I Alkene´s verden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-08 21:42:29
    Versjon #2
Utstyr
  • Eos 1D M2
  • EF 24- 105 1:4 L IS
  • Brennvidde32mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger776
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199619} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Ivar B.
Flott miljøbilde av alker dette, med fin spennende bakgrunn og godt lys. Stilig at fuglene ser utover havet- sitt eget rike. Dersom jeg skal pirke litt så må det være at jeg ikke ser øynene på fuglene på min skjerm, og ville hatt det litt lysere her. Synes også at forgrunnen blir litt dominerende og ville kanskje ha kuttet en cemtimeter i nedre kant. Til tross for litt pirk... et flott bilde. Mvh Ivar
Eyvind R.
Et bra miljøbilde av alke. Flott plassering av hovedmotiv og miljø rundt. Bra plassert fokusplan. Enig med IB mhp øynene og forslag til beskjæring.
Alt i alt et svært severdig bilde!

Mvh Eyvind

Odd E. k.
Hei Finn Arne!!

Et flott bilde av to stolte alkefugler som skuer utover havet og sin verden. Bakgrunnen gir en fin dybde i bilde og viser fuglens tilholdssted på en fin måte. Fuglenes positur med dens avstand til hverandre fremhever hver enkelt fugl på en fin måte. Muligens har en beskjæring i nedre del av bildet opp til den øverste lyse blomsten(muligens reinrose) i venstre hjørne tatt bort noe av den dominerende grønne grastusten som fuglene sitter på. Etters et flott fanget bilde.

Mvh.

Odd E.
Terje K.
Det meste er sagt over, så her er det bare å gratulere med et fint miljøbilde av noen stolte alkefugler:-)

Terje
Stig B.
Meget flott miljøbilde, med fint lys på de to som skuer ut over riket sitt. Jeg ser øynene godt på min skjerm. Bortsett fra et lite kutt i bunnen for å ta bort noe uskarp forgrunn synes jeg dette bildet var meget bra. Kunne godt ha vært på min vegg.

Mvh Stig
Carsten A.
Enig med de foregående, herunder Ivar B. om øyenene. Men legger til at dette ikke er lett på denne arten - hvor forøvrig den mørke delen av fjærdrakten helst burde komme noe bedre frem.

Men uansett, meget bra.

MVH CA
ingebjørg fyrileiv g.
Sier meg enig ang.øyne og kutt i bunn. Svært flott bilde av disse fuglene jeg hverken har sett eller hørt om. Deres positurer er meget fine og passende.
Jeg vil også tilføye at jeg ikke liker fargen på gresset i forgrunn. Det blir for gult og dominerende i forhold til resten og virker ikke helt naturlig for meg i denne sammenheng.

vh ingebjørg
Finn Arne M.
Takk for gode og hyggelige tilbakemeldinger. Ser jo at her er litt å jobbe med.
Å få fram øynene på¨disse fuglene er som CA nevner ikke lett, men det skal gå.
Det var forholdsvis lite lys da bildet ble tatt
På bakgrunn av tilbakemeldingene fra dere har jeg prøvd meg på en ny versjon

mvh.
Finn Arne
Carsten A.
I V2 har du fått frem den myke, svarte tonen i fjærdrakten på en fin måte - og uten å drepe den hvite delen av fjærdrakten. Øynene er der, men de syns ikke særlig godt. De må tas frem selektivt i slike tilfeller. Jeg holder på med noen bilder av polarlomvi (like svarte de) som byr på akkurat det samme problemet, så det er velkjent. Bra at fargemetningen ble redusert i V2.

MVH CA
Ivar B.
V2 en klar forbedring! Mvh Ivar
Carsten S.
Jeg har noen oppmerkninger til v2. For meg ser det ut som om du har justert gress seperat, altså ikke hele bilde. Nå syns jeg at lysforhold til resten ikke stemmer lenger og at gresset ser ut som 'limt in'. Det er faren av å justere kun deler av et bilde.
Jeg tok meg friheten for å prøve meg litt. Jeg satt om bilde til CMYK og justerte fargefohold på helebilde. Jeg sender deg en .acv fil av de korreskjoner. Den burde du kunne lade hvis du bruker Photoshop.
Sett om en kopi av originalen til CMYK, åpne Curves og load den .acv fil. Så ser du hva jeg har gjort og på orignal filen burde resultate være noe bedere en på jpg fra webben.
Kun enda et forslag.
Kjell Sigurd S.
Flott bilde av alker som skuer over sitt rike. Mangler er nevnt over. Jeg mener V2 fungerer best, men jeg ville unngått å kutte på venstre side. Det ble litt trangt slik det fremstår nå. Fargemessig ville jeg også gått for noe mellom 1 og 2. Til tross for små mangler synes jeg dette ble severdig.

Kjell S
Torbjørn K.
Meget bra dette her. Rene artsbilder er det mange av, men her liker jeg godt miljøet du har fått frem i bildet. Fint at det er noe uskarpt slikt at ikke fokus dras bort fra fuglene.

Torbjørn
Espen A. I.
Nydelig bilde med omgivelser også inkludert! Det er alltid et stort pluss. Ekteparet ser ikke så kranglete ut :-)

mvh Espen
Frank W. G.
Et vanskelig motiv som er løst meget bra!! Carsten sier det jo bra i sin kommentar.

Frank
Johan K.
V2 synes jeg fungerer best.
Et flott bilde, av alkene som stolte sitter å beskuer sitt rike :)

Johan
Aleksander M.
Hei
Jeg liker best V2, som jeg liker veldig godt!
Flott komposisjon og miljø i bakgrunnen.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu