Istid
Rullesteinene på Tromøyas utside har blitt flyttet dit i istiden. Hver stein er unik med en egen historie.
Utstyr
  • Minolta Dimage 7
  • 28-200
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetProgramautomatikk og autofokus
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger353
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_20392} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Frank W. G.

Du verden for noen linjer isen har formet til oss.

Frank
Øistein T.

frank
du mener steinenes formasjoner, og ikke formasjonene I steinen regner jeg med?
men dette var en veldig pen stein!
Frank W. G.

Jo, jo!

Frank
Rolf S.

Flotte striper og bånd i denne steinen. Bergarten har da også fått navnet båndgneis som er blanding av lys og mørk gneis som er metamorfe bergarter som har gjennomgått forandringer i løpet av den geologiske historie. Båndgneis anses som svært vanlig i grunnfjellsfeltet ned til Sørlandet.

At du har funnet og fotografert en stein med to ulike fenomener, fra to ulike geologiske tidsepoker, er jo spennende. Men, jeg gjør oppmerksom på at istiden ikke på noen måte har hatt noe å bidra med til steinens flotte gneismønster.
Anders Lea K.

Kjempesynd at du har kuttet vekk venstre del av steinen, det ødela litt, men ellers fint!

mvh AK
Johan G.

Om du ikke hadde kuttet steinen hadde dette vært et fint bilde. Steinen er alene og det er bra.
Ellen R.

Veldig artig med kommentarer på geologien, som jeg gjerne vil forstå mer av. Rullesteinsstranda på Spornes er endel av raet langs kysten, og når jeg sier at hver stein har sin egen historie, tenker jeg både på måten de er formet på geologisk, og måten isen har bearbeidet dem og transportert dem hit. Det er mange spennende og vakre mønstre og former og farger i steinene som jeg har forsøkt å fotografere, og jeg kommer kanskje tilbake til flere av dem her på foto.no.
Når det gjelder avkuttingen på venstre side, ser jeg godt denne innvendingen, men jeg er ikke så veldig opptatt av at bildene mine skal være helt ''perfekte'' sånn sett, synes kanskje at sånn perfekthet blir litt kjedelig. Det viktigste er å få fram tekstur og farger og mønstre i steinen.
Torunn B.

Helt nydelig bilde med behagelige farger og fine linjer i steinen. Enig med deg i at tekstur og farger og mønstre er viktig, og at et bilde ikke trenger å være helt perfekt. Likevel syns jeg det hadde vært enda et hakk bedre med hele steinen med på bildet. Jeg føler at den står og ''stanger'' mot venstre, og akkurat det tar litt av oppmerksomheten min. Men for all del - et flott bilde.

Torunn :-)
Carsten A.

Fin stein med fine former, men jeg syns ikke toneskalaen er blitt helt god, den virker rett og slett litt slapp. I et bilde som utelukkende bygger på form og linjer er det - desverre - nokså negativt at linjene blir brudt slik som her i venstre billedkant. Hvorvidt noen annet hadde blitt ''perfekt'' skal være usagt. Inntrykket hadde nok utvilsomt blitt et annet og bedre om det ikke hadde vært tilfelle. Her går en del av oppmerksomheten i feil retning.

Det er forøvrig ganske vanskelig å finne gode avgrensinger på slike steinbilder, det vet jeg av smertelig erfaring!
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu