren i forgrunnen ville hele bildet fallt sammen.

Mvh Ann
Ann F.

En liten korrigering fra min side i mitt svar til Trond Branderud:
Jeg skrev at ''Uten linjene i åkeren i forgrunnen ville hele bildet fallt sammen''.

''Uten linjene i åkeren ville ikke øyet blitt like godt ledet mot mellomgrunnen'' - burde jeg skrevet.

Mvh Ann
ingeborg w.

Jeg leser ikke kommentarene, det var så mange. Her er det god bruk av linjer. En blir ledet inn i bildet til bygningene som ser små ut men som en vet er store. Den typiske sommerhimmelen med sine mørke og lyse felt gjør seg godt og rettferdiggjør at du har latt himmelen få så stor plass. Det er også bra du har fått fargen på himmelen såpass sterk. Jeg foretrekker v2
Tone A.

Hei Ann!
Godt at du skreiv at bildet var frå Jæren ved området rundt Hå Gamle Prestegård. Då er det Håelva som gir den horisontale linja ved enden av den første marka . Det er også eit lite skur der. Eg ser som regel dette landskapet frå motsatt sida, allikevel var det noko kjent med landskapet med dei store gardane og den store himmelen. V2 for meg.
:) Tone
Avsluttet .

Hei. Flott landskap og fine farger, men veldig spennende det er det ikke. Muligsens et lavere kamerastandpunkt hadde hjulpet.

Mvh Kyrre Lien
Andreas S.

Hallo hallo!

Mye er allerede sagt om motivet, farger, toner, etc. Jeg vil også si at dette var pent og skryten er deg vel undt. Nasjonalromantiske vibber i lange baner her. Personlig falt v2 best i smak hos meg, v1 var litt for lyst på min skjerm.

Mvh. Andreas D.
Kristin B.

Jeg liker også versjon 2 best. Er innom som snarest med et ISO-innstillingsspørsmål, du får det på ''bakrommet''.

Som vanlig veldig spennende å se bildene dine, men det vet du at jeg synes :)
Eivind B.

Hei!

Mange kommentarer her. Nøyer meg med å si at som tilflyttet rogalending likte jeg bildet utrolig godt! Synes du har fanget jærlandskapet på en flott måte - blant annet den utrolige horisonten her ute! Ellers var det noe kjent med den svært treffende tittelen... :)

Eivind ;-)
Ann F.

Takk for kommenarer også til dere siste.
Kyrre: OK, men alt trenger ikke være spennende eller epokegjørende hele tiden. Jeg er i dette tilfellet fornøyd med dimensjonene, fargene og tomheten.
Eivind: hvis jeg har knabba tittelen fra noe sted er det ikke bevisst tjuveri, men linjen surret i bakhodet når jeg redigerte bildet. Enten fordi jeg kan ha hørt den et sted, eller bare fordi jeg synes det passet.
Hvem vet?

Mvh Ann
Fred S.

Har sett mye kystnatur fra Jæren; rullesteinstrender, bølger, fyrtårn, himmelsk lys, men lite fra ''innlandet''. Derfor er dette et forsfriskende og også svært vakkert syn, ikke minst for en fyr som egentlig ikke umiddelbart har sans for åpne landskap. Men dette er bra !

vh fred
Bjorn F.

Hei.
Storslagent og vakkert med den fine høye himmelen over de grønne engene.
Hilsen Bjørn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu