Jerv i farta
Tatt under et voldsomt regnvær i Finland. En hel natt i kamuflasjen ga ingen uttelling før denne jerven kom springende forbi på 20 meters hold. Selv om det gikk fort, klarte heldigvis både jeg og kamera å henge med.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-05 19:29:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 300 mm f 2,8 AF-S II
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger992
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199097} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Jonny J.
Jaja Kjartan.
Ikke lett å få denne luringen på ''skuddhold''
Om du har sittet i teltet hele natten uten noe og dette ble gevinsten så må du vel vera fornøyd for dette syntes jeg var bra.
Må ha vert spennandes å ha vert så nerme en jerv.
Per Harald O.
Dette er STORT!
Det kreves litt flaks og tålmodighet...
Randulf V.
Dette var riktig pen Kjartan!
Akkurat passe uskarphet som fremhever bevegelsen, og flott vannsprut.
Du får ha fortsatt god sommer!

Randulf
Ronnie S.
Supert motiv. Stor misunnelse :-)
Kjartan T.
Takk for kommentarer og anbefaling. Må vel selv også si at jeg er godt fornøyd med å ta et slikt bilde av en jerv i fart, dette er tross alt et dyr som de ferreste har sett.

Var i hele forrige uke hos Lassi Rautiainen på grensa mot Russland. Stedet er en oase for naturfotografer. Vet at en gruppe fra Bio-foto er der akkurat nå, så det blir vel flere ville rovdyr å se både her på Foto.no og andre steder etter hvert.

Selv fikk jeg sjansen til å prøve de fleste av den finske naturfotografens kamuflasjer, og uttellinga var bra. Bjørn og jerv fikk jeg glimt av de fleste netter, og noen brukbare bilder ble det også. Selv om jeg også må si at det er en utfordring å ta bilder som skiller seg litt ut fra det man har sett fra Finland tidligere.

Lassi har nå en ulveflok i nærheten, og flere fotografer møtte også disse dyrene. For naturelskere som ønsker et møte med våre ville og sagnomsuste rovdyr anbefales turen på det varmeste. Det gir et helt nytt syn på alt du har blitt fortalt om disse dyrene gjennom mange år med eventyr her i Norge.

Jerven er et rastløst og energisk dyr som sjelden holder seg i ro. Den vimser, hopper og spretter, og det er lett å se slektskapet til røyskatta i oppførselen. JA, det var en stor opplevelse å møte dette dyret på nært hold. Jeg kommer aldri til å glemme første gang den svarte skyggen kom bølgende gjennom lynget i sommernatta. Selv var jeg så heldig at jeg fikk fotografere fem forskjellige jerver på turen.

En link til dere som har flere spørsmål rundt stedet:
http://www.articmedia.fi/pageEnglish.html
Ivar B.
Dette er jo et strålende bilde, og jeg synes det skiller seg ut i mengden av bilder fra samme sted. Her er fartfølelse, bevegelsesuskarphet, men skarpt hode. Vannspruten gir en flott spenning i bildet. Mvh Ivar
Svein B.
Herlig bilde av dette utrolige mårdyret, og bildet skiller seg endel fra de mer ''tradisjonelle'' jervbildene fra Finland (om en kan kalle jervbilder tradisjonelle.....) som vi har fått se de siste årene. Her er det driv og fart. Likevel mangler det litt rent miljømessig før bildet blir et riktig toppbilde, men uansett er dette et godbilde for ethvert arkiv. Jeg synes det blir litt mye uskarp mose i nedre del av bildet- og komposisjonen blir noe statisk med så midstilt komponering. Jeg ville beskåret noe i nedre del av bildet. Ellers er det helt sikkert at opplevelsene Lassi i Finland kan by på er noe helt spesielt for de aller fleste.

Mvh
Svein B
Kurt S.
Må være en helt utrolig og spesiell opplevelse å få et slikt sjeldent og spenstig dyr i søkeren.
Ettersom dyret er veldig sky og vilter er det ikke mange forunt å få til et bilde som dette.
Flott driv og fart.
Du har også fått med flotte detaljer i dyret. Veldig bra.
Ellers støtter jeg Svein B`s kommentar ang. plassering av dyret i bildeflata.
En liten beskjæring i bunn kan godt foretas. Ideelt sett ville det vært best om det var mere luft foran dyret enn bak. Det var nok vanskelig å få til da alt gikk fort. Tror du istedet kan beskjære en cm til høyre for å få dyret litt ut av midten.
P.S - Det føles nesten litt dumt for en amatør som meg å komme med en kommentar som dette på et slikt bilde.
Et supert natubilde ble det uansett!
Mvh Kurt
Oddvar B.
Henger meg på Svein Bekkum's kommentar, den er dekkende også for mitt syn. Gratulerer forøvrig med fin fotofangst.
Ketil K.
Gratulerer med et spennende og fartsfylt jervebilde!

Her er mye sagt. Jeg ville nok mørknet hele bakgrunnen i forhold til jerven en del. Vannspruten mellom bena bør mørknes spesielt, tar en del oppmerksomhet. Litt beskjæring i bakkant?
Kjartan T.
Takk for flere kommentarer på bildet. Setter pris på forslag til beskjæringer og forbedringer, skal prøve å få tid til å legge ut en ny versjon i løpet av dagen.
Kjell Sigurd S.
Ikke så ofte å se denne. Synes du har lykkes veldig bra. Fin fart på jerven som forsterkes av vannet bak. Så var det verdt timene i teltet likevel :-)

Kjell S
Ole Martin D.
Hallo Kjartan.
Gratulerer! Blir mere og mere sugen på en tur til Lassi når man ser dette!!Det er ikke en selvfølge at man får dette og hvis dyret dukker opp så må man være klar til å starte motoren og den må være rett justert, ikke minst. Du greide dette kjempebra men ville ha tatt vekk noe i underkant.FLOTT
ingebjørg fyrileiv g.
Oioi, dette var også bra! -men foretrekker nok det siste! Spennende å komme i så god kontakt.. Det nærmeste jeg har vært jerv, er på fjellet da det var nye spor. -av både jerv og samer. Men fikk ikke sett noen. Så det.

Regner med at det var en herlig tur du hadde. Er spent på om du dukker opp med en bjørn snart..

Hilsen ingebjørg
Eyvind R.
Et fint og fartsfyllt jervebilde. Bildet kunne tåle ørlite beskjæring i nedkant, slik bla SB har nevnt. Takk for stedstips mens jeg fisket i Namsen...

Mvh Eyvind
Lars-Anders M.
Meget fint. Bra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu