Som kua i den grønne eng
Som kua i den grønne eng tar flua kveldskosen i matfatet:
Hele dagen har den summet omkring, krøpet inn i hver åpen smellblomst og suget til seg jum-jum til den nesten ikke orket å fly lenger. Nå gjenstår bare kveldsstellet og noen søte kveldsgulp som avslutningen på en deilig dag.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 75-300 mm IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Annetm Nikon 2x forsatslinse
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger461
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201043} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Steinulf L.
Litt av en objektivkombinasjon, men en bemerkelsesverdig dybdeskarphet. Hvit blomst i sterkt sollys er en utfordring og noe av detaljeringen forsvinner vel. Uansett, et fint sommerbilde.
Thorfinn B.
det første som slår meg er at bildet virker uskarpt, men er forsøkt å reddes med overdose usm.

Det andre som slår meg er at du kan veldig mye bedre enn dette Odd Tore. Harde kontraster, utrente flater, uskarpt,... ! Ok kompa, men det blir ikke spennende nok denne gangen.



Torbjørn K.
Jeg må nok si meg enig med Thorfinn her. Dette blir litt vel uskarpt og så er lyset i det hardeste laget. Jeg pleier å like dine litt ''finnurlige'' løsninger på tradisjonelle og hverdagslige motiv, men her synes jeg det blir veldig ordinært uten at hverken teknikk eller lyssetting helt sitter. Da blir det ikke noe som fanger interessen min, og bildet faller desverre gjennom.

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.
Historien er jo ikke så ille. Og blomsten, den har jeg aldri sett før.
Bildet er godt komponert, mer gjentar jeg ikke for det er allerede nevnt.
En liten antydning til strå/gress i bakgrunnen gjør bildet mer interessant og viser at bildet er tatt ute. Også flott for balansen.

~ingebjørg
Tom A. T.
Det harde lyset og den mørke bakgrunnen sliter litt for mye på mine to blå også. For øvrig en svært så fotogen plante du har valgt for andledningen, og flua utgjør et element som drar i positiv retning. Ellers heller jeg i retning av å være enig med de to foregående T'ene.
mvh Tom T
Inger-Lise S.
Hei Odd Tore! Et annerledes bilde fra deg dette. Du har lagt det under kategorien ''Dyr''.I mine øyne er det macro,uten at det har særlig betydning. Absolutt de fleste som starter med macro sliter..Men, så har du allerede med det bilde ''Avvikeren'' bevist at macro,det kan du. Det bildet var jo perfekt, i den grad man tillates ( ;-) å kalle et bilde perfekt...
Her er uskarphet og lyset nevnt. Også den bemerkelsesverdige dybdeskarpheten. Jeg er enig der.
Hvorvidt et bilde absolutt må være spennende...Tja, alle kan jo ta en titt i egne Portefolier ;-)
Men uansett,jeg anser deg for å være en dyktig fotograf. Her har du ikke lykkes. Så er det også godt å inneha den selvuhøytideligheten som gjør at man er raus nok med seg selv til å tåle å ikke alltid lykkes.
Jeg gleder meg til ditt neste bilde,jeg :-)
P.S. Du viser førøvrig en blomst jeg mener jeg aldri har sett.
En trivelig liten tekst som følger bildet.

Mvh Inger-Lise
Odd Tore S.
Bildet ble tatt i fjor på denne tiden, og ble ikke lagt ut da. Dere har bekreftet grunnen til dette.
Det er nok egentlig makro, tatt med snekker-makroutstyr, dvs. telezoom og 2 x forsatslinse. Lukkertid var 1/80 s, antageligvis f/22 for å oppnå dybdeskarphet. Data om bl.a. blender og brennvidde har forsvunnet fra filen.
Dette var nok å strekke denne kombinasjonen for langt. Råbildet er noe ullent, og usm behandlingen var annerledes enn vanlig, dog ikke slik at jeg vil kalle det råkjør (5-1,5-200).
Jeg synes at kommentarene her er nyttige tilbakemeldinger: Snekker-makro holdt ikke mål her når det gjelder skarphet. Lyset er ikke håndtert bra.
Makro må tas med i vurderingen når jeg en eller annen gang skal oppgradere utstyret. Denne telezoomen sliter litt med skarphet, kontrast og motlysegenskaper også ved normal bruk, så både en erstating for den og et makroobjektiv med forholdsvis lang brennvidde og helst IS/VR vil være en del av oppgraderingen.
Nikon har egnet makro, D200 og annet snadder. Jeg er ikke Canonfrelst, og mye av Canonutstyret mitt er gammelt til SLR. Men dette blir dyrt ... Får se hva Canon finner på i løpet av høsten.
Hardt lys? Ja, sent kveldslys. Burde brukt reflektor, men den var ikke der. Min feilvurdering/latskap.
Bakgrunnen er villet mørk, gras og stein i dyp skygge. Den ville blitt nokså mye mer urolig om den var lysere. Så på det punktet er jeg noe uenig i kommentarene.
Smellblomstene blomstrer på hytta i år også, og fluene surrer. Kanskje kan det bli til noe med lånt 50 mm makro, selv om den nesten havner oppi objektet. Det er stort sett den jeg har brukt til senere makroer, deriblant ''Avvikeren''. Men den er ganske upraktisk pga. brennvidden.
Odd Tore
Fred S.
Du har fått nok pepper her; så jeg konsentrerer meg heller om det botaniske. Synes bestandig det er artig når nye arter (ville, vel å merke...) dukker opp, og denne har jeg ikke sett før; på dotten altså. Ellers er jo engsmella temmelig vanlig, men du viser i det minste at den også er fotogen. Tror muligene alle planter ( ville, igjen vel å merke) er det, ikke minst fjellplantene, bare se på kolleksjonen til en annen Odd her inne ( Kjølstad).

vh fred
Kurt S.
Er langt fra noen makroekspert men kan se de tekniske svakheter som er nevnt. Så veldig ille ble det da heller ikke (Sett fra mitt ståsted)
Litt mykere lys og litt bedre fokus/skarphet er vel det som mangler for at du skal være helt i mål. Reflektor og solblender er nyttige hjelpemidler skulle jeg tro.
Ellers en veldig fotogen og spennende plante.
Kommer man nært nok, og tar seg tid, er det mye fint (og smått) å betrakte i naturen.
Vet ikke helt hvorfor men kom til å tenke på Alf Prøysen da jeg leste det du skrev -:)
En flott liten sommerhistorie.
Mvh Kurt


Lars-Anders M.
Meget vakkert sommerbilde. Ok.
Johan K.
Synes ikke du helt lykkes her. Teknisk svakt, og lyset er litt i det hardeste laget. Så, jeg sier meg enig i TB sin kommentar.

Men, det er jo en fin tid i disse dager for nye forsøk :)

Johan
Inger Anne Maritsdotter V.
Bildet minner meg om et gammelt fargebilde fra filmens dager,
det tekniske er allerede nevnt så mange ganger, at eg skal ikke repetere til det kjedsommelige,
eg likte den mørke bakgrunnen og den severdige blomsterarten.

Inger Anne
Avsluttet .
Hei Odd Tore
Synes bildet er ganske lekkert. Flotte kontraster og en mektig fin blomst. Ja lyset er ikke på din side, men synes ikke det ble så ille når du fikk såpass mørk bakgrunn. Flua og blomsten er i sterk sol men allikevel danner det fine kontraster isammen med dybdeskarpheten som jeg liker godt.

mvh arild
Espen A. I.
Dette synes jeg ligger under din vanlige standard som preges av god teknisk ferdighet. Ikke vet jeg hvilke forhold du brynet deg på heller, men det er likegyldig, når det er det ferdige resultatet som telles for oss beskuere.

mvh Espen
Ketil K.
Forsatslinse på en 75-300mm høres ikke spesielt lovende ut, men kan være morsomt som eksperiment. Konklusjon er vel at et standard makrobjektiv heller lønner seg, og et hvitt A4 ark kunne også ha hjulpet.
Bente K.
Dette synes jeg var et forfriskende innslag i de late sommerdager. Sommerstemningen skal vi ta vare på, og det gjorde du her.
Så kan vi la humla suse med det tekniske arbeidet.
mvh Bente
ingeborg w.
En veldig pen plante du har tatt bilde av. Jeg liker formatet, den mørke bakgrunnen og den feite flua. Desverre er det ikke skarpt nok, også litt lite detaljering i det hvite.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu