Speiling
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikkor 200mm VR 2,0
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/750s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger794
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201311} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kjetil S.
Hei

Fine mettede farger. Perfekt kveldslys, og ternas positur er nydelig. jeg synes det mangler litt på skarphet/detaljering, men som et stilistisk studie i form, lys og farge fungerer det meget bra. Synes også at det er noe digitale artefakter jeg gjerne skulle vært foruten - f.eks over vingene og ved gjenspeilingen i sjøen.

mvh Kjetil
Stine J.
Hei Ketil,

Rett og slett nydelig positur på fuglen. De mettede fargene kler bildet. De mørke stripene på vannet over fuglen trekker litt mye oppmerksomhet, men alt i alt er dette flott!

mvh Stine
Eyvind R.
Et nydelig ternebilde, Ketil. Flott positur og et nydelig mettet lys. Et velvalgt utsnitt. Enig med Stine mhp. mørke striper på vannet...

Mvh Eyvind
Odd Tore S.
Her blir jeg nesten målløs.
Supre mettede farger som går rett hjem hos en som var varm tilhenger av gammel Kodachrome, plassering av fuglen topp, skarphet bokstavelig talt på dråpenivå.
At fuglen ikke er like detaljert som om den hadde sittet i ro synes jeg ikke at det er grunn til å trekke for. Men som vanlig bedømmer jeg bildet på bekvem betraktningsavstand, og stikker ikke nesa inn i skjerme for å sjekke på pixelnivå.
Flott reklame for fotograf, men også for objektivet slik jeg ser det. Slik skarphet og kontrast har jeg aldri sett fra min Canon telezoom.
Odd Tore
John S.
Inponerende bilde. Likte både farvene, komposisjonen og motivet. Mer er det vel egentlig ikke å si.

John
Rune Edvin H.
Fint, dog litt overmetta i fargene, i alle fall sånn som jeg ser det her og nå :)
Tom A. T.
Lyset under vingen er bent fram fantastisk gjengitt, speilingen er nydelig og ikke minst den lile vannsøylen opp til nebbet er alle elementer som gjør dette til en nytelse å betrakte. Fargemetningen er akkurat innenfor grensa på min sjerm.
mvh Tom T
Jan M.
Meget bra fanget øyeblikk. Jeg syns vel også at fargene er litt for tunge, men det fikser du lett (dersom du ønsker å prøve)
Carsten A.
Meget fint lys, enig med Tom A. Trogstad, dog ikke om fargemetningen, som er klart for høy - men det skal det vel gå greit å rette.

MVH CA
Gro K.
FEMENALT, Ketil. Flotte gjennomlyste vinger(er vel rødnebbterne ? ), veldig morsom speiling med varierte og spennende detaljer, dråpene fra nebbet er en kjempeviktig detalj, fuglen er riktig plassert i utsnittet, og alt er såre vel..
Synes stripene øverst gir en fin innramming av bildet. Derimot de to nederste stripene (avslutningen på refleksen av terna) er jeg LITT usikker på. Nei, de må visst være der allikevel.
Når i all verden fikk du tatt dette bildet, Ketil.
Hilsen gro.
Ketil K.
Hjertelig takk for kommentarene. Bildet er tatt i Østfold for noen dager siden, av makrellterne i det siste kveldslyset. At vingene blir såpass gjennomlyste skyldes det lave lyset. Ellers er det riktig at det er i første rekke rødnebbterna som har gjennomskinnelige vinger. For sterk fargemetning og div. artifakter er notert, på hytte-PC-en blir ikke dette så lett å kontrollere. SKulle gjerne hatt litt bedre skarphet på fuglen. F9 var nok i overkant, burde sikkert kjørt større blender.
Geir Arne M.

Vakkert - vakkert Ketil. Prøvekjørt agnet ? Nydelig bilde.

Fargemetningen er blitt kommentert .

mvh
geir
Ketil K.
Yepp Geir, det funka!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu