Aftensang
Fordypet meg i en sommereng. Ville prøve å formidle stillheten og kveldstemningen jeg opplevde denne vakre sommerkvelden. Synes du jeg har lyktes?
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikor AFS 300/4 + 1,4 telekonverter
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger742
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200075} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Kurt S.
Flott sommerstemning med lyse og lette fargetoner/nyanser.
Gresset danner fine vertikale linjer.
Synes absolutt du lyktes og har ingen problemer med å fornemme den fine sommerkveldstemningen.
Mvh Kurt


Inger Margrete P.
Enig med KS. Tenkte først at de stråtoppene nederst som er ute av fokus ikke burde vært med, men nå synes jeg de er med på å skape liv i bildet. Fin stemning og bra lys.
Caroline M. S.
Enig med Kurt. :-) Tror nesten jeg liker dette bedre enn Sommereng (bilde nr. 245479), men også her lurer jeg på om det kanskje hadde gjort seg med noe beskjæring på venstresiden. Kanskje lage et kvadratisk bilde?
Avsluttet .
Hei
Dette var utrolig flott. En fin nesten abstrakt opplevelse med vakre farvenyanser i grønt til guligt. De få elementene som trer tydelig frem er omgitt med et diffust preg som står veldig bra sammen.
Ja dette var helt topp.

mvh arild
Kjartan T.
Dypdykk i enga kan være morsomt og gi gode motiver. Her synes jeg ikke du formidler noe unikt. Jeg har en sterk følelse av å ha sett dette motivet mange ganger tidligere, men jeg skal ikke ta fra deg at det er godt løst og at det har stemning. 300 mm i enga gir en helt spesiell dybdeskarphet og et abstrakt utrykk.

Likevel synes jeg at du neste gang skal lete etter et motiv som gir litt mer stoppeffekt.
Steinulf L.
Ikke mye konstruktivt å tilføye. Svært vellykket. Dette ville nok gjøre seg på veggen i stort format.
Anne-Lise S.
Malerisk. Likevel... De gule tonene skjærer meg litt i øynene... Klarer ikke helt å si om jeg liker-ikke liker dette bildet... Litt flatt og usynlig...

Anne-Lise
Kjell Sigurd S.
Dette ble vellykket synes jeg. Bildet formidler sol og sommer i massevis. Noe malerisk over det. Savner ikke ytterligere elementer eller mer blikkfang her. Bra.

Kjell S
Tone A.
Eit vakkert bilde som har eit mjukt uttrykk pga eit smalt skarphetsplan. Bakgrunnen er mest malerisk med fine linjer og fargespel i grøtonane og antydningar til duse aks. I forgrunnen er det linjespelet saman med plasseringa av aksa med fint lys som gjer mykje for bildet. Flott tittel som står til bildet som nettopp har dette mjuke over seg som passar til aftensang. Flott utsnitt, lekre fargar og fin komposisjon!
:) Tone
Carsten S.
Er veldig enig med Kjartan. Lyset er fint men kommer ikke til rette. Bilde ser blass ut. Hva med å eksperimentere litt. Gjerne i Curves (LAB rom). Dette bilde egner seg også veldig godt for noen øvelser i flere Layer -> Gaussian Blur -> Overlay, SoftLight osv.
Till slutt ville jeg understreke linjene med å beskjære til høydeformat.
Noe sånnt.
Ivar B.
Hei takk for flott og konstruktive kommentarer, og takker for anbefaling, det setter jeg pris på! Carsten, jeg skal prøve og forske litt mer med bilde i Photoshop, men jeg er helt fersk og mildt sagt en amatør på den slags. Likevel takker for tips, jeg skal inn å prøve, men lover ikke bra resultat ennå:-)..., men det kommer nok skal du se. Det er jo dette man lærer av.
Torbjørn K.
Fin sommeridyll og behagelige grønnfarger. Jeg liker at du har gjort dette såpass enkelt, men likevel blir det noe rotete i formen. Du har 4 elementer som kjemper om oppmerksomhet her, og da blir det litt vanskelig å feste blikket. Hadde du fått med kunn ''hoved-strået'' her hadde du fått et fint bilde.

Torbjørn
Fred S.
Mange har stukket både kropp, hode og kamera ned i sommerenga før, men alt i alt synes jeg du dukker opp igjen med et resultat godt over gjennomsnittet. Den gyldengrønne fargen kler motivet, og gir nettopp den følelsen av sommer som jeg regner med du vil formidle. Det skarpe akset gir ''referanse''. Er ikke enig med dem som finner dette for blast, selv på min lyse skjerm ( eller kanskje nettopp fordi skjermen er lys) fungerer dette OK.

vh fred
Ivar B.
Takk for kommentarene til dere siste også! Mvh Ivar
Inger-Lise S.
Lekkert,delikat og knakende godt! Svært behagelige fargenyanser. Sommerstemningen er helt topp.
Jeg syns først det manglet litt kontrast og virket litt tamt, men usikkerheten fikk meg til å besøke bildet flere ganger. Og det er absolutt et bilde som vokser! Jeg syns du har lykkes i det du ville ha fram her.
Egentlig kan det sies så enkelt og riktig som Kurt gjør her.

Inger-Lise
Ketil K.
Liker stemningen og motlyset. Selve det myke lyset er riktig fanget. Det må være helt feil å øke kontrasten da? Ellers enig i at det blir litt dårlig kompsammenheng mellom aksene. Men fint totalt sett!
Eli L.
Så mange fine bilder fra naturen du har! Dette likte jeg best fordi det gir meg umiddelbart en ''liggei enga-følelse''. Rett ned blant strå og gress og det er ikke så dumt på en mørk og våt novemberdag.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu