life by the drop
Disse dråpene er 1mm små og jeg lener meg nedover et skrått berg, nesten så jeg stuper ut i den lille dammen hvor jeg tilbrakte så mange timer med rumpetroll-maur-eksprimenter og bensin-i-dam-hive-på-en-fyrstikk-eksprimenter da jeg var lita...
Bildet inngår i albumet Dråper -
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger659
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_203132} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Halldór G.

Hej Ingebjørg
Utrolig smukt bilede! Det abstakte og maleriske i dette natursceneri fanger mig.
Hilsen, HG.
Fred S.

Ser sprudlende ut. ( sånn apropos brus med eller uten innhold) . Ellers vet jeg ikke helt denne gangen: Det ble litt mye reflekser å forholde seg til, og en tilsvarende mengde farger. Ganske pent, men får ikke helt taket på dette.
Synes jeg aner en del støy også, i mørkeste feltet.
De 3 (muligens flere) ''ekte'' dråpene er nydelige, noe så enkelt som en diagonallinje med 4-5 av dem uten forstyrrende reflekser ville sikkert ha gjort seg.

vh fred
Stine J.

Hei Ingebjørg,

Tror jeg sier meg enig med Fred her. Litt for mange refleksjoner å forholde seg til. Dråpene er jo bare lekre, men blikket dras litt mye mot de store refleksjonene i øvre halvdel av bildet. Kanskje en kutt fra toppen hadde gjort seg? Da hadde du fått et renere uttrykk. Fine toner og farger i nedre del av bildet. :)

mvh Stine

Erik B.

Heisann!

Det er ett eller annet ved dette bildet som får meg til å tenke på tidlig Pink Floyd, uten at jeg helt kan sette fingeren på hva. Fargene minner kanskje litt om ''A Saucerful Of Secrets''-coveret eller noe... Må nok si at jeg skjønner poengene til Fred veldig godt, selv om jeg nok ikke syns mengden av refleksjoner er udelt negativ. Jeg syns at bildet får sterke psykedeliske kvaliteter pga nettopp disse refleksjonene (og PF-linken).

Jo, jeg likte dette. Det har litt friksjon.

Hilsen Erik.
Jóhann Á.

Hei Ingebjørg!
For meg så kunne bildet funket greit med diagonal fordelingen, de skarpere dråpene nederst, de gjentatte formene i hele bildet med de store oppe til høyre. Men jeg syns det blir mye fargestøy som gjør det hele litt grumsete.

MvH, Johann
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer!

Støy kommer av at det er et utsnitt. Det er også grunnen til at det ikke blir noen annen versjon her.

Erik - Så morsomt å høre! Pink Floyd er det eneste som står i cd-spilleren for tida, så det passet jo godt.. Jeg ser godt at det kan minne om ''A Saucerful Of Secrets''. Jeg er glad i reflekser og forsøker å bruke dem på en positiv måte. Det ligger mange flotte farger i dem..


-ingebjørg
Terje V.

Hei Ingebjørg, er du pensjonert pyroman altså?:)

De to første dråpene er veldig flotte, men det blir for mye reflekser og støy som tidligere nevnt. Liker ikke fargesammensetningene heller, men det er min mening. Du kan bedre enn dette. Fortsett å eksprimenter, for all del:)

Terje
Inger Anne Maritsdotter V.

Må flire av hva du drev på med som lita:-)

Likte godt de skarpe dråpene, interessant toneomfang forøvrig.

Inger Anne
Espen A. I.

Et bilde med ekstremt potensiale, men dessverre dekkes dette av relativt dårlig teknisk kvalitet. Nesten, jeg håper inderlig dette kommer ut i en bedre versjon, fordi det er sikkert et kvalitetsstempel.

mvh Espen
Ina W.

Spennende og annerledes, til tross for kvaliteten.

Du må være forsiktig så du ikke skader deg da! :)
Hvordan foregår forresten rumpetroll-maur-ekspirimentet?

Må si at jeg synes du er veldig flink, og at dette ikke er et av de beste bildene du har tatt.

Ina
Avsluttet .

Hei Ingebjørg
Jeg liker det jeg ser. Mange spennende elementer og reflekser i flotte farver.
Dråpene slik du avtegner dem gir også dybde.

Vakkert, men det skulle vært noe større.

mvh arild
Odd Tore S.

Her var det mange dråper i mange retninger.
Tror at bildet hadde roet seg ned om de hadde hatt et tydeligere felles utgangspunkt.
Denne gangen reagerer jeg på teknisk kvalitet, her var det mer støy & co enn godt er. Hva med en liten runde gjennom NI eller en slektning av denne med vekt på rens av fargestøy?
Det høres forresten ut som om du har drevet litt med en type natureksperiementer som jeg også drev med i barndommen, og som voksne hadde store problemer med å forstå den vitenskapelige verdi av. Bobler og kamera er nok mer akseptabelt i de kretser.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for flere kommentarer her.

Terje - eksprimentere vil jeg alltid gjøre. Og bedre kan man alltids,
men det er ikke så viktig for meg å legge ut det beste hele tiden.
Jeg vil også høre meninger om bilder jeg liker selv og som ikke er teknisk sterke.


Espen - desverre, det kommer ikke en ny versjon pga at det er et utsnitt.

Ina - rumpetroll-maur-eksprimenter gikk tragisk nok ut på å stikke ei fjøl
(les: båt) i ei maurtue for så å sette den ut i dammen og legge på noen rumpetroll (les: mat)...Fortellingen slutter der. -Jeg vil ikke skremme noen....

Odd Tore - ja, støy og co er ikke en egnet ting. Men det er ikke NI i elements!? Vitenskapen som dyrkes i barneårene er svært viktig, godt å høre at det ikke bare var meg ;) En måte å bli kjent med naturen på...


-ingebjørg
Odd Tore S.

NI er ikke i elements, det er et program som kan kjøpes som en plug-in til PS.
Eller du kan gjøre som jeg:
Last ned demoversjonen, som er et gratis selvstending program, og gjør deg kjent med den først. Den er ikke topp å jobbe med, bl.a. bestemmer den at utfila er .jpgkomprimert slik den ønsker.
Jeg har ikke kjøpt NI fordi jeg ikke er overbevist om at det er det rette for meg, dessuten håper jeg en eller annen gang å kjøpe meg fri fra proletarversjonen av PS Elements som fulgte med 300D, og skaffe meg et program som kan en del av de sakene jeg ikke får til med PS El. Men fortsatt er det så mye som PS El kan som jeg ikke har prøvd at denne modningsprosessen går ubegripelig langsomt.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for tilleggsopplysninger, Odd Tore. Jeg har elements (takket være Aase Marit Wage som sendte den til meg) på pc og snart får jeg fullversjon på mac. Får se om jeg laster ned NI en gang..Det er vel bedre å forsøke å unngå støy enn å være avhengig av å måtte fjerne det!?

-ingebjørg
Odd Tore S.

Uten tvil er det best å unngå støy, men det lykkes ikke alltid for meg med 300D, hvor det lett dukker opp fargestøy i mørke områder også ved ISO 100, og i flater med fine og svake overganger i toner som solnedganger.
Da er resepten, med utgangspunkt i en bilderversjon med riktig antall pixler for bruken, å lage én versjon med bare PS og en annen videre behandlet med NI, og så klone sammen disse til noe som er rimelig støyfritt og hvor viktige detaljer fortsatt er i behold.
Den dagen jeg får tak i et kamera som lager mindre fargestøy kommer jeg ikke til å savne resepten ovenfor! Men da er det nok mer jeg vil legge om i bildebehandlingen.
Odd Tore
Sissel N.

Utrolig vakkert og spenstig, kunstneriskt og interresant!
ingeborg w.

Jeg synes dette ble kjempebra jeg da. Jeg liker dette bedre enn det du la ut etterpå, for her er de skarpe dråpene blikkfang og så er det masse reflekser og forskjellige farger å titte på. Støyen plager ikke meg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu