- Markens grøde III -
Ved Obrestad fyr bles det kuling frå nord 8.august. Nå er både potetene og kornet snart klare til innhausting. Kulingen herja i åkeren så det bølga bortover.Og
bak meg slo bølgene hardt mot land. Her har eg fotografert under ein liten vindpause, men kornåkeren var i aktivitet alikevel, og raslinga får kornaksa høyrdest godt. Første dag med kulde etter ein lang varmeperiode kor denne åkeren har vakse godt.
Bildet inngår i albumet - Markens grøde - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-11 01:11:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger598
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204640} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Andreas S.

Hei Tone

Dette er et supert sted å ta bilder skjønner jeg. Blir like fasinert og oppslukt av komposisjonene du viser hver gang. Nydelige linjer her, flott inndeling og herlig dybdeskarphet. Fargene er også flotte.

Mvh. Andreas D.
Hege J.

Dette likte jeg godt, Tone.
Synes det viser jærlandskapet på sitt beste, med modent korn og potetåker, det åpne havet og Feistein fyr.
Komposisjonen er upåklagelig. Blikket dras innover i bildet og åpenbarer herlighetene for betrakteren. Flott dybde.
Et friskt og sommerlig bilde med godt fotolys.

Mvh Hege
ingebjørg fyrileiv g.

Utrolig flotte linjer/buer og fine, varme, farger. Bebyggelsen er behagelig plassert. Jeg liker denne varianten bedre enn den andre, men slettes ikke bedre enn den første, versjonen. ''Noe så utrolig flott potetåker har jeg ikke sett makan til!! '' står det fra meg der. Jeg kan skjønne at du kommer tilbake hit.. Gleder meg til en vinterversjon!

hilsen ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.

liker dårlig å måle bilder opp mot hverandre, men dette er et av dine beste bilder Tone.
utrolig velkomponert, veleksponert og med fine behagelig farger, uten overdrivelse av noe slag.

Absolutt verd en anbefaling!

Mvh Inger Anne
Kurt S.

Enig med Inger Anne. Jeg liker heller ikke å sette bilder opp mot hverandre.
Hvert enkelt bilde har ''sitt eget liv'' Likevel må jeg si at dette er nok et av dine beste bilder.
Flott flatefordeling med kjempefin dybde. Flotte, buende linjer som drar blikket innover mot fyret i bakgrunnen og veldig fine/naturlig farger.
Du beskriver stemningen så fint både med ord og bilde at man kan føle seg tilstede. Tenker da spesielt på det du nevner om raslingen og bølgene i åkeren.
Virkelig fint!
Anbefales av meg også.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Hei Tone
Jøss, er det snart høst, og jeg som ikke har fått begynt på sommeren enda:)

Dette er jo kjempelekkert både rent komposisjonsmessig og forektige farver. Plasseringen av fyret i bildeflaten er upåklagelig og det er bra at du har med litt av havet siden fyret også er der slik at vi forstår at her er vi helt ute ved sjøkanten. Her finnes som regel god jord for dyrking av både poteter og andre rotvekster, også åkrer er det en del av, skjønt de har lett for å legge seg ned i all vinden som er langs kysten.
Du er nokså tidlig på ettermiddagen i dette bilde slik jeg tolker lyset og solen?

mvh arild
Odd Tore S.

Inspirerende sted dette uansett om det er poteter eller korn i forgrunnen. Et naturlig motiv som sikkert kunne passe bra som kalenderbilde for hver måned i året.
Pent, og litt vemodig siden det viser at sommeren er snart over. Ekstra vemodig fordi jeg ikke har startet på årets ferie enda, året har bare passert.
Jeg synes at bildet er pent og logisk oppbygget.
Som en alternativ vri kunne jeg tenkt med samme motiv, men med mye mindre himmel, og mer åker. Det krever at du går næremest inn i åkeren, at kameraet vinkles annerledes og dessuten mer dybdeskarphet. Ikke noe for blåsedager!
Sier ikke at det ville blitt bedre, men annerledes, og i en stil som jeg personlig har en viss svakhet for.
Odd Tore
Hans Henrik F.

Dette var et flott bilde! Herlige farger og det er riktig godt å hvile øynene på åkeren som strekker seg innover. Jeg kan godt følge OTS tanke om mer åker og mindre himmel, da det jo helt klart er den som er viktigst her. Tror til og med at dette bildet du har her kunne tålt ørlitegranne kutting i toppen uten at det hadde gjort noe. Men som sagt - det er kjempefint som det er også!
Steinulf L.

Flott komposisjon med bevisst og fin bruk av linjer og flater. Får meg til å ønske meg en tur til Jæren. Dette var bra.
Stig Børre E.

Ja dette var det klasse over. Flott komponert.
Farger og eksponering sitter som et skudd.
Vidvinkelen sørger for flott dybde og drar betrakteren inn i bildet.

Nydelig bilde.

StigB
Ivar B.

Herlig bilde dette! Kornåkerens linje skaper en fantastisk dybde i et godt komponert bilde. Jeg liker best versjon 2 da litt kutt i himmelen i mine øyne forsterker dybdevirkningen. God tittel. Mvh Ivar.
Tone A.

Tusen takk for anbefalinga frå Inger Anne, Kurt og Stig Børre! Det set eg stor pris på. Pga at eg kom heim seint i går kveld etter ein tur til stranda, der eg blei overraska av eit regnver, så blei det ingen kommentarar då.
Elles takk for kommentarar, gilde tilbakemeldingar og rådet om kutting i toppen. I originalen er det enda meir himmel, og eg var litt i stuss pga fine blåtonar på venstresida. Det vart mange bilde pga åkeren bukta seg bakover i kulingen, og så var det delvis skya og klar sol omkvarandre. Forgrunnen er ikkje skarp nettopp pga vinden.
Arild: dette bildet tok eg ca.kl.19.30 og sola var ganske sterk då også der, eg hadde den delvis bak og frå sida. Også eg såg tydelege haustteikn med alle bugnande åkrane som blei passert. August kjem alltid så brått og minnnar oss om kor kort sommaren eigentleg er!
Odd Tore: Også eg har bare vore heime, pga varmen slo meg ut. Men ennå er det tid til hyttetur før ungane startar på skulen. Fortsatt god sommar til deg!

Helsing Tone
Espen A. I.

Jepp, her treffer du 100% med tanke på komp og linjeføringer. Eksentriskt vakkert som en gang min gamle gymlærer sa.

mvh Espen
Liv Anette T.

Et flott bilde i et spennende landskap. Fine farger og linjer som fører en inn i bilde- til fyret. Synes #2 er den beste. Tenkte på det med å kutte litt på himmelen før jeg så du hadde lagt inn en annen versjon.
Ellers er vel alle fine ord alt brukt opp *smiler*

Mvh Anette
Odd E. k.

Hei Tone!

Et utrolig flott komponert bilde. Flotte fine farger og linjer innover i bildet som ender opp ved et fyrtårn. Havet med horisontlinjen sammen med de flotte skyene gjør bildet harmonisk og lengtende. Et meget vakkert bilde du har eksponert i et flott utsnitt.

Mvh.

Odd E.
Stine J.

Hei Tone,

Dette ble kjempefint! Bra komponert med kornåkeren i front som ''åler'' seg innover i bildet. Super komposisjon av et klassisk motiv med din egne vri, tenker da spesielt på havet til høyre. Veldig bra!

mvh Stine
Rune S.

Jeg synes dette er et uvanlig vakkert bilde. Jeg er usikker på hvilket som er best #1 eller #2. Nydelig komponert med linjer og farger. Fin beskrivelse i teksten også.

Mvh
Rune S
Steinulf L.

Gratulerer med premiebildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu