Lasse i Flammentanz
Lasse gjør det fortsatt stort som linselusmodell i Hollywood, men han har heldigvis ikke fått mer høy på lusepæra enn at han tar seg tid til en kjapp sommerferie hjemme på Knatten.

Og som den ildfulle, sanguinske guttelus han er, valset han umiddelbart avgårde og bød frk. Flammentanz på tango :-)
Bildet inngår i albumet Små raringer -

Du tror det ikke før du får se det =:-O
Utstyr
  • Ja
  • -
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 160
  • Nei
  • AnnetPaddeflat med kveke i nesa.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1878
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200946} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Merethe W.
Delikat utført, og original fargesammensentning. Nesten 3-dimensjonal virkning. Et av de bedre ''insektsbildene'' (om det har noe for seg å klassifisere det slik) jeg har sett. Skulpturelt - og komposisjonsmessig utsøkt.
Thorfinn B.
enig med MWB. Elegant utført. Må trolig ses i stoooort format. På en 19'' skjerm blir det snaut. Mulig jeg ville strammet inn litt på utsnittet, men ikke mye.

Det lille grønne vesenet i den store røde verden er så stilrent og elegant det kan bli. Meget bra Line.
ingebjørg fyrileiv g.
Utrolig! Herlig nue og nydelig modell. Om jeg så skal si det! Fargene gjør ikke bildet tårligere, om jeg kan si det slik... Du er meget god! Og tekstene underholdende! Et bilde det er umulig åp finne noe å pirke på om man så skal lete etter feil.

vh ingebjørg
Yngve H.
Alltid hyggelig å se oppdateringer på Lasses liv og levnet, han ser ut til å takle Hollywood tilværelsen med bravur.
Rent teknisk er det vel ikke så mye å utsette, bildet holder den sedvanlige kvalitet vi er vant med fra din kant.
Kanskje et et lite forsiktig snitt i høyre side, slik at linjen i kronbladet akkurat tangerer det øvre hjørnet til høyre.

Yngve

Tone A.
Eit bilde med eit minimalsistisk utrykk og der dei rødorange fargetonane gjer bildet friskt. Den bua linja bryt opp i alt det rødorange, og Lasselus er skarp og velplassert i bildet. Den gir liv til bildet, der den er i farten. Det litt rosa ryeet ilinja er ein fin efekt. Minipirket er at det heilt nederst i kanten litt til venstre er eit parti som bryt med den reine rødorange flata. Elles så er bildet nydeleg og Lasselus er elegant i all denne varme fargen som har så mjuke former. Han manglar bare nokon å dansa med! Pluss for flott blinkskudd!
:) Tone
Odd Tore S.
Ingen tvil om at Lasse både trives og gjør seg bra som kontrastpunkt i Flammentanz. Bra plassert er han også.
Grønnfargen er ikke så klar som man kunne ønske for en så krevende oppgave som dette, men kanskje har han tatt litt farge av omgivelsene? Eller er det nervøsitet foran kameraet?
Utsnittet synes jeg at er OK, men jeg er ikke helt fan av tendensen til blåaktig stikk enkelte steder i bildet, mest tydelig langs konturene ved bena til Lasse og i linjen videre mot øvre høyre hjørne. Sol og blå himmel da opptaket ble gjort?
Om Lasse savner noen å danse med, har vi et helt harem av dansegale lus på våre Flammentanz eller hva nå rosene måtte hete. De kan ikke engang vente til rosene springer ut.
Odd Tore
Carsten S.
Jeg bare nekter og tro at 'lasse' satt seg akkurat da, på et tidspunkt med fint lys og satt da så lenge at du fikk tid nok till å komponere et bilde med den fine linjeføring og balansen. Never... ;)
Kjell Sigurd S.
Flammentanz mangler bare litt parfyme på seg så hadde den vært perfekt, også til innendørs bruk. Hvordan det står til med Lasse på den fronten er jeg usikker på. Han føler seg helt tydelig frem her, godt utrustet som han er på den fronten :-) Nå er vel i sannhet Lasse ikke helt velkommen der han befinner seg for øyeblikket, men det ser ikke ut til å plage han.

Herlig bilde og morsom historie. Har sett på flere av bildene dine og kommer helt klart til å følge med i din forunderlige verden fremover.

Kjell S
Chr. G.
Han er litt bleik ut, har du drept stakkar'n? Ellers ''fine farger og former''...
Inger-Lise S.
Knakende godt! Elegant så det rekker. God plassering av den ferierende linselusmodellen :-) Stilig bilde,artig tekst.

Inger-Lise
Steinulf L.
Fint bilde med tilreisende i aksjon. Den blå stripen er nevnt, ellers ganske så lekkert.
Avsluttet .
Elegant gjort.

Ser av og til på bilder av tangodansere (kanskje helst i vitsetegninger?) at danseren har en rose i munnen. Her er det altså rosen som har en danser i munnen.

Savner litt bedre skarphet/klarhet i området som er i fokus, på min skjerm. Det blå kan enkelt fjernes i Photoshop, om ønskelig.

Inge
Ann F.
Elegante linjer, fint innblikk i livet på Knatten, med hjemvendte aktører fra det store utland.

Kan nok være enig i de pirk som er kommet, om den blå linjen som ikke helt passer inn, og at Lasse nok kunne tatt på seg en grønnere dress. Mulig jeg også er enig i en _liten_ oppstramming innover fra sørøst.

Skarphetsplan og blendervalg er velvalgt.

Mvh Ann
Line Kristin W.
Hjertelig takk til dere alle for flotte tilbakemeldinger! Men jammen er dere kravstore, gitt! Det er bra, det! :-)

Thorfinn og Yngve; Jeg hadde også foretrukket ørlite tettere beskjæring og forsøkte derfor flere alternativer. At det ble denne kompromissløsningen skyldes ønske om kvadratisk format og at linjene skal være fristilt fra billedkanten. Likeledes at linjen ikke skulle gå inn i øvre høyre hjørne, - i mine øyne ville det blitt en smule ''forutsigbart'' :-)

Tone; På min skjerm er det ikke mulig å se noe parti skille seg tonemessig ut langs nedre kant. Det er riktig nok et felt noe til venstre for midten som har litt høyere G-verdier/lavere R-verdier enn i størstedelen av bildet, men de samme verdiene går også igjen i hele venstre del. Kanskje du har LCD-skjerm som viser variasjonene tydeligere enn min CRT? Nyttig tilbakemelding er det uansett, så takktakk! :-)

Odd-Tore (og Steinulf, Inge og Ann); Det er så godt med tilbakemeldinger som får meg til å stille spørsmål om hvorfor ''ting'' ble sånn eller slik! Jeg trenger det, særlig når det gjelder naturbilder sliter jeg nok med ''puritanisme'' ift. det å endre på ''virkeligheten'' :-)
Men nå som jeg har vært så flink, da! Jeg har allerede fjernet masse blått i kanten av kronbladet. Enda mer? Må tenke på den, men foreløpig synes jeg nok bildet hadde blitt litt kjedelig (som i ''glætt'') om jeg fjernet resten.
Flammentanzrosen har mye blått i seg (ikke fargestikk mao.), kronbladenes bakside og kant er forøvrig lysere enn forsiden. At resten av bladet fremstår nærmest rent rød skyldes silt, lav eftermiddagssol som treffer baksiden/skinner gjennom kronbladet.

Eftersom Lasse er noe gjennomskinnelig er dette er også delvis forklaringen på hans noe ''slappe'' farge/konturer. Men bare delvis, for som tenåringsrosebladlus er han ''mattpudret'' og svært lys (nærmest hvit med grønnskjær) over hele gutteluskroppen. Jeg lurer jammen på om dere bare har voksne rosebladlusvenner, for de har nemlig sterkt grønn og blank ''hud'' og sorte ben/antenner.
Sånn, det var dagens luselekse. Du får stelle pent med leieboerne dine Odd-Tore, de er både kjempesøte og morsomme modeller! :-)

Carsten; Joa, litt hjelp kan han vel ha fått, - det blir jo som med menneskemodeller, det. Dog ikke mer hjelp enn et løft fra nærmeste skudd, turruten på rosen valgte han selv :-)

Kjell Sigurd; Tro det eller ei, men Lasse er hjertelig velkommen! Jeg er antagelig den eneste i landet som med fullt overlegg sprer lus rundt omkring i hagen!
Lasse er så søt at han ikke trenger det, men Flammentanz har innebygget parfyme. Sniff sniff ;-)

Chr.(istian?); Ingen døde insekter på mine bilder. Aldri! Avbildning av døde insekter må være omtrent det minst interessante jeg kan forestille meg. Utfordringen ligger jo nettopp i at de er levende og (relativt) ukontroller-/uforutsigbare, - i det å fange akkurat det éne øyeblikket når insektets plassering og bevegelse stemmer med lys, farger, linjer... og utgjør en helhetlig komposisjon.
Fyttikatta, nå ble jeg nesten dødelig fornærmet! ;-)

Hjertelig takk igjen til alle sammen! :-)

- Line & Lasse :-)
Carsten S.
LKW: Ahaa, hab ich mir doch gedacht.
''Avbildning av døde insekter må være omtrent det minst interessante jeg kan forestille meg.'' Jaså. Hva hvis du har modeller som ikke blir så gammle og du kommer sent hjem? bilde nr. 107634
Øistein T.
hei

ikke bare et teknisk bra gjennomført makrofotografi, men ekstremt severdig pga nyyyyyyydelige flater, linjer og farger! elegant komponert med andre ord

et mesterverk av de sjeldne, dette kan gjøre seg utrolig godt som utsmykking på veggen!

10/10 poeng

mvh
Øistein
Eirik H.
Fin fargebruk og flatefordeling. Det ser ut som om du har god kontroll på linselusa dine!
Espen A. I.
ååå! Ja! Dette var ekstravagant - et ord jeg bruker svært sjeldent.

Må få skryte av fokusplanet ditt her, som er så lite at det nesten er komisk. Kun en liten del av det fløyelsesmyke bilde er superskarpt og viser lusa fra sin beste side, om den da har noen ;-)

Ellers må jeg berømme bruken av farver som er bra. Kontrasten mellom grønt og rødt er veldig stor og sjansen for å drite på draget er stor. Det synes jeg du slipper unna her. Den røde linja som strekker seg i bildet er prima.



mvh Espen og god sommer!
Tom A. T.
Beklager Line, men her orker jeg ikke å utbrodere noe som helst, bare nyte.
Skikkelig snadder for øyet.
mvh Tom T
Avsluttet .
Her er det bare så slenge seg med i hallelujakoret. Storartet!
Tor-A
Stine J.
Hei Line,

Jeg koser meg alltid med Lasse Linselus bildene og tekstene dine, så også her. Herlige former, linjer og fargenyanser - selv om selve Lasse blekner litt i alt det flotte røde. Men hvem ville vel ikke gjort det når tango med Frk. Flammentanz er på gang. :)

mvh Stine
André M.
Lekker, minimalistisk presentasjon. Med modig bruk av store, fargerike flater. Linjeføringen på kronbladet gjør MYE av bildet her. Meget lekkert, Line.
Arne S.
Valg av partner kan tyde på flamenco. Men fotarbeidet er enten marsj eller hipphopp. Uansett en praktfullt lusebilde. Kanskje det beste!
Oda Lystrup H.
knallrødt og knallbra.
jeg kunne godt ha hatt denne lusa på veggen - i glass og ramme.

smakfullt.


Oda:)
Line Kristin W.
Tusen hjertelig takk for nye superinspirerende kommentarer! :-)

Det ligger mye stahet og tålmodig arbeide bak et slikt bilde - jeg gir meg jo pokker ikke før jeg har fått det akkurat slik jeg forestilte meg det i hodet - og da er det selvsagt ekstra morsomt å få så mye ros og fine bekreftelser på at idéen funker for dere også! :-)

Lasse er selvsagt ellevill og så rød i toppen at han nesten går i ett med dansepartneren! Tango, flamenco eller hip-hop, - hipp som happ for en linselus som shakestepper i pur glede! ;-)

Hjertelig takk til de/n som stemte på meg/mine bilder til Ukens Fotograf også, - det var virkelig en flott overraskelse som gir meg masse ny inspirasjon!
Kan'ke bli no' annet enn gla' av alt dette! :-D

- Line :-)
Rune Edvin H.
Hei, denne var knallfet. Bra gjennomførte linjer og så har du som så ofte før klart å få den til å se sympatisk ut.
Rune
Lene Stamnes S.
Hei Line, da jeg så deg som ukens fotograf måtte jeg bare innom å kikke. Utrolig mange flotte bilder du har må jeg si, veldige morsomt å komme inn i de bittesmå's verden!!

Dette bildet er rett og slett vakkert -kan godt se det for meg i STOR utgave på en kremhvit vegg!! Er egentlig ikke så mye mer å si... NYDELIG fryd for mine øyne!!
Per Harald O.
Dekorativt, vakkert!
Lusa noe uskarp?
Rune S.
Ble litt nyskjerrig på bildene dine da jeg så din gode kommentar på et måkebilde. Dette var bare fantastisk delikat og flott, synes jeg. Nydelig komposisjon og nydelige farger, også i kombinasjonen grønn mot rød.

Mvh
Rune S
Line Kristin W.
Tusen takk til dere som har vært innom med ''nye'' inspirerende ord, også! :-)

Per Harald; Minimal DOF og ditto gjennomskinnelig luseguttkropp, men Lasse motsetter seg kategorisk enhver hentydning om uskarphet i topplokket ;-)

Rune; Flott om kommentaren min kan være til nytte, - takktakk! :-)

- Line :-)
Avsluttet .
Har et spørsmål her: Er det vanskelig og dressere disse guttelusene? Antar du har hatt Lasse siden han var liten, og fått skikk på ham? Går også utifra han ikke er av typen som hopper fra dame til dame? Spøk til side, du er genial med disse bildene og tekstene dine, ser også på det estetiske i dine mange originaliteter, og det er helt klart til stede, sammen med et fargevalg som er sjeldent å se i denne kategorien. Fantastiskt bra bilde Line! Ser fram til flere av samme sort, eller andre overaskelser. mvh Ulv
Line Kristin W.
Tusen takk for inspirerende og morsom kommentar, Ulv! :-)

Å ja, guttelusedressering er vanskelige greier!
Det der med å kjenne lusa på gangen er bare en tullete påstand fra besserwissere som verken har lus på gangen eller i stua og null anelse om hva de snakker om! Sannheten er nemlig at ingen vet hvor lusa hopper, ikke engang pikelusene de hopper til og på og fra om høsten når de er ustyrlige tenåringsguttelus! ;-)

Snart sommer og lusetid! Jihhhaaa! :-D

- Line :-)

Hege-Christin S.
Hei Line!

Veldig pent og flott komponert bilde, fine linjer.

He he sitter her og humrer for meg selv når jeg sitter her og leser dine og andres kommentarer, sliter litt da med å kommentere bildet...
Skjønner at dine små venner har mange fans ;)
Kan ikke si annet enn at du er utolig flink til dette, og har mange fine bilder.

Gleder meg til å se fortsettelsen....;)

Mvh
Hege
Nils G.
Det jeg liker best her er følelsen av at Lasse gruer seg litt før den store klatreturen.

Så liker jeg svært godt den fine buede linjen som Lasse står midt inne i.

Elegant er det også å se på med den flotte rødfargen som Lasse ikke matcher like bra.

Nils
Line Kristin W.
Tusen takk for fine kommentarer og god hjelp til smilemuskeltrening, Hege Christin og Nils! :-)

Det er vel ikke lenge til Lasse kommer hjem til Knatten for en velfortjent sommerferie nå, tenker jeg. Så får vi se om han har vokst seg mer macho og voksenlusgrønn siden i fjor ;-)

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu