Colours in nature II
På vei hjem fra en båthelg i nydelig vær :) Skyene var så fine og jeg fikk prøvd ut det nye polariseringsfilteret mitt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-07 23:18:30
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger298
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_203943} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Hege J.

Hei Stine!

For en nydelig, vifteformet himmel! Disse skyene var et spesielt og vakkert syn. Høy himmel er jo typisk i våre trakter, og her passer det jo kjempefint å legge hovedvekten av motivet på den.
Skjærgården her i distriktet er SÅ flott!! Hvor er bildet tatt?

Ja, vi har hatt ei fantastisk helg, og vi har også vært ute i skjærgården så jeg har fått prøvd kameraet mitt litt.
Gratulerer med nytt filter! Kjekt å utvide litt på utstyrsfronten... ;-)

Mvh Hege
Stine J.

Takk til deg for hyggelig kommentar, Hege. :)

Dette er vel nordsiden av Talgje tror jeg. Jeg tok endel bilder innover, men mener det fiskeoppdrettet ligger der.

Ja, Ryfylke er nydelig! Mange flotte øyer å besøke.

mvh Stine
Tone A.

Hei Stine!
Eit vakkert landskapsbilde med ein fin komposisjon, der den høge himmelen med sine ulike skylag og den knallblåe himmelen øverst vert ein flott kontrast.
Sjøen er roleg med flott plassert lastebåt til høgre. Eit frodig bølga landskap dominerar venstresida og gir fin dybde. Det er litt disig heilt bakerst, slik veret har vore om kvelden med skodda som trekk innover. Heilt spesiell himmel med dei ulike skylaga.
Det er ein einstøing frå Stavanger som var i avisa, pga at han var med i ei forening som dreiv med navnet på ulike skyer. Det synes jo eg var av interesse. Kva objektiv har du brukt polarisengingsfilteret på? Eg har nettopp kjøpt ei polafilter til 17-85mm objektivet mitt, pga at eg brukar det mest.
Kanskje litt kontrast hadde gjort seg, spesielt på landskapet og sjøen? Elles så er den høge himmelen nydeleg her!
:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott landskapsbilde med fine farger og flott himmel.
på min skjerm har det kvite i himmelen tendens til å bli litt lyst og tildels utbrent, litt økt saturation og litt mørkere bilde; hadde vore bedre på skjermen min; øker du kontrasten blir det enda mer utbrent i de lyse partiene.

Inger Anne
Odd Tore S.

Litt ''Hmmm?'' fra min side her.
På denne skjermen er bildet heller beskjedent i fargene, og skyene er godt over i det blasse.
Nokså uventet, tatt i betraktning din vanligvis meget høye standard kombinert med polafilter, som burde gitt mer sting i himmelen. Fargemetning, helst ganske selektiv både når det gjelder flate og farge, kan nok hjelpe noe, evt også litt Levels/Curves, men ikke Contrast!
Kanskje var været for nydelig? Jeg har stort sett gitt opp å fotografere midt på dagen med det været vi har nå, fordi jeg får resultater som minner om dette, om det da ikke er cumulus og jeg bruker maks effekt av polafilter og etterbehandler mye i PS.
Landskap og utsnitt er OK, båten kunne godt vært noe lenger mot venstre eller helt ute av bildet. Nå blir den en farget parantes som forstyrrer øya.
Odd Tore
Tone A.

Hei Stine
Eg synes også at fargane er litt blasse under den friske blåtona himmelen, så kontrast blir litt feil her. Men pga disen og skodda som har lagt ved sjøen siste tida, gjer det også sitt bakover. Men elles har bildet flotte detaljar, frå ein stad eg aldri har vore!
:) Tone
Kurt S.

Et sommerlig og fint godværsbilde.
En båthelg i slikt vær må være ypperlig.
Fin komposisjon, fint utsnitt og flotte skyer.
Det er bare fargene som ikke ble helt topp denne gangen.
En gjennomgang i P.S etter de rådene du har fått tror jeg nok vil hjelpe på.
Mvh Kurt
Kurt S.

Et sommerlig og fint godværsbilde.
En båthelg i slikt vær må være ypperlig.
Fin komposisjon, fint utsnitt og flotte skyer.
Det er bare fargene som ikke ble helt topp denne gangen.
En gjennomgang i P.S etter de rådene du har fått tror jeg nok vil hjelpe på.
Mvh Kurt
Stine J.

Tusen takk til dere siste også. Ser at bildet framstår noe blasst. Har lagt inn en ny versjon lagret på en annen måte. Håper det hjalp.

Forresten er ''båten'' ingen båt, men et fiskeoppdrett. :)

Kanskje jeg skal gi opp landskapsbilder.... Får det ikke skikkelig til. :(

Vel, takk for kommentarer.

mvh Stine
Inger Anne Maritsdotter V.

I #2 ble himmelfargen litt unaturlig, mens resten fortsatt har litt blasse farger; tror ikke det e rså mye me rå hente her, støtter meg forøvrig til OT sin kommentar; på høylys dag er det dessverre litt for hardt lys; sjøl med pol.filter.
Men for all del; ikke slutt å ta landskapsbilder!

Mvh Inger Anne
Odd Tore S.

Tror ikke at du engang bør tenke tanken på å gi opp landskapsbilder på grunn av dette bildet, men heller velge tidspunkt med mer medgjørlig lys.
Som kommentert, midt på dagen sommerstid (i meget vid betydning) holder i alle fall jeg meg unna landskap hvis det ikke er for ren dokumentasjon. Dette på grunn av vanskelig lys og gjerne tilhørende problemer med himmelen. v1 er egentlig ganske typisk, v2 blir for gloriøs fordi den trekker fram noe som egentlig ikke er i bildet innledningsvis.
Prøv heller i lys med mer karakter, gjerne varmts sidelys eller motslys, så vinner resultatet på det!
Jeg forstår at det ville være vanskelig for deg å vente til at fiskeoppdrettet har flyttet seg!
Odd Tore
Avsluttet .

Hei Stine
Hadde nesten glemt deg av. Nei du får ikke lov til å gi opp landskapsbilder. Dette bilde er utrolig vakkert komponert med den høye himmelen og vakre florlette skyer. Fin flateinndeling men så var det farvene da. Som Odd Tore sier, midt på dagen med høy sol som her er det veldig mye arbeid som må legges ned om en skal oppnå et godt resultat. Gjerne flere opptak med forskjellig lysmåling og så hjem å jobbe med bildene i PS. Nei, jeg har i grunnen gitt opp å ta landskapsbilder midt på dagen når solen står høyt på himmelen. Kamera klarer rett og slett ikke å gjennskape det våres øyner ser.

Så midt råd er at du konsentrer deg om landskapbilder om morgen og kveld da skapes det kontraster i landskapet med en sol som gjerne lager lange skygger osv i landskapet som er gildt å jakte på.
Nå sa jeg mange kloke ord, håper det rimer sånn noenlunde, noen for arrestere meg hvis jeg har sagt noe galt:):)
Stå på

mvh arild
Stine J.

Takk til dere siste også for oppmuntrende ord. Landskapsbilder er nok ikke min sterkeste side, men jeg skal ikke gi opp helt. :)

mvh Stine
Fred S.

Begge versjonene har noe for seg, jeg foretrekker likevel originalen, selv om noen kanskje vil beskrive den som ''blass''. Litt enig i at landjorda ble en anelse tam. men himmelen er topp.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu