Bestemor
Bildet inngår i albumet Bestemor - Altzheimer tar fra oss bestemor....bit for bit.
Utstyr
  • Minolta Dynax 404si
  • Minolta 28-80mm AF zoom
  • Blender-
  • FilmtypeAgfa APX400
  • ja
  • AnnetMørkerom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger49
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_20142} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Eskil O.

Fint portrett av en gammel furet Dame.Synd med sykdommen som også rammer pårørende,fordi det så vanskelig å fatte at de bare forsvinner bit for bit som du selv beskriver.
Likevel et flott bilde å ha som minne.

Eskil.
Henning J.

Meget utrykksfullt portrett. Bildet bærer preg av vemod og alderdom. Bra!

mvh Henning
Carsten A.

Bra, men jeg syns ikke lyssettingen er godt valgt her. Direkte, hardt medlys (blitz på høyre side av kamera?) modellerer ganske dårlig. Til slikt som dette er naturlig, helst indirekte eller diffust lys, f.eks fra vindu, gråvær ute osv., meget bedre. Ofte fordrer det stativ. Her er vel også bakgrunnen noe for nær modellen, jfr. slagskyggen.

Briller er alltid vanskelig på et portrett, nok en grunn til å unngå direkte rettet lys, særlig blitz, der det ikke er lett å vite hvor sjenerende reflekser kan oppstå (her også i klær, ser det ut til).

Et godt ansikt - håper du tar for deg modellen flere ganger - bl.a. med en annen lyssetting.
MVH CA
Kolbjørn E.

Har brukt kameraets innebyggede blitz som spretter opp loddrett over linsa, mulig det er lagt inn en liten vinkling av reflektorene inne i den, for å ikke komme ''rett på'' (vet ærlig talt ikke). Uansett er blitz ett dilemma for meg for tiden da jeg bare har dette ene objektivet (28-80mm f.3,5 AF), og hater hva blitzen gjør med bildene mine.

Jeg sparer for øyeblikket til fastlinse til portrettbilder bl.a. for å slippe å bruke blitz. Har du noen gode råd her? 80mm, 100mm? Ett godt objektiv som passer mitt kamera uten å være altfor dyrt?

Mvh Kolbjørn
Carsten A.

En 80 mm, som du har, burde være svært brukbar til bl.a. portrett, og f/3.5..f/5.6 passer langt fra dårlig for portrett. Om du ikke har stativ og snorutløser, kjøp det før du kjøper fastopptikk på f.eks. 90-135mm. Fastoptikk er forøvrig som regel en meget god idé. Jeg kjenner ikke til Minoltas kameraer og optikk, men det du har er nok ganske brukbart. Det er mye viktigere å ha kamera på stativ enn å ha et objektiv som er bedre enn den zoom'en du har. Med kamera på stativ og opptak i naturlig belysning (diffust lys fra vindu f.eks.) skal du komme meget langt. Nen dersom dette ikke blir tilfredsstillende, kan du seinere vurdere å kjøpe en (brukt?) fast 90-135 mm. Minoltas kameraer og optikk er ganske ukjente for meg, og ikke så veldig utbredt her i Norge, så der har jeg ikke noe konkret råd å gi.

Jeg regner med at du kan kutte ut blitzen, men andre har vel bedre greie på hva som kan gjøres med denne kameramodellen.
MVH CA
Kolbjørn E.

Joda, jeg har både stativ og snorutløser, men jeg er ikke veldig glad i å bruke det på ting som beveger seg, da øyeblikket som regel er borte innen jeg rekker å ta bildet.
Kunne kanskje vært lettere med et ettbensstativ (monopod?), men jeg ønsker helst å slippe :-) Blitsen er selvfølgelig mulig å slå av, tvinge filmen i høyere ISO verdi ev. for å oppnå en rask nok lukkertid for å kunne holde kameraet, men det gjør vel sitt med kvaliteten det også.
Jeg får forfatte en annonse i bruktmarkedet på en 90-135mm fastlinse og håpe noen har ett liggende.
Takk for tilbakemelding!

Mvh Kolbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu