Martha
Jente baby studio
Bildet inngår i albumet -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-23 21:01:32
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Canon EF 24-105mm f/4,0L IS USM
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO:50
  • Nei
  • AnnetHar her brukt to lamper med dagslys lysstofrør på bakgrund. Paraply 45grader på venstre side, softboks 45grader fra høyre. Ser jeg plasserte paraply og softboks for høyt. Vil vite hva jeg kunne gjort annerledes og bedre. Dette er mitt første bilde tatt i studio...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger412
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201408} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Robert S.
Synes det ble sinnsykt flott jeg! Pent blikk av jenta, krystallklart og sylskarpt.
Eneste jeg må si meg litt ''missfornøyd'' med er skyggepartiet med beina, det er heldigvis ganske diffust, så det trekker ikke så alt for mye oppmerksomhet.

Ellers en veldig fin og jevn overgang fra underlag til bakgrunn!

Stå på!


- Robert
Avsluttet .
Fint portrett av en flott jente! Mulig det er skjermen min, men jeg ser et rødstikk i bildet, slik at babyen nærmest ser solbrent ut.

Men uansett, bra :)

--
Bjørnar Hauge
Robin B.
Hvis du vil lære deg hvordan du bruker studioblitser er det en lur ting og prøve å forstå hva som skjer før du tar bildet istedet for å gjette på noe. Og det er en fordel og vita hva man ønsker og oppnå før man begynner, ikke la tilfeldighetene råde helt. Spør deg selv med hver enkelt detalj om den bidrar positivt eller negativt. Fjern det som ikke bidrar positivt og forsterk det som fungerer. Bakgrunnen din fungerer dårlig her, og lyset på ungen bidrar ikke til å lage et flott bilde, og huden på ungen er undereksponert. Begynn med å finne en bakgrunn som matcher motivet og lag litt mere liv i lyset ved å f.eks. lyssette mer fra den ene siden og mer rettet. Her har du samme verdier fra høyre og venstre, det er sjelden vellykket på denne type bilder. Men skaff deg noe literatur med bilder du liker, og prøv å gjennskape lyssettingen for å forstå hva som skjer. Få mennesker klarer å være nyskapende helt fra starten av, prøv å få til det andre har gjort før deg som du liker. Når du behersker det noenlunde kan du eksperimentere selv og få bedre resultater.
Og begynn med ei lampe med en hvir paraply eller softboks på og eksperimenter med avstand, vinkel imellom lampa og motivet og styrken på lampa. Alt er lov, også og blande med tilstedeværende lys. Når du behersker dette (om et par år ;) kan du begynne med flere lys... Du kompliserer det enormt for deg selv ved å rote med for mange lys samtidig, begynn med det enkle og forstå hva som skjer når du endrer på de parametrene jeg nevnte over.
MHO
Ståle-René H.
Robert Struck:
Takk for kommentar :-)

Bjørnar Hauge:
Takk for kommentar. Rødstikket skyldes at hun 1 minutt føre hadde badet i en balje med varmt vann ute i sola, samt at det ble veldig varmt inne i studio.
Fortsatt fin kveld.

Robin Balas:
Ja jeg vil lære meg hvordan jeg tar bilder med studioblitser og da mener jeg at en fin måte å lære på er å lese om emnet, prøve og feile og lære av konstruktiv kritikk.
Jeg mener at jeg ikke har benyttet gjetteteknikken her. Styrken på den ene blitsen var justert høyere enn den andre og jeg ønsket ingen skygger under hake og lignende.
Om du mener det er tilfeldighetene som fritt har fått råde her så får det være din mening. Hvorfor synes du bakgrunnen min her fungerer dårlig? Hvilken bakgrund hadde vært bedre? Jeg brukte hvit bakgrund som jeg dro utover gulvet i en bue for å ikke få overgang mellom gulv og vegg. Grunnen til at jeg benyttet hvit og ikke for eksempel grå er at jeg ville ha det absolutte fokus på ungen og fremheve den. Hvorfor mener du huden er undereksponert? Jeg vil lære og trenger da mer forklaring på det du bemerker.

Håper du gir meg litt mer forklaring, siden det var tips jeg ba om ved å legge ut dette.


Avsluttet .
Synes bakgrunnen fungerer fint!

--
Bjørnar Hauge
Ståle-René H.
Bjørnar Hauge:
Takk for det og riktig god helg til deg og dine :-)
Avsluttet .
Bildet er helt fint det, bra hudtoner, og god bakgrunn..litt mørkt på baksiden av jenta bare..ser ikke noe rødstikk på min skjerm..
Lek og eksprimenter med mange lamper i studioet, det er utrolig hva som kan komme ut av tilfeldighetene, og med barn i studio er det helt greit med et flatt lys, fordi små barn er umulig å kontrollere.. :-) og det er stort sett ansikt og øyne som er det viktigste, og det har du mestret her..

T
Ståle-René H.
Terje Madsen:
Takk for tilbakemeldingen :-)
Avsluttet .
Sæthre: Ditto, riktig god helg! :)
Espen S.
Nå har jeg null peiling på studiofotografering, men tillater meg å kommentere likevel.
Om dette er første forsøk på slike bilder må jeg si at det er temmelig godt utført. Jeg er enig med ting som tidligere er nevnt, bl.a. at huden er noe undereksponert, samt at høyre (hennes venstre) side blir litt for mørk. Det ble også en veldig kraftig rødfarge i huden, og øynene burde komme litt mer fram i lyset og fange oppmerksomheten, for det var litt av et sjarmerende blikk og uttrykk. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu