Alene på fjorden
Bildet er tatt på omtrent samme plass som bilde nr. 230556 , dvs. Heståna på Hommersåk. Bakgrunnen er Stavanger.
Bildet inngår i albumet DIVERSE NATUR- OG UTEBILDER -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger534
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204577} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Arve Herman T.

Et kjempeflott bilde synes jeg. Jeg elsker slike gullbilder. Og jeg er ingen ekspert men jeg er litt svak for slike bilder som har med natur å gjøre.

Fint utsnitt og jeg er sikker på at han som er i båten synes det er flott å være alene på sjøen også.

Jeg har nok mye å lære før jeg kommer opp på ditt nivå men jeg tar dag for dag.

Vennlig fotohilsen
ARve Herman Tangen
Stig Børre E.

Pent bilde. Ikke veldig originalt kanskje. Flott lys og fine farger. Båten med kjølvannet gjør det lille ekstra. Flott komponert.
Linde G.

Hei

Enig med Stig. Vakkert er det. Fin ro i det, stemningsskapende.

Hilsen
Linde Gilberg
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Hege. Jeg synes at dette er pent for det har en så god stemning. Man har sette det før, men ser det gjerne igjen og igjen.. Flotte farger og båten er fint plassert i rammen. Men jeg skulle gjerne sett at båtføreren satt og ikke sto...-Bare for roen sin skyld..

vh ingebjørg
Hege J.

Hei og takk for positive kommentarer.
Dette bildet går det jo mange av på dusinet, men klarte ikke å la være å legge det ut likevel. ;-) Grunnen er at jeg tiltrekkes av det vakre. Har ikke kommet lenger enn det, hehe, men som du, Stig Børre sier, det er ikke særlig originalt. Det mest ''spesielle'' man kan si om dette, er nok roen som hersker med bare denne ene båten som så beleilig kjørte forbi og ga fine linjer og et interesseobjektet til motivet mitt.

Mvh Hege
Odd Tore S.

Koselig og pent, fint lys og stor ro, med litt liv fra båen og kjølvannet dens. Det er mer sikkert å sitte enn å stå i en båt, og det gjør seg bedre på bilder også.
Det er tillatt å ta koselige og pene bilder, og det er tillatt å like dem også.
Det gjør jeg.
Odd Tore
Kurt S.

Det er bare litt pirk men jeg er enig med Ingebjørg og Odd Tore. Du skulle ropt til ham at han burde satt seg ned i båten-:) Det er en viktig sjøvettregel og ville også tatt seg litt bedre ut på bildet. Som sagt: Bare pirk.
Et flott/gylden fargetone og liker hvordan fjorden bukter seg innover i bildet og gir fin dybde.
Ser at ingen har nevnt det. Gjenskinnet fra sola i sjøen til høyre.
Etter mitt syn ble det litt for intenst og drar litt for mye oppmerksomhet.
Det kan nok la seg fikse. Dersom du setter opacity på kloneverktøyet lavt og drar lett over området kan det være en mulighet.
Et stemningsfullt og koselig bilde og en kveld du sikkert kan tenke tilbake på med glede når høsten og vinteren kommer.
Mvh Kurt
Hans Henrik F.

Meget behagelig bilde, Hege! Som allerede omtalt her - ikke først i verden med denne typen foto, men jeg synes vi skal se mange slike nå før vi raser inn i høstmørket. Det lader batteriene. Må ellers trekke litt på smilebåndet over kommentarene omkring mannen som står i båten. Han har vel heller ikke flytevest på, tenker jeg ;-)
Hege J.

Takk for flere kommentarer!

Nei, dette bildet er under et hvert moralsk lavmål. Tenke seg til å stå i båten, og kanskje ikke ha redningsvest engang. Fy og skam!! For ikke å snakke om å publisere det hele på internett. Hvor dypt går det an å synke? ;-)

En spesiell takk til deg, Odd Tore, som forsikrer meg om at jeg har lov både å ta og like pene bilder. Jeg lover å passe på at ingen begår lovbrudd neste gang.

Kurt: Tusen takk for tipset angående kloningen. Hadde ikke kommet på den muligheten selv. Skal legge meg det på minnet for fremtidige bilder også.

Hans Henrik: Ja, for meg gir slike bilder en litt balsam for sjelen-effekt. Så er vi to enkle sjeler hva bilder angår...

God natt!

Mvh Hege
Tone A.

Hei Hege
Eit vakkert stemningsbilde med desse gyldne gulltonane som er ein fin kontrast til det mørke i bildet. Bildet gir ei kjensle av ro der den einslege båten sine linjer er det einaste som bryt stilla. At mannen står gir eit interessepunkt og båten er flott plassert i bildet. Litt sterkt lys på sjøen, men slik blir det bare når ein skal fanga slike solnedgangar.
Fin komposisjon med den einslege båten og dei andre båtane som ligg delvis skjult i mørket. Fine linjer bakover og likevekt med oddane på sidene, og Stavanger bakerst som gir fin dybde. Vakker himmel med fine blåtonar i det lette skylaget saman med gultonane. Kanskje du kunne kutta ørlite øverst av den lyse himmelen?
Elles vert eg aldri lei av solnegangsbilde pga at dei kan vera så ulike også. Her har du formidla ein solnedgang med gultonar ein roleg sommarkveld som netopp gir fred i sjela av å så på. Dessutan er solnedgangsbilde vanskelege å ta pga mørke detaljar i forgrunn og komponering av silhuettar. Vakkert fanga motiv, Hege!
:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Stemningsfullt og fint bilde,
fint med båten som eit viktig interesseelement.

Inger Anne
Sandra Marita L.

Kjempefint bilde, liker spesielt de gylne fargene, det gjør bildet så koselig:) Og hva gjør det om mannen står, han skal ha en takk for at han kjørte rett inn i bildet ditt:) Pent!

Sandra
Stine J.

Hei Hege

Veldig stemningsfullt bilde med behagelige toner og motivet er bra presentert. :)

mvh Stine
Anders H.

Kaster meg på alle de andre, det her var bare flott. En liten klisjé, men den er så godt gjennomført at det gjør ingenting. Får utrolig lyst til å ha båt når jeg ser bilder som det her.

Anders
Fred S.

Hei Hege: jeg strekker meg også gjerne til koselig, men ikke stort mer. Det er vel først og fremst den utbrente solstripa som ødelegger bittelitt for meg. Ellers ville jeg ha tatt den helt ut når det gjelder silhuetter. Nesene som stikker fram er uansett allerede såpass gjengrodde at jeg ville ha økt kontrasten enda mer, og dessuten ha forsøkt å gjøre den gyldne fargen enda noen hakk mer gylden. Ville også ha kuttet en cm. oppe.
Båten er fint plassert.

vh fred
Avsluttet .

Hei
Vakkert bilde hvor nesten hele landskapet er i siluett som gjør en fin effekt til de gylne solstrålene som gjennspeiles i havet. Flott lettskyet himmel med mange fine farvevalører. Titt og ofte ser vi vel slike karer i sin båt stående på denne måten så det er ikke noe minus for bildet:). Mange har også imot utbrente partier i slike bilder, noe som ikke sjenerer meg. Å begynne å tukle med utbrente områder i et bilde faller sjelden heldig ut.
Her gjengir du landskapet slik som sikker du oppfattet det der og da og bilde synes jeg er bra komponert.
Jeg har jo litt lyst til å pirke litt jeg og da:) Jeg ville klonet bort det skiltet og den lille masten som står helt ut på odden der midt i bilde, akkurat det syntes jeg var litt irriterende å se der.

mvh arild
Hege J.

Takker så mye for kommentarene til dere siste også.
Bildet har fått uventet mye respons, heldigvis ikke udelt positiv.

En spesiell takk til de av dere som har bidratt med konstruktive tips og råd. De vil bli lagret på minnet.

Arild: Jeg var inne på tanken om å klone vekk elementene du nevner, men valgte å ikke gjøre det. Det ville fjernet noe av ''virkeligheten'', og for meg er dette et bilde som viser en kjent plass for meg, og det vil da føles feil å fjerne dem. Rent estetisk er det imidlertid klart at du har helt rett.

Mvh Hege
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu