Collosseum av gull
Bildet inngår i albumet Roma - Den evige stad og Vatikanet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-01 02:42:10
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot S230
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger299
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_203001} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Odd Tore S.
Du har lagt inn to bilder med nokså like motiv. Det er derfor naturlig for meg å kommentere dem samlet:
Allerede på thumbnailen var linjene av Colosseum tydelige, også den gyldne fargetonen. Jeg synes at den gjør seg bra.
Ved visning i full størrelse må jeg over på fullskjerm og valgt ramme grå for å komme videre. Ellers svever byggverket i det sorte og det hele har en tendens til å flyte ut.
Kritikkversjonen tar med mest av arkitekturen. Uheldigvis også med betydelig fortegning og kutt i toppen. Her har du vel ikke hatt nok vidvinkel til helt å makte oppgaven? Uansett, jeg synes at enten perspektivet burde vært rettet mer opp i PS, med de konsekvenser det vil ha for avslutningen i toppen, eller som et alternativ at det kunne vært enda mer fremtredende med mer vidvinkel. De fiolette buene står ikke så bra til resten av det gyldne.
Galleriversjonen synes jeg ble mer vellykket, mer gylden med positivt bidrag fra trærne. Med tynn ramme lukkes også det gapende sorte feltet i øvre høyre hjørne. Litt trist at du akkurat kuttet toppen av muren. Ellers er det ingen forstyrrende fargeinnslag her. Den ensomme lampa i venstre kant kunne vært klonet vekk.
Gullglansen gjør bildene til mer enn standard avbildninger av Colosseum. Da jeg i sin tid besøkte stedet, fant jeg at det mest spennende ståstedet var på toppen med utsikt over hele arenaen som da ble ovaler i en oval. Dette måtte vært spennende i det lyset du har valgt. Har du noe fra innsiden også i samme lys?
Odd Tore
Anne-Lise S.
Hei, Odd Tore!

Ja, Disse bildene av Collosseum er på sett og vis litt like, men de er tatt fra to ulike steder. Dette bildet er tatt på veien foran Collosseum, mens ''Gyllent samspill'' er tatt fra baksiden, fra Forum Romanum.

Ang. ramme så er jeg helt enig med deg! Jeg synes også at begge bildene svevde litt i det tomme rom, og vurderte ramme, noe jeg nå gjorde etter at du også tenkte det samme. Det resulterer i at v2, begge motiv, får en stygg hvit rammekant nederst, men det får så være. Det kommer av at jeg croppa vekk navnetrekket mitt på begge de versjonene. Får bare leve med det...

Ja, jeg ser det kuttet av toppen i ''Gyllent samspill''. Prøver å bevisstgjøre meg på disse kutta mine nå etter å ha blitt med her på dotten, for jeg ser at mine tidligere bilder har flere slike kutt...

De fiolette buene er lys innenfra der hvor det finnes et galleri med kunstgjenstander; skulpturer, krukker, mosaikkbilder..., og jeg ser hva du mener. Kuttet i versjonen her på toppen synes jeg selv fungerer. Jeg får frem buen i byggverket på en fin måte gjennom dette kuttet. Ser likevel hva du mener. Har nok bilder der toppen ikke er kutta også..

Har ikke noe innvendig bilde av Collosseum i dette lyset, for var der på dagtid siden det var stengt sent om kvelden, da disse bildene ble tatt. Så også disse buene innvendig, og har flere slike bilder jeg også. Synes imidlertid disse ble mer spennende i.o.m. kontrastene i lys og skygge, bevegelsen fra billys, gyllenheten som gikk igjen i treet på utsiden og selve byggverket m.m. Et spennende motiv som kanskje er litt oppbrukt, men som jeg likevel fant interessant, og spesielt på kvelds- og nattestid!

Takk for kommentarene dine! Setter pris på at du deler kunnskapene dine med meg og at du bruker tid på å kommentere en amatørs bidrag her inne!

PS: Disse bildene ble tatt med mitt forrige kompaktkamera! Ingen vidvinkel-linse der...

Anne-Lise
Lars-Anders M.
Jeg syns lysstripen av en bil eller noe slikt i forgrunnen forstyrrer.
Anne-Lise S.
Ja, det forstyrrer, og det er meninga. Forbi Collosseum går en hovedvei der flere millioner bilder passerer hver dag, men nå på kvelds- og nattestid var det for meg om å gjøre å prøve å få med noe av dette for at motivet skulle vise/gi et reellt inntrykk. Jeg synes jeg klarte å fange dette opp på en ok måte. MEN jeg har flere bilder uten lysstripene fra passerende biler. Kanskje legger jeg inn fler, men det blir kanskje litt kjedelig å legge inn så mange av nesten samme..., så jeg kan evt. heller legge det i potofolioen min.

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Likte best dette bildet og lysstripen fra en bil gjorde bildet mer spennende og severdig i mine øyner.
Flott arkitektur, stemningsfullt ys.

Inger Anne
Anne-Lise S.
Takker, Inger Anne! Jeg ser vi er enige!

Anne-Lise
Nikolai E.
Først: Colosseum blir aldri oppbrukt som fotomotiv! Det finnes stadig nye vinklinger og ikke minst varierer belysningen. Slik som du viser her.

Den avbrutte buen i toppen er jeg usikker på. Synes vel helst at bildet/komposisjonen er bra som den er. Derimot litt uheldig at fasaden heller bakover (som en effekt av kameraet rettes oppover). Kunne vært rettet opp slik at kanten til venstre hadde vært loddrett.

Skjønner ikke hva Odd Tore mener med ''Uheldigvis også med betydelig fortegning...''

Lysstripen etter billykten nederst i bildet forstyrrer mye, synes jeg. Enig med Lars-Anders her.
Anne-Lise S.
Nikolai: Aller først, takk for kommentaren! :-) Ja, jeg ser det du sier om helningen, men ser også at dersom jeg hadde retta opp akkurat dette bildet, så ville jeg bli nødt til å croppe på venstre side, noe som ville ført til et kutt i bygningen der. Jeg liker som sagt etterlevningene av billyset som er nederst i bildet og som går ut av bildet til høye. Har andre bilder tatt fra nogenlunde samme sted, uten denne, og det er klart, det blir en helt annen ro over de bildene kontra dette. Synes likevel selv at det gir bildet bevegelse, og at det gjør bildet spennende og litt annerledes enn ''bare et bilde av Collosseum'' liksom. Som sagt så har jeg det også, om enn de ikke er lagt inn her! Det kan forresten hende at det er denne lysstripen Odd Tore mener med ''Betydelig fortegning''? Men jeg vet ikke?

Anne-Lise
Odd Tore S.
Billyset er gyldent og OK for meg. men ikke nødvedig.
Med fortegning mener jeg perspektivvirkningen av at kameraet er rettet oppover kombinert med eventuell fortegning pga objektivet, som kunne vært merkbar med vidvinkelobjektiv (tønneformet fortegning).
Litt upresist skrevet.
Med PS og Perspective kan mye slik fikses om du har god tid og liker prøving og feiling.
Odd Tore
Anne-Lise S.
Setter pris på at du forklarte hva du mente med fortegning. Er ikke så inne i slike fotouttrykk ser du....

Anne-Lise
Anne-Lise S.
Takk skal du ha! :-)
Steinulf L.
Vellaget Collosseum bilde, egentlig i en nokså tradisjonell drakt, men med et spennende lys. Som du sier passerer millioner av biler her hver dag. Billyset hører med for meg, og er med på å få frem kontrasten mellom det gale og det nye. Fint reisebilde.
Anne-Lise S.
Takk til deg, Steinulf! :-) Ja, det er noe med hva som er realistisk; ekte, og hva som er skapt... Jeg tenker på billysene som henger igjen i dette bildet. Det er slik det var, og jeg ønsket å prøve å få det frem. Synes jeg klarte det. På andre bilder knipset jeg mellom biler som passerte, så... Men fant dette ganske spennende nettopp pga lyset som henger...

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu