Kalvet is
Fra Hinlopenstredet, Svalbard, juni 2006

Bruk gjerne fullskjermvisning!
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1473
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199476} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Steinulf L.
Nydelige fargetoner. Kjølig og fin stemning her. Det er imidlertid ingenting som gir meg indikasjoner på størrelsen på isberget.
Magnus A.
Likte dette,bra komp.og nydelige blåtoner i hele bildet.
Magnus.
Avsluttet .
Malerisk og flott stemning i dette bildet, der lys- skygger- og fargetoner er vel balansert. Ser jo bare ''hodet på dyret'' som ligger og flyter der i vannskorpen, og lurer på hvor stort det er når det reiser seg opp.. Vil ellers anta at dette bildet i passende format finner sin naturlige plass på veggen der hjemme.
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelige blåtoner, isende kaldt.. Bildet er svært flott, men jeg får en følelse av at det heller litt mot høyre!? Hva som gjør det, vet jeg ikke.
Hadde bakgrunnen vært fullstendig uklar, hadde bildet fått mer ro, noe jeg savner da elementer til høyre tar litt oppmerksomhet. Flott lys.

mvh ingebjørg
Truls L.
Hva med å prøve å få litt større kontrast mellom isfjellet og bakgrunnen og/eller prøvd å skarpe det opp litt?

Det gjorde seg mye bedre i fullskjerm, men synes det har en liten tendens til å ''gå i ett'' med bakgrunnen.
John S.
Tenkte jeg det ikke, du fikk til dette også. Jeg er litt nyskjerrig på hvilket kamera du har brukt og hvilken innstillinger som er brukt.

Jeg har ingen fornemmelse av at bildet heller mot hverken høyreeller venstre, slik IFG skriver. Men isfjellet har en spennende form. Til høyre nede i vannskorpa ser jeg baugen på en båt. Ellers er det mange spennende linjer fra forskjellige snølag, som igjen vitner om naturens råskap.

Vekdig bra bilde dette Carsten.

John
Kurt S.
Dette bildet synes jeg betraktes best i fullskjerm og at man sitter lett tilbaketrukket fra skjermen.
Da kommer det flotte og kalde vinterlyset best frem.
Det som slår meg er hvor mange forskjellige nyanser av en og samme farge, blå, du har fått frem i bildet.
Isfjellet med sin fine form ble som den vakreste skulptur.
Speilingen i vannet satte en ekstra spiss på bildet.
Et ''syn for øyet'' og meget vakkert!
Mvh Kurt
Ole E.
Enkelt, vakkert og visuelt stimulerende. Lekre toner. Disen gjøre mye for dette bildet.
Odd Tore S.
Et bilde som det var direkte godt å se på i dagens hete.
Utrolig bra utvalg av blånyanser på og omkring denne skulpturen av et isfjell, og litt grønnskjær til en avveksling og som det endelige bevis på at dette er ekte saker og ikke en konvertering og deretter toning.
Forfriskende i sommervarmen.
Odd Tore
Ivar B.
Nok et eksempel på at det enkle ofte er det beste. Nydelig blåtoner. Flott skulptur med fin speiling. Bildet formidler en stor ro og stillhet og ikke minst storheten i landskapet. Meget godt utført. Også jeg har en øreliten følelse av at bildet heller noe mot høyre, uten at jeg synes det gjør så mye. Et nydelig syn. Mvh Ivar
Kjell Sigurd S.
Det meste er sagt. Herlig lys og fin plassering av isfjellet. Liker ikke det mørke parteit i landskapet der bak til høyre så godt, det forstyrrer ørlitt av roen i bildet synes jeg. Ellers enig i at du formidler kulde og stemning i drøssevis her.

Kjell S
Peter M.
Deilige nyanser av blått. Storslått men samtidig noe vart, melankolsk. Du har fanget et stykke natur og stemning som treffer meg i sjela. Jeg kan se, betrakte og nyte dette, la tanke bare flyte som isberget. Likte dette Carsten!

mvh. Peter.M
Chr. G.
Nå skal det vel ikke per definisjon være nødvendig å få et inntrykk av størrelsen, men i dette tilfellet slo det meg umiddelbart at det ville vært på sin plass. En har jo hørt om hvor store isfjellene kan være, og at de kan forårsake senking av skip som ikke kan synke. Muligens ligger det en forventning i underbevisstheten som vekkes til live når et isfjell havner på netthinnen.

Bortsett fra det er dette på alle måter et flott stykke eksponering, også en stolt oppadgående form på isen som gir en ekstra snert. Og kanskje er det en fugl som ligger i vannet til høyre for isklumpen.
Eyvind R.
Et nydelig bilde med vakre blåtoner, linjer og former. Utsnittet sitter perfekt.
Bra!

Mvh Eyvind
Marius F.
Et herlig og harmonisk spill mellom form og lekre fargetoner. Kalven står seg fint ut fra landskapet bak. Pent.

Mvh MF
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde! Motiv, fargenyanser, komposisjon: Her sitter alt! Speilingen i vannet gir ekstra bonus. Så mektig, og allikevel så enkelt og rent :-)

Inger-Lise
Trond H.
Det som gjer at eg stoppar opp ved dette biletet er dei utruleg vakre tonane i biletet, som giv liv til eit bilete som ellers ikkje hadde vakt noko særleg merksemd frå min side.
Med riktig teknikk har du framheva det vakre, enkle og lavmælte i dette motivet, og resultatet er rett og slett tiltalande.

MVH TH
Terje K.
Et fint stykke Svalbard dokumentasjon i nydelige blå fargetoner. Jeg mer føler enn ser størrelsen, og det er i grunnen nok syns jeg. Fint eksponert og så syns jeg den lysere disen, som ligger horisontalt er spennende.

Terje
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Javisst er det lyset. Polarlyset er helt spesielt, det kommer ingensteds fra men omslutter likevel alt. Høy himmel men samtidig nærmest en slags tåke som hverken begynner eller slutter noe bestemt sted. Sjø og landskap virker fjerne, uendelige, ugjestmilde, ensomme.....

MVH CA
Ketil K.
Jeg liker at det nesten er umulig å skjønne dimensjonene i bildet. Dette kan være et stort isfjell, eller bare en mindre klump. Liker uendlighetsvirkningen i bakgrunnen og den trekantede formen. Bildet trenger nok et større format enn her, siden det er mye linjer og detaljer i isen som blir små her.
Tore Arnt N.
Hei!takk for kommentaren,tok dette bilde inatt det var da litt skumt ute,synes fargen var fin jeg har ikke lagt den til selv nei,men jeg er ingen erfaren fotograf så kansje du kunne utdype dette nærmere hva som skulle vært gjort bedre med dette bilde,mvh Elin Pettersen:-)
Carsten A.
TAN??/EP??: ???

MVH CA
Nils B.
Lyset og kontrastene som utspiller seg i bildet ditt kommer nok ikke helt til sin rett i dette formatet. Men om tar bildet med seg inn i det indre rommet og nyter stillheten, fargene, og ikke minst komposisjonen og den eventyrlige dybden dette kan gi i rett format, så må jeg jo underskive på at dette er svært vakkert.
mvh Nils
Geir N.
Et supert bilde som jeg godt kunne tenkt meg å henge på veggen.
mvh
Geir
Avsluttet .
Litt mye støy i bildet, men flott lys og nydelig blåtonespekter i isfjellet.
Virker som et interessant opptakssted. Bra jobbet!

--
Bjørnar Hauge
Carsten A.
BH: ''Litt mye støy i bildet, ..'' - det der må du vennligst forklare nærmere. Jeg kan ikke med min beste vilje oppfatte at dette bildet har noen støy i det hele tatt, hverken slik det skal betraktes her (altså i 100%), eller for den saks skyld i 200% eller 400%.

MVH CA
Avsluttet .
Virker som svak iso-støy, men det er mulig at min skjerm er årsaken.
Det er ulempen med digitale medier, det blir alltid betraktet på ulike skjermer.

Uansett, ingen big deal. Ha en fin dag! :)

--
Bjørnar Hauge
S. N.
Dette var flott. Her demonstrerer du at fotografering i stor grad handler om lys, og ikke bare det å være kreavtiv og ''se'' motiver eller å fryse øyeblikk rent teknisk. Det er akkurat som om varmt og kaldt lys smelter sammen (et fenomen vi såvidt har her i Nordland litt tidligere på våren men som i alle fall undertegende sliter med å gjenskape på ''film''.)

Silje
Per Inge Ø.
I dette bildet ''Kalvet is'' er det blåkalde lyset hva som bærer grunnstemningen. Dette gir en meget fin effekt fordi den formidler kulde, renhet, ubesudlethet, ensomhet i positiv forstand ved sin uforfalskethet. Jeg finner imidlertid at nærheten til landskapet i bakgrunnen virker litt forstyrrende på denne stemningen, og føler at hva jeg oppfatter som bildets fundamentale idé kunne ha blitt forsterket dersom bakgrunnen hadde vært preget av en enda større fjernhet - eller vært innhyllet i tåke.

Vi får ingen direkte informasjon om avstander eller størrelser, men isens massive karakter gir likevel følelsen av store krefter og tyngde. Betrakteren aner sannheten i det gamle ordak om at hva som avsløres på overflaten bare er en brøkdel av hva der er. Men igjen føler jeg at inntrykket av et nært og ''forsonende'' landskap i bakgrunnen reduserer følelsen av monumentalitet og derfor trekker litt fra det potensialet som dette motivet har. Særlig ettersom både de enkelte farvene og nyanseforskjellen mellom hav og himmel virkelig har stoff i seg til å utgjøre et spesielt effektfullt bilde. Som betrakter ser jeg et øyeblikks storhet - så faller blikket på landet i bakgrunnen, og opplevelsen av uforsonlig fjernhet og ubarmhjertlig ensomhet blir med ett borte.

Den kalvede isen er plassert til høyre for midten; dette element og dets plassering symboliserer en utadgående bevegelse, en bevegelse bort fra ''hjemmeregionen.'' Dette er et effektivt virkemiddel som kan forsterke opplevelsen av ensomhet, men igjen finner jeg at den relative nærheten til lanskapet i bakgrunnen legger en demper på denne opplevelsen. Spesielt gjelder det når nærheten til land på høyre side blir så stor at fjellet nærmest synes å ha kontakt med land - her reduseres den ensomheten som ellers hadde vært dominerende og gitt bildet en storhet.

God bruk av farver og lys, men inntrykket av landskapet i bakgrunnen gjør at bildet ikke er hva det kunne ha vært.

Per Inge Østmoen
Avsluttet .
Hei!

Svalbard er jo et sted med mye is. Ikke lett å se hva som gjør seg på et bilde. Det syns jeg du har klart bra her. Flotte former på isfjellet, samt en kald blåfarge. Bra utført dette.

Mvh Jon Martin
Jacob V.
Hei, Carsten

Dette var et nydelig bilde. Flott utsnitt og komp. Det var også noen flotte blåtoner som gjorde bildet ekstra behagelig å se på. Har alltids hatt lyst til å dra til Svalbard for å fotografere, og lysten bare økte nå som jeg ser dette bildet her.


Mvh

Jacob
Anne Gunn P.
Dette var fantastisk vakkert! Svalbard er facinerende, og etter å ha vært der to ganger, blir lysten til å komme tilbake forsterket av et slikt bilde. Bildet formidler det mektige i dette landskapet.
Anne Gunn P.
Dette var fantastisk vakkert! Svalbard er facinerende, og etter å ha vært der to ganger, blir lysten til å komme tilbake forsterket av et slikt bilde. Bildet formidler det mektige i dette landskapet.
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

Visst er Svalbard fascinerende - og dette var ikke planlagt som siste turen.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu