Et liv i tro
Nonner på vei gjennom søylegangene på Petersplassen i Vatikanet.
Bildet inngår i albumet Roma - Den evige stad og Vatikanet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-03 12:27:57
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-08-03 13:03:30
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Powershot S230 (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger408
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_203366} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Lars-Anders M.
Meget fin stemning her. Liker dybden og roen i bildet. Bra.
Dag T.
Synd med den manglende skarpheten, og at bildet er litt skjevt. Ellers er gjentagelsen av formene ganske bra.
Bjørn-Arne C.
Liker måten du klarer å gjengi stemninger i dine bilder....

Synes kontrastene med de lyse og mørke feltene gir en dybde til bildet som jeg liker.
Må si meg enig i Lars-Anders Mosskull sin kritikk.

Skal det være noe å utsette på dette bildet, så må det være at jeg synes det var litt for skjevt og den lyse prikken på nonnen til høyre virker distraherende.

Mulig det er lyset imellom arm / kropp? uansett så tror jeg bildet ville blitt enda bedre hvis dette ble fjernet.

Ellers ser jeg frem til neste bilde i Roma serien, for det må være utrolig mange fine motiver du har fanget med så mye spennede arkitektur etc.

Anne-Lise S.
Hjertelig takk for gode kommentarer!

Ja, jeg ser også skjevheten, men aner ikke hva jeg kan gjøre i PS for å rette på den? Kan noen gi meg en detaljert oppskrift på hvordan slike skjevheter kan rettes opp?

Er klar over det med fokusen..., men det kan jeg dessverre ikke rette opp nå fordi motivet ikke lenger er rett foran nesa mi...

Den hvite prikken der er en refleks på sekken hennes. Den kan jeg klare å få bort. Hadde ikke lagt merke til den om du ikke hadde påpekt den, Bjørn-Arne! Takk!

Har et hav av bilder å ta av fra Roma..., så det blir nok fler etterhvert her...

Anne-Lise
Bjørn-Arne C.
Det ble mye bedre med refleksen borte.

håper forresten mitt lille forsøk på å guide deg til å rette opp bildet var forståelig? ('',)

Bjørn-Arne
Anne-Lise S.
Nå har jeg rettet opp bildet, og det tror jeg ble bra?

Takk for ''oppskriften''! Det var jo en enkel sak... Måtte dessverre kutte litt av armen til venstre nonne, men tror ikke det ødela noe...

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette syns eg var spennende og velkomponert.
Fin kontrast mellom lys og skygger.
Og veldig fin dybde.
Best i #3.

Inger Anne
Anne-Lise S.
Takk! Enig i at v3 er best! Var jo ikke mye som skulle til for å gjøre det bedre heller, takket være flinke folk her inne som ser og tipser!

Anne-Lise
John H.
Hei.
Versjon 3 vart veldig bra. Det er så flott at du søker råd.
MVH
John
Steinulf L.
V#3 er en klar forbedring. Synes du formidler Petersplassens ro og storhet ganske så bra her.
Anne-Lise S.
Tusen takk til både deg, John, og til deg, Steinulf, for kommentarene!

John: Dette er et glimrende sted å lære av dere som kan så mye mer enn meg, så det å søke råd faller seg helt naturlig. Det er også naturlig at jeg prøver ut tipsene jeg får, for å se om også jeg kan se det dere ser. Det kan jeg ofte, men ikke alltid.

Steinulf: Petersplassen var egentlig alt annet enn rolig denne dagen, for da holdt paven audiens og det var flere tusen mennesker utenfor disse søylene og ute på selve plassen, men akkurat her var det altså ro og det føltes sterkt og stort å bare være en del av det hele. Så dine ord om Petersplassens ro og storhet er jeg glad for at du delte med meg! Det er slik jeg også så det!

Anne-Lise
Anne-Lise S.
Er innom dotten fra hotell-pc`n her i København, og her er bildene mine utrolig mørke... Jeg håper da inderlig ikke at dette er slik de fleste ser mine bilder, for ..... :-(

Anne-Lise
Kristian Eugen B.
Hei Anne Lise! Bildene er en anelse mørke, men la ikke merke til det før du nevnte det. Nei... Ville ikke hatt bildet lysere jeg altså. Likte versjon 2 best jeg. Ville nok tiltet det en grad med klokken i stedet for å klippe det jeg da. så søylene blir rette i bildet.

Mvh. Kristian
Kristian Eugen B.
Hei Anne Lise! Bildene er en anelse mørke, men la ikke merke til det før du nevnte det. Nei... Ville ikke hatt bildet lysere jeg altså. Likte versjon 2 best jeg. Ville nok tiltet det en grad med klokken i stedet for å klippe det jeg da. så søylene blir rette i bildet. Ellers vil jeg si at jeg likte bildet veldig godt! Skikkelig National Geographic;)

Mvh. Kristian
Anne-Lise S.
Heisann, Kristian Eugen!

Ja, det er tydeligvis et eller annet med de ulike skjermene som kan gjøre et bilde veldig mørkt. Her på min pc (er hjemme igjen nå) ser bildet fint og lyst nok ut, mens det på pc`n på hotellet i Køben, ble fryktelig mørkt. Og da mener jeg veeldig mørkt; så mørkt at du knapt kunne se søylene... Det fikk meg til å stille spørsmålet, og jeg takker for at du svarte.

Du nevner v2 og at du heller ville ha tiltet bilde fremfor å klippe det... Hvordan kunne jeg ha gjort det? Har du en oppskrift?

Mvh
Anne-Lise
Kristian Eugen B.
Hei Anne-Lise! Ja dette er vel en av de få tingene jeg kan på Photo-Shop. Hvis du velger ''rotate canvas'' og i ditt tilfelle 1 grad CCW (counter clockwise) tror jeg du nærmer deg vatrede søyler. Så er det bare å klippe bort de skeive hjørnene på bildet og trimme det etterpå. Prøv deg frem! Du kan også rotere halve grader.

Mvh.Kristian
Anne-Lise S.
Din ''oppskrift'' er noe av det samme som Bjørn-Arne tipset om. Han tipset om Eyedropper - Measure tools - Rotate Canvas - Arbritary - Crop. Så nå har vi to metoder for det samme! Tusen takk!

Anne-Lise
Bjørn-Arne C.
Da synes jeg at jeg skal komme med en 3dje versjon som også kan funke i gitte tilfeller, og som er muligens den enkleste...

Hvis du skal ha et utsnitt av et bilde, kan du bruke crop for å finne utsnittet, deretter tar du musetasten ned mot f.eks høyre hjørne av bildet slik at cursor blir til en dobbelt kurvet pil, og deretter er det bare å dra til bildet er rett og velge crop. ferdig med både crop og justering av horisont på en gang.

Ellers ser jeg at det er blitt litt diskusjon rundt mørke / lyse skjermer, noe som jeg også merket, dog ikke så mørkt hos meg at jeg fikk probl. med søylene, men jeg så ikke konturene av sekken som hadde refleksen på den ene nonnen, før jeg oppdaterte skjermdriverne, og justerte skjermen skikkelilg.

mvh
Bjørn-Arne
Anne-Lise S.
Har ikke fått prøvd din 3. versjon enda, men høres rett og slett smart ut. Må croppe 2 ganger da. Hva som er raskest gjenstår å se, men det viktigste er sluttresultatet! :-) Thanks!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu